HERREMAD
MENU 3. jan. 2012
HOLD 2 |
Dampet torsk på ristet brød
Oksebov
Råmarinerede rødbeder med peberrod, æbler og hytteost |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Dampet torsk på
ristet brød Ingredienser til 4 personer:
| 400 g torskefilet |
| 1 stk. godt ristet brød fra Emmerys |
| friske urter: persille eller brøndkarse |
| 100 g hjemmelavet mayonnaise |
| 30 g kapers |
| 1 stk. lille finthakket rødløg |
| Romainesalat (til pynt) |
Mayonnaise:
| 2 pasteuriserede æggeblommer |
| 1 pasteuriseret æggehvide |
| 2 tsk. citronsaft |
| ½ tsk. salt |
| ½ tsk. peber |
| ½ tsk. Dijon sennep |
| 2 dl rapsolie |
|
Dampet torsk på
ristet brød Fremgangsmåde
- Damp torskefiletten i et fad med rigeligt vand i ca. 15 min. Stil den til
afkøling.
Torsken må gerne være lun til servering.
- Smør brødet med et tyndt lag
mayonnaise
blandet med kapers og det hakkede løg.
- Læg et skyllet romaineblad på brødet og læg torsken derpå.
- Pynt med mere mayo og masser af friske urter og krydr med salt og peber.
Mayonnaise:
- Bland alle ingredienserne i et højt glas, som stavblenderen kan gå ned i.
Bland olien i til sidst. Vent indtil olien flyder ovenpå, og resten er
sunket til bunds.
- Begynd at blende i bunden i små pulser. Tænd et sekund og vent så lidt. Tænd
og vent osv.
Bliv ved med det indtil der begynder at komme mayonnaise i bunden.
Så kan man lade pulsene blive længere og længere og trække blenderen op i
glasset så det sidste olie bliver blendet med.
- Blend indtil konsistensen er lidt fastere end normal mayonnaise.
|
GRYDESTEGT OKSEBOV
Ingredienser til 4 personer:
| lidt rapsolie |
| 1 kg oksebov i grove stykker |
| lidt mel |
| havsalt og |
| friskkværnet peber |
| 2 løg |
| 2 fed hvidløg |
| 5 kviste timian |
| 5 laurbærblade |
| 2 dl hvedeøl |
| 1/2 liter tynd kalvebouillon |
| 3 gulerødder |
| 1/2 knoldselleri |
| 1 bundt bredbladet persille
Tilbehør:
Kartoffelmos
|
| 1 kg store melede kartofler |
| 2 dl mælk |
| 100 g smør |
| havsalt og peber |
|
GRYDESTEGT OKSEBOV
Fremgangsmåde
- Sæt en stegegryde på komfuret, tilsæt lidt olie og varm op.
- Vend imens kødstykkerne i en blanding af mel, salt og peber.
- Brun kødstykkerne grundigt på alle sider og krydr igen med salt og
peber.
- Skær løg og hvidløg i grove stykker, kom dem i gryden sammen med
timian og laurbærblade og lad det brune med et par min.
- Tilsæt øl og bouillon, kom låg på og sæt gryden i ovnen ved 160
grader.
- Lad kødet braisere i ca. 1 1/2 time til det er helt mørt og
falder fra hinanden.
- Skræl og skær gulerødder og selleri ud i grove tern.
- Brun rodfrugterne på en pande i lidt olie, og kom dem i gryden til
kødet og lad dem simre med i 15-20 min.
- Tag gryden ud af ovnen og smag til med salt og peber og lidt eddike.
- Drys med hakket persille på toppen og server i gryden.
|
Råmarinerede rødbeder med
peberrod, æbler og hytteost.
Ingredienser til 4 personer:
| 100 g rødbeder |
| 1 dl æbleeddike |
| 1/2 dl olivenolie |
| 1 spsk. akaciehonning |
| havsalt, friskkværnet peber |
| 1 tsk. friskrevet peberrod |
| 1/2 bundt bredbladet persille |
| 2 æbler |
| 1 dl hytteost 4,5 % |
|
Råmarinerede rødbeder med
peberrod, æbler og hytteost.
Fremgangsmåde
- Skyl og skræl rødbederne og skær dem i helt tynde skiver.
- Kom rødbederne i en skål og mariner dem med eddike, olie, honning,
salt, peber og friskrevet peberrod.
- Lad det trække 1-2 timer eller bedre natten over.
- Umiddelbart før serveringen så skyl og afdryp persillen og hak den
groft og vend den i rødbederne.
- Del æblerne i kvarte og befri dem for kernehus. Skær æblerne i
tynde
både og vend dem i rødbederne.
- Anret rødbederne på et fad og læg klatter af hytteost oven på.
|