HERREMAD
MENU 17. jan. 2012
HOLD 2 |
Suppe med rejer i rød karry
Laksefilet med rejefyld m/timbaler med broccoli og gulerødder og
estragonsauce |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Suppe med rejer i rød karry
Ingredienser til 4 personer
| 170 g (netto) rejer |
| 300 ml kokosmælk |
| 3-4 forårsløg |
| 150-200 g champignoner |
| 2 tsk. rød karrypasta |
| 1½ tsk. fiskesauce |
| 1 lime |
| 1 bundt dild |
| olivenolie |
|
Suppe med rejer i rød karry
Fremgangsmåde:
- Rens og snit forårsløg og champignons.
- Sauter dem i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt rød karrypasta.
- Tilsæt kokosmælk og kog godt igennem.
- Smag til med lime.
- Smag til med fiske sauce.
- Smag til med salt.
- Varm rejerne i suppen.
- Tilsæt hakket dild.
Suppen serveres rygende varm i forvarmet tallerken/kop og serveres med
flutes og hvidvin.
|
Laksefilet med rejefyld
Ingredienser til 4 personer
| 4 skiver laksefileter af midterstykket á ca. 150 g |
| 1 spsk. olie |
| salt |
| peber |
| 150 g pillede rejer |
| 2 spsk. hakket purløg |
| 3/4 dl. cremefraiche 38% |
| ½ kg aspargeskartofler |
Timbaler med broccoli og gulerødder
Ingredienser til 4 personer
|
150 g broccoli |
|
150 g gulerødder |
|
2 æg |
|
2 spsk. kvark |
|
salt |
|
peber |
Estragonsauce
Ingredienser til 4 personer
|
½ finthakket løg |
|
1 spsk. smør |
|
1½ dl tør hvidvin |
|
1½ dl vand |
|
1 fiskebouillonterning |
|
2 dl piskefløde |
|
2 spsk. friskhakket estragon |
|
salt |
|
peber |
|
Laksefilet med rejefyld
-
Lad skinnet sidde på lakseskiverne men fjern alle ben.
-
Skær et dybt længdesnit gennem kødfladen i hver
lakseskive.
-
Læg lakseskiverne på smurt bagepapir på en bageplade,
pensl dem med olie og drys med salt og peber.
-
Sæt lakseskiverne i en 200 g. varm ovn i ca. 10 min.
-
Hak rejerne groft og bland dem med purløg og
cremefraiche.
-
Tag lakseskiverne ud af ovnen og fordel rejefyldet i
snittene.
-
Sæt de fyldte lakseskiver tilbage i den varme ovn i 2-3
min. umiddelbart før serveringen.
-
Server laksen med estragonsauce, timbaler med broccoli
og gulerødder og kogte kartofler.
Timbaler med broccoli og gulerødder
-
Indstil ovnen på 175 g.
-
Kom vand i en lille bradepande og sæt den i ovnen.
-
Del broccolien i mindre stykker.
-
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
-
Kog grøntsagerne møre hver for sig.
-
Slå vandet fra.
-
Kom broccolien i en foodprocessor med 1 æg og 1 spsk.
kvark og rør det til en puré.
-
Smag til med salt og peber.
-
Fyld små smurte timbale- eller kokotteforme halvt op med
broccolipuréen.
-
Kom gulerødder, 1 æg og resten af kvarken i
foodprocessoren og rør til en puré.
-
Smag til med salt og peber.
-
Fyld formene op med gulerodspuréen.
-
Bag timbalerne i vandbad i ca. 15 min.
-
Vend timbalerne ud og server dem varme.
Estragonsauce
-
Kog det hakkede løg blødt i smørret - det må ikke tage
farve.
-
Tilsæt vin, vand og smuldret bouillonterning og lad det
koge sammen til der er ca. 1½ dl tilbage.
-
Tilsæt fløde og estragon og lad saucen småkoge i 5
min.
-
Hæld saucen i en blender eller foodprocessor og rør den
glat og skummende.
-
Smag til med salt og peber.
-
Hæld saucen tilbage i gryden og hold den varm til
servering.
|
|
|