HERREMAD
MENU 6. dec. 2011
HOLD 1 |
INDBAGT GEDEOST m/ tomatmarmelade
ALBONDIGAS
HUEVOS A LA
FLAMENCA - « Bagte æg « FLAÒ – myntetærte |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Indbagt gedeost med
tomatmarmelade Ingredienser til 4 personer:
| 300 g. frisk gedeost |
| forårsrulledej i små plader (evt. filodej) |
| olivenolie til stegning
Tomatmarmelade: |
| 200 g. modne tomater |
| 100 g. sukker |
| 0.5 citron saften heraf |
|
Indbagt gedeost med tomatmarmelade
Fremgangsmåde:
- Skær gedeosten i firkanter der passer til en mundfuld (110 g = 7-8
stk.).
- Del hver plade af forårsrulledejen på midten til en trekant.
- Læg et stykke ost på midten og fold til en firkant.
- Varm olien på en pande og steg gedeostepakkerne deri.
- Start med sammenføjningen nedad. De skal være gyldne og sprøde på
begge sider men de skal ikke stege længe.
- Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Osten bliver blød indeni den knasende indpakning.
Tomatmarmelade:
- I en lille gryde blandes hakkede tomater med sukker og citronsaft
(den bliver ret sød - brug evt. mindre sukker og mere citron).
- Lad det koge ved svag varme til det tykner.
|
Albondigas
Ingredienser til 10 personer:
| 500 g hakket lam |
| 100 g franskbrød |
| 2 dl. mælk |
| 1 æg |
| 1 fed hvidløg |
| 0.25 tsk. stærk chili stødt |
| persille |
| 0.5 tsk. spidskommen |
| 0.25 tsk. kanel |
| salt |
| peber
|
Tomatsauce:
| 3 spsk. olivenolie |
| 1 ds. flåede tomater |
| 1 løg |
| 4 fed hvidløg |
| 2 dl. vand |
| salt |
| peber |
| sukker
|
Pynt:
| Persille |
|
Albondigas:
Fremgangsmåde:
- Rør en fars af hakket lam, udblødt brødkrumme, æg, hvidløg, chili,
persille, spidskommen og en anelse kanel.
- Form dem til små boller og rist dem.
- Server med en kraftig tomatsauce med masser af persille.
Tomatsauce:
- Kog en meget koncentreret - men simpel - tomatsauce ind (flåede
tomater, løg, hvidløg, lidt salt, peber og sukker).
|
HUEVOS A LA FLAMENCA - « Bagte
æg «
Ingredienser til 4 personer:
|
400
gram kartofler skrællede, skåret i 2 cm tern |
|
1
dåse hakkede, flåede tomater med oregano |
|
1
hakket løg |
|
1 fed
hvidløg fint hakket |
|
100
gram ærter (dåse el. frosne friske) |
|
100 g
fine bønner |
|
100
gram Serrano skinke |
|
100
gram chorizo i tynde skiver eller 1 pk. ”Trio Espanol” (Føtex) |
|
4 æg
|
|
2
skefulde sherry eddike ( el lign f.eks. god rødvinseddike) |
|
2
knivspidse sød paprika |
|
2
knivspidse stærk, hot paprika |
|
salt
og peber |
|
3
spsk. olivenolie til stegning |
|
1 rød
peber frugter skåret i strimler |
|
1 bt.
tynde grønne asparges |
|
2
spsk. tomatpurrè |
|
2
spsk. hakket persille Flutes |
|
HUEVOS
A LA FLAMENCA - « Bagte æg «
Fremgangsmåde:
-
Varm olien op i en stor stegepande og
steg kartoflerne ved mellemvarme i ca. 8 min eller til de er gyldne.
-
Tag dem op på et fad.
-
Tænd ovnen på 180 grader.
-
Steg rød peber, løg og hvidløg ved
mellemvarme.
-
Skær 2 af skinkeskiverne i strimler
(samme størrelse som peberfrugterne) og læg dem i panden.
-
Tilsæt paprika.
-
Steg det hele i ca. 6 min.
-
Læg 8 asparges til side, brug kun den
øverste sprøde del af asparges.
-
Skær resten af asparges og bønner i ca.
3 cm stykker og kom dem i panden sammen med ærter, tomater og tomatpurrè.
-
Tilsæt sherryeddike, salt og peber.
-
Smages til med evt. lidt sukker.
-
Læg kartofler tilbage i panden og steg
ved svag varme i ca. 10 min, rør af og til.
-
Tomat- grøntsags stuvningen hældes i et
smurt ildfast fad.
-
Lav 4 fordybninger i overfladen og slå
et æg med hel blomme ud i hver fordybning.
-
Læg 8 asparges mellem æggene. Resten af
skinken og chorizo skæres i tynde stykker og drysses på overfladen,
gøres lettest ved at rulle kødet i små pølser som skæres på tværs.
-
Drys med persille og bag retten i 20
min eller til æggene har sat sig.
-
Retten serveres varm evt. med et stykke
flutes.
|
Dessert - Flaò – myntetærte
Ingredienser til 4 personer:
|
140 g mel |
|
1 spsk. sukker |
|
1 knivspids salt |
|
50 g smør |
|
3 spsk. olivenolie |
|
4 spsk. anislikør. |
Fyld:
|
10 friske mynte blade |
|
1 spsk. revet citronskal |
|
100 g sukker |
|
250 g quark |
|
2 æg |
|
saften af ½ citron |
Pynt:
| Friske mynteblade |
|
Dessert - Flaò – myntetærte
Fremgangsmåde:
-
Forvarm ovnen på 200 grader.
-
Bland mel, sukker og salt i en skål, smør smuldres
heri.
-
Tilsæt olivenolie og anislikør og ælt dejen i
mindst 5 min.
-
Dejen trykkes ud i bunden af en smurt tærteform så
der bliver en kant op ad siderne.
-
Mynteblade, citronskal, citronsaft og æg blendes i
en skål.
-
Tilsæt sukker og quark og rør det sammen.
-
Massen hældes oven på tærtebunden
-
Bag tærten i ca. 30 min (kan testes med en gaffel i
midten af tærten).
-
Tærten stilles til afkøling og pyntes før servering
med friske mynteblade.
|