HERREMAD
MENU 15. nov. 2011
HOLD 2 |
Minirösti med laks
Andebryst med appelsinsauce |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Minirösti med laks
Ingredienser til 4 personer
| 800 g kartofler |
| 1 lille løg |
| et par håndfulde revet ost |
| olie |
| salt og peber |
| 2 dl creme fraiche 9% eller 18% |
| 8 skiver røget laks |
| purløg ( til pynt ) |
|
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern. Pres vandet ud af
kartoflerne med hænderne.
- Put de revne kartofler i en skål, tilsæt revet løg, ost, olie og
salt og peber.
- Form små flade rösti’er og læg dem på en bageplade.
- Bag dem i ovnen ved ca. 180 grader
|
Andebryst med appelsinsauce
Ingredienser til 4 personer
|
skallen af en ½
appelsin i tynde strimler |
|
1 dl vand |
|
2 stk. andebryst
(á ca. 300 g) |
|
friskkværnet
peber |
|
25 g smør |
|
½ tsk. groft
salt |
Salat:
|
1 fintstrimlet icebergsalat (ca. 475 g) |
Tilbehør:
|
aspargeskartofler |
Appelsinsauce:
|
stegesky fra
panden (2 spsk.) |
|
1 dl
appelsinsaft |
|
2 dl
piskefløde |
|
1 tsk.
saucemel |
|
¾ tsk. groft
salt |
|
friskkværnet
peber |
|
Fremgangsmåde:
-
Kom
appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min.
-
Hæld dem i en
sigte og lad dem dryppe godt af.
-
Rids skindet på
de 2 stykker andebryst og drys dem med peber.
-
Varm smørret i
en pande til det er gyldent og steg bryststykkerne med skindsiden nedad
ved svag varme i ca. 12 min.
-
Vend dem og
steg kødsiden i ca. 15 min til bryststykkerne er gennemstegt.
-
Tag kødet fra
panden og drys med salt.
-
Lad det hvile
tildækket i ca. 10 min.
Salat: Anret
icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.
Appelsinsauce:
-
Hæld 2 spsk.
af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og fløde.
-
Bring
blandingen i kog og tilsæt saucemel under omrøring.
-
Kog saucen ved
svag varme i ca. 1 min.
-
Smag til med
salt og peber.
Ved servering:
Skær bryststykkerne
fra den spidse ende i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad.
Pynt med de kogte appelsinstrimler.
|