HERREMAD 

   MENU 15. nov. 2011

HOLD 2

Minirösti med laks

Andebryst med appelsinsauce

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  

Minirösti med laks

Ingredienser til 4 personer  

bullet800 g kartofler
bullet1 lille løg
bulletet par håndfulde revet ost
bulletolie
bulletsalt og peber
bullet2 dl creme fraiche 9% eller 18%
bullet8 skiver røget laks
bulletpurløg ( til pynt )

 

Fremgangsmåde
 
  1. Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern. Pres vandet ud af kartoflerne med hænderne.
  2. Put de revne kartofler i en skål, tilsæt revet løg, ost, olie og salt og peber.
  3. Form små flade rösti’er og læg dem på en bageplade.
  4. Bag dem i ovnen ved ca. 180 grader

Andebryst med appelsinsauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

skallen af en ½ appelsin i tynde strimler

bullet

1 dl vand

bullet

2 stk. andebryst (á ca. 300 g)

bullet

 friskkværnet peber

bullet

25 g smør

bullet

½ tsk. groft salt

Salat:

bullet

1 fintstrimlet icebergsalat (ca. 475 g)

Tilbehør:

bullet

aspargeskartofler

Appelsinsauce:

bullet

stegesky fra panden (2 spsk.)

bullet

1 dl appelsinsaft

bullet

2 dl piskefløde

bullet

1 tsk. saucemel

bullet

¾ tsk. groft salt

bullet

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:
 

  1. Kom appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min.

  2. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.

  3. Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber.

  4. Varm smørret i en pande til det er gyldent og steg bryststykkerne med skindsiden nedad ved svag varme i ca. 12 min.

  5. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min til bryststykkerne er gennemstegt.

  6. Tag kødet fra panden og drys med salt.

  7. Lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

 

Salat: Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce:

  1. Hæld 2 spsk. af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og fløde.

  2. Bring blandingen i kog og tilsæt saucemel under omrøring.

  3. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min.

  4. Smag til med salt og peber.

 

Ved servering:

Skær bryststykkerne fra den spidse ende i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.