HERREMAD 

   MENU 13. dec. 2011

HOLD 2

Carpaccio
Flæskesteg m/sprød svær, rødkål og brunede kartofler
Æbleskiver m/æblestykker og kardemomme

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Carpaccio

Ingredienser til 4 personer  
 

bullet3 mørbradskiver
bulletsalatblade
bulletostespåner
bulletpinjekerner
bulletolivenolie
bulletflutes
Carpaccio

Fremgangsmåde

 

  1. 3 tynde mørbradskiver lægges på en tallerken med lidt salatblade.
  2. Høvlede ostespåner og ristede pinjekerner drysses på.
  3. Derefter en smule olie.
  4. Serveres med varme flutes.
Flæskesteg:

Ingredienser til 4 personer
 
bulletflæskesteg
bulletsalt
bulletlaurbærblade
bulletrosmarin

Rødkål:

Ingredienser til 4 personer

bullet1 rødkål
bulletx antal æbler
bulletvineddike
bulletribssaft
bullet1 dl. sukker
bulletgroft salt

 

Kartofler:

Ingredienser til 4 personer

bulletx kg. kartofler
bulletsukker
bullet25 g. smør

Sauce:

Ingredienser til 4 personer

bullet2 appelsiner
bullet2 dl madeira
bulletmajsstivelse

Flæskesteg

Fremgangsmåde:
 

  1. Stegen skal ridses og drysses med groft salt.

  2. Pyntes med laurbærblade og rosmarin.

  3. Stegen sættes i et ovnfast fad, rettes op med et par kartofler under.

  4. Sættes i en 200 grader varm ovn, og steges i ca. 1½ time.

  5. Under stegningen hældes lidt vand over sværet.

  6. Efter 1 time hældes en kop juleøl over.

Hjemmelavet rødkål med æbler:

  1. Snit rødkålen fint.

  2. Skræl æblerne, fjer kernehus og stilke og skær æblerne i tynde både.

  3. Svits kål, æbler og smør et par minutter.

  4. Tilsæt vineddike, ribssaft, kanel og ca. 1 dl. sukker.

  5. Lad det hele koge ved lav varme i 45 minutter.

  6. Smag til med salt og evt. sukker.
     

Brunede kartofler:

  1. Kom en kop sukker på panden.

  2. Når det er smeltet uden at brænde, kommes ca. 25 g. smør på.

  3. Kartoflerne kommes på.

  4. Vendes jævnligt.

  5. Husk også de hvide kartofler.

Saucen:

  1. Den ene appelsin presses.

  2. Den anden skæres i skiver og lægges i fadet ved stegen.

  3. Appelsinsaften og 2 dl madeira hældes over stegen.

  4. Når stegen er færdig bruges fonden til sauce som koges godt igennem og jævnes en anelse med majsstivelse.

Æbleskiver :

Ingredienser til 4 personer
 
bullet5 dl. hvedemel
bullet½ tsk. maldonsalt
bullet3 tsk. lyst rørsukker
bullet1½ tsk. støt kardemomme
bullet1 tsk. natron
bulletfrisk revet skal af en ubehandlet citron
bulletfrisk revet skal af en ubehandlet appelsin
bullet3 æg
bullet4 dl. kærnemælk
bullet4 spsk. let afkølet smør
bullet1 skrællet æble
bulletsmagsneutral olie
Æbleskiver

Fremgangsmåde
 

  1. Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme, natron og citrusskal i en skål.
  2. Pisk herefter æggeblommer sammen med kærnemælken, rør det godt i melblandingen.
  3. Rør dejen grundigt igennem, tilsæt det smeltede smør, og lad dejen hvile i ½ times tid.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Varm æbleskivepanden godt igennem, kom en smule olie i hullerne, fyld hullerne halvt op med dej.
  6. Kom et lille stk. æble ned i dejen.
  7. Vend æbleskiverne når de begynder at stivne.
  8. Serveres med brombærsyltetøj og florsukker.