HERREMAD
MENU 13. dec. 2011 HOLD 2 |
Carpaccio
Flæskesteg m/sprød svær, rødkål og brunede kartofler
Æbleskiver m/æblestykker og kardemomme |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Carpaccio
Ingredienser til 4 personer
| 3 mørbradskiver |
| salatblade |
| ostespåner |
| pinjekerner |
| olivenolie |
| flutes |
|
Carpaccio
Fremgangsmåde
- 3 tynde mørbradskiver lægges på en tallerken med lidt salatblade.
- Høvlede ostespåner og ristede pinjekerner drysses på.
- Derefter en smule olie.
- Serveres med varme flutes.
|
Flæskesteg:
Ingredienser til 4 personer
| flæskesteg |
| salt |
| laurbærblade |
| rosmarin |
Rødkål:
Ingredienser til 4 personer
| 1 rødkål |
| x antal æbler |
| vineddike |
| ribssaft |
| 1 dl. sukker |
| groft salt |
Kartofler:
Ingredienser til 4 personer
| x kg. kartofler |
| sukker |
| 25 g. smør |
Sauce:
Ingredienser til 4 personer
| 2 appelsiner |
| 2 dl madeira |
| majsstivelse |
|
Flæskesteg
Fremgangsmåde:
-
Stegen skal ridses og drysses med groft salt.
-
Pyntes med laurbærblade og rosmarin.
-
Stegen sættes i et ovnfast fad, rettes op med et
par kartofler under.
-
Sættes i en 200 grader varm ovn, og steges i ca. 1½
time.
-
Under stegningen hældes lidt vand over sværet.
-
Efter 1 time hældes en kop juleøl over.
Hjemmelavet rødkål med æbler:
-
Snit rødkålen fint.
-
Skræl æblerne, fjer kernehus og stilke og skær
æblerne i tynde både.
-
Svits kål, æbler og smør et par minutter.
-
Tilsæt vineddike, ribssaft, kanel og ca. 1 dl.
sukker.
-
Lad det hele koge ved lav varme i 45 minutter.
-
Smag til med salt og evt. sukker.
Brunede kartofler:
-
Kom en kop sukker på panden.
-
Når det er smeltet uden at brænde, kommes ca. 25 g.
smør på.
-
Kartoflerne kommes på.
-
Vendes jævnligt.
-
Husk også de hvide kartofler.
Saucen:
-
Den ene appelsin presses.
-
Den anden skæres i skiver og lægges i fadet ved
stegen.
-
Appelsinsaften og 2 dl madeira hældes over stegen.
-
Når stegen er færdig bruges fonden til sauce som
koges godt igennem og jævnes en anelse med majsstivelse.
|
Æbleskiver :
Ingredienser til 4 personer
| 5 dl. hvedemel |
| ½ tsk. maldonsalt |
| 3 tsk. lyst rørsukker |
| 1½ tsk. støt kardemomme |
| 1 tsk. natron |
| frisk revet skal af en ubehandlet citron |
| frisk revet skal af en ubehandlet appelsin |
| 3 æg |
| 4 dl. kærnemælk |
| 4 spsk. let afkølet smør |
| 1 skrællet æble |
| smagsneutral olie |
|
Æbleskiver
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, salt, sukker, kardemomme, natron og citrusskal i en
skål.
- Pisk herefter æggeblommer sammen med kærnemælken, rør det godt i
melblandingen.
- Rør dejen grundigt igennem, tilsæt det smeltede smør, og lad dejen
hvile i ½ times tid.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Varm æbleskivepanden godt igennem, kom en smule olie i hullerne,
fyld hullerne halvt op med dej.
- Kom et lille stk. æble ned i dejen.
- Vend æbleskiverne når de begynder at stivne.
- Serveres med brombærsyltetøj og florsukker.
|