HERREMAD 

   MENU 3. jan. 2012

HOLD 2

Dampet torsk på ristet brød
Oksebov
Råmarinerede rødbeder med peberrod, æbler og hytteost

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Dampet torsk på ristet brød

Ingredienser til 4 personer:

bullet400 g torskefilet
bullet1 stk. godt ristet brød fra Emmerys
bulletfriske urter: persille eller brøndkarse
bullet100 g hjemmelavet mayonnaise
bullet30 g kapers
bullet1 stk. lille finthakket rødløg
bulletRomainesalat (til pynt)

Mayonnaise:

bullet2 pasteuriserede æggeblommer
bullet1 pasteuriseret æggehvide
bullet2 tsk. citronsaft
bullet½ tsk. salt
bullet½ tsk. peber
bullet½ tsk. Dijon sennep
bullet2 dl rapsolie
 Dampet torsk på ristet brød

Fremgangsmåde

  1. Damp torskefiletten i et fad med rigeligt vand i ca. 15 min. Stil den til afkøling. Torsken må gerne være lun til servering.
  2. Smør brødet med et tyndt lag mayonnaise blandet med kapers og det hakkede løg.
  3. Læg et skyllet romaineblad på brødet og læg torsken derpå.
  4. Pynt med mere mayo og masser af friske urter og krydr med salt og peber.

     

Mayonnaise:

  1. Bland alle ingredienserne i et højt glas, som stavblenderen kan gå ned i.
    Bland olien i til sidst. Vent indtil olien flyder ovenpå, og resten er sunket til bunds.
  2. Begynd at blende i bunden i små pulser. Tænd et sekund og vent så lidt. Tænd og vent osv. Bliv ved med det indtil der begynder at komme mayonnaise i bunden. Så kan man lade pulsene blive længere og længere og trække blenderen op i glasset så det sidste olie bliver blendet med.
  3. Blend indtil konsistensen er lidt fastere end normal mayonnaise.
GRYDESTEGT OKSEBOV

Ingredienser til 4 personer:  

bulletlidt rapsolie
bullet1 kg oksebov i grove stykker
bulletlidt mel
bullethavsalt og
bulletfriskkværnet peber
bullet2 løg
bullet2 fed hvidløg
bullet5 kviste timian
bullet5 laurbærblade
bullet2 dl hvedeøl
bullet1/2 liter tynd kalvebouillon
bullet3 gulerødder
bullet1/2 knoldselleri
bullet1 bundt bredbladet persille

Tilbehør:

Kartoffelmos
 
bullet1 kg store melede kartofler
bullet2 dl mælk
bullet100 g smør
bullethavsalt og peber

 

GRYDESTEGT OKSEBOV


Fremgangsmåde
  1. Sæt en stegegryde på komfuret, tilsæt lidt olie og varm op.
  2. Vend imens kødstykkerne i en blanding af mel, salt og peber.
  3. Brun kødstykkerne grundigt på alle sider og krydr igen med salt og
    peber.
  4. Skær løg og hvidløg i grove stykker, kom dem i gryden sammen med
    timian og laurbærblade og lad det brune med et par min.
  5. Tilsæt øl og bouillon, kom låg på og sæt gryden i ovnen ved 160
    grader.
  6. Lad kødet braisere i ca. 1 1/2 time til det er helt mørt og
    falder fra hinanden.
  7. Skræl og skær gulerødder og selleri ud i grove tern.
  8. Brun rodfrugterne på en pande i lidt olie, og kom dem i gryden til kødet og lad dem simre med i 15-20 min.
  9. Tag gryden ud af ovnen og smag til med salt og peber og lidt eddike.
  10. Drys med hakket persille på toppen og server i gryden.
Råmarinerede rødbeder med peberrod, æbler og hytteost.

Ingredienser til 4 personer:
 
bullet100 g rødbeder
bullet1 dl æbleeddike
bullet1/2 dl olivenolie
bullet1 spsk. akaciehonning
bullethavsalt, friskkværnet peber
bullet1 tsk. friskrevet peberrod
bullet1/2 bundt bredbladet persille
bullet2 æbler
bullet1 dl hytteost 4,5 %
Råmarinerede rødbeder med peberrod, æbler og hytteost.

Fremgangsmåde

 
  1. Skyl og skræl rødbederne og skær dem i helt tynde skiver.
  2. Kom rødbederne i en skål og mariner dem med eddike, olie, honning, 
    salt, peber og friskrevet peberrod.
  3. Lad det trække 1-2 timer eller bedre natten over.
  4. Umiddelbart før serveringen så skyl og afdryp persillen og hak den 
    groft og vend den i rødbederne.
  5. Del æblerne i kvarte og befri dem for kernehus. Skær æblerne i tynde 
    både og vend dem i rødbederne.
  6. Anret rødbederne på et fad og læg klatter af hytteost oven på.