HERREMAD 

   MENU 10. jan. 2012

HOLD 1

Cremet Sellerisuppe
Sandart med oliven
Bløde bagte choko-fristelser

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
 Cremet Sellerisuppe

Ingredienser til 4 personer:

bullet1 selleri
bullet2-3 mellemstore kartofler
bullet1 løg
bullet25 g. smør
bullet1½ l hønse eller kalvebouillon
bullet1 dl. piskefløde
bulletsalt og peber
bullet1 bdt. persille
bullet1 fed hvidløg
bulletca. 3 spsk. olivenolie
bullet150 gr. bacon i terninger


Tilbehør;
Godt brød

 

                 Cremet Sellerisuppe

Fremgangsmåde:

  1. Skær skrællen af selleri og kartofler og skær dem i mellemstore terninger.
  2. Pil og hak løget fint. Smelt smørret i en stor gryde og svits alle urterne heri et par minutter til de er blanke.
  3. Hæld bouillonen over og bring det i kog. Kog suppen under låg til urterne er meget møre (ca. ½ time).
  4. Blend suppen (f. eks. med en stavblender direkte i gryden).
  5. Smag til med salt og peber og lidt fløde. Smagen skal være mild og konsistensen ret tyk. Reguler evt. konsistensen med mere bouillon.
  6. Skyl persillen og dup den tør og blend den helt fint sammen med hvidløg.
    Kom olie i lidt ad gangen til den er cremet. Smages til med lidt citron og salt.
  7. Rist bacon sprød på en tør pande.
  8. Server suppen med bacon på toppen og dryp af persilleolie på.

 Sandart med oliven

Ingredienser til 10 personer:

bullet1¼ kg sandart
1 l hvidvin

Til fyld skal bruges:
bullet100 g. revet emmentaler
bulletsmør
bulletrasp
bullet20 oliven uden sten
bullettomatpuré
bulletsalt og peber
bullet½ bdt. persille
bullet100 g. bacon i skiver

Til pynt skal bruges:
bullet½ agurk
bullet1 citron
bullet½ bdt. persille

Tilbehør:
Aspargeskartofler og champignonsauce
 

bullet300 g. friske champignon
bullet2-3 spsk. smør
bullet1 dl. hvidvin
bullet3 dl. piskefløde
bullet1 dl grøntsagsbouillon
bullet1 fed hvidløg
bullet2 spsk. lys fransk sennep
bullet1 tsk. estragon
bullet½ tsk. sort peber
bulletsalt

           Sandart med oliven                                         :

Fremgangsmåde:
 

  1. Rens fisken
  2. Læg den i hvidvinen 1 time!
  3. Til fyldet blander du nu: ost, smør, rasp, oliven, tomatpuré, finthakket persille, salt og peber.
  4. Tag nu fisken op af lagen og fyld den med ovenstående.
  5. Baconskiver lægges omkring fisken og fisken lægges i et smurt ovnfast fad.
  6. Sæt den i ovnen ved 200 grader i 45 minutter; Stænk med hvidvin undervejs.
  7. Server fisken på et fad pyntet med agurkeskiver, citron og persille.



    Tilbehør:
    Aspargeskartofler og champignonsauce

     
  8. Rens Champignonerne og skær dem i tynde skiver.
  9. Steg dem møre i smørret uden at de brunes.
  10. Tilsæt vin, fløde og bouillon.
  11. Pres hvidløgsfeddet og bland det med sennep og estragon, hvorefter dette også tilsættes.
  12. Lad saucen simre over kraftig varme, rør ofte i den og lad den få en kraftig konsistens.
  13. Tilsæt peber og smag til med salt.
Bløde bagte choko-fristelser

Ingredienser til 6 personer:

bullet100 g smør
bullet125 g mørk chokolade
bullet4 past. æggeblommer
bullet4 past. æggehvider
bullet40 g sukker
bullet20 g hvedemel
       Bløde bagte choko-fristelser

Fremgangsmåde:
 
  1. Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme.
  2. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende.
  3. Rør mel og dernæst afkølet chokoladesmør i æggemassen.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  5. Fordel dejen i 6 velsmurte portionsforme og bag dem ca. 7 minutter ved 220¤.
  6. Vend forsigtigt de bagte chokoladekager ud på en tallerken.
  7. Anret og server straks gerne med flødeskum.