HERREMAD
MENU 20. dec. 2011
HOLD 1 og 2's
julefrokost |
Knud Erik-sild
Bornholmske saltsild
Andebryst med rodfrugter og rødkål
.Æbleflæsk
OstIndbagt brie med solbærsyltetøj
Julesalat med creme Gorgonzola
Kransekage |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
|
Knud Eriks sild -
medbragt af Knud Erik |
Bornholmske saltsild
Ingredienser
| saltsild |
| rugmel |
| syltede rødbeder |
| sød sennep |
| smør/olie/plantemargarine |
| kapers |
| ”Grønt drys” |
|
Bornholmske saltsild
Fremgangsmåde
- Sildefileterne udvandes godt.
- Aftørres og vendes i rugmel med lidt peber.
- Steges gyldne.
- De syltede rødbeder hakkes, afdryppes og vendes i sød sennep.
- Det grønne ”drys” (dild, persille eller andet) finhakkes.
- Sildene anrettes på fad, pyntet med rødbede, kapers og grønt.
|
Andebryst med rodfrugter og rødkål.
Ingredienser
| 1,5 kg. blandede rodfrugter |
| 2 spsk. madolie |
| 2 finthakkede fed hvidløg |
| 1½ spsk. balsamicoeddike |
| 2 spsk. solsikke-/sesam-/græskarkerner/blå birkes |
| salt og peber |
| andebryst/andelår |
| 400 gram rødkål |
| 1 æble |
| 1 lille rødløg |
| 1 spsk. madolie |
| 1 spsk. revet ingefær |
| 1 stjerneanis |
| 4 nelliker |
| 1 dl. rødvin |
| 1 dl. koncentreret frugtsaft |
| 2-3 spsk. sukker |
| 75 gram tranebær |
| salt og peber |
|
Andebryst med rodfrugter og rødkål.
Fremgangsmåde
- Rodfrugterne skrælles og skæres i stave.
- Vend dem i olie, salt, peber, hvidløg og kerner.
- Andebryster gives nogle snit i skindet og krydres.
- Andebrysterne lægges ovenpå rodfrugterne og bages i bradepande med bagepapir
ved 180 grader i ca. 45 min.
- Rødkålen snittes fint og æblet skæres i små tern.
- Hak løget fint og steg det i nogle minutter i olien.
- Tilsæt anis/nellike og
ingefær og rør rundt.
- Resten hældes i gryden og koger under låg til kålen er mør, ca. 45 min.
- (Friske) tranebær kommes i gryden og koger med et par minutter. Er det
tørrede bær koger de med fra starten.
|
Æbleflæsk Ingredienser til 4 prs.
| 8 skiver håndskåret bacon |
| 7 æbler skrællet og skåret i stykker |
| 2-3 spsk. sukker eller farin |
|
Æbleflæsk:
Fremgangsmåde
- Baconet steges sprødt på panden og tages af.
Hvis der er for meget fedt på panden, hældes
noget af det bort.
- Æblestykkerne kommes nu på panden og
småsteger i 10 – 15 minutter til æblerne
begynder at mose ud.
- Sukker drysses på og
det smages til.
- Æblemosen hældes op på et fad og baconstykkerne arrangeres ovenpå.
|
Ost Ingredienser
| Stærk ost med fedt sky |
| rom |
| rugbrød |
|
Ost Fremgangsmåde
- Osten skæres i tykke skiver, skyen skæres i skiver,
det arrangeres på et fad, sammen med en lille kande med rom.
|
Indbagt brie med solbærsyltetøj
Ingredienser (til 25 personer laves 2 brieoste)
| 2 brieoste |
| butterdejsplader |
| 1 æg |
|
Indbagt brie med solbærsyltetøj
Fremgangsmåde
- Ostene pakkes ind i butterdej.
- Ægget piskes sammen og pensles på butterdejen.
- Brieostene bages i en ovn ved 200 grader i 10 – 15 min.
til den er gylden.
- Serveres varm.
|
Julesalat med creme
Gorgonzola Ingredienser til 4
per.
|
2 stk. julesalat |
|
160g Gorgonzola |
|
Paprika |
|
Ca. 1 spiseske cremefraiche |
|
Ca. 1 – 1½ spiseske rom |
|
Julesalat med creme
Gorgonzola - serveres sammen med osteanretning
Fremgangsmåde
- Julesalaten adskilles i balde ca. 4 per person.
- Gorgonzola og cremefraiche røres sammen hvorefter rom tilsættes
forsigtigt da blandingen skal være fast (må ikke flyde).
- Der lægges en tyk strime af oste-blandingen i de enkelte
julesalatblade.
- Der drysses lidt paprika over oste-blandingen.
|
Kransekage |
Kransekage Fremgangsmåde
1. Mogens underviser |