HERREMAD 

   MENU 8. nov. 2011

HOLD 1

Frølår i hvidvinssauce

Kreolerfisk m/pekanris

 

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Frølår i hvidvinssauce

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 store eller 8 små par frølår

bullet

2 spsk. mel

bullet

½ tsk. salt

bullet

friskkværnet peber

bullet

75 g smør

bullet

2 fed hvidløg, fint hakket

bullet

3 dl piskefløde

bullet

2 dl hvidvin

bullet

1 bundt persille, hakket

Fremgangsmåde:
 
  1. Vend frølårene i melet, der er krydret med salt og peber.

  2. Smørret smeltes på en pande og frølårene steges lysebrune.

  3. Tag frølårene op og sæt dem i en varm ovn for at holde dem varme.

  4. Svits hvidløgene i smørret, og kog panden af med fløde og vin.

  5. Kog saucen 5 min. indtil den får en cremet konsistens.

  6. Læg frølårene tilbage i saucen og lad dem simre i 8 min.

  7. Drys persille over og server dem varme med tørristet brød.

Kreolerfisk

Ingredienser til 4 personer:

bullet400 g fileter af kuller
bullet15 g smør
bullet1 lille løg, groft hakket
bullet1 grøn peberfrugt, groft hakket
bullet2 fed hvidløg, fint hakkede
bullet350 g tomater, flåede og groft hakkede eller 1 dåse
bullet1 dl fiskebouillon
bullet70 g okra, skåret i tynde skiver
bullet2 spsk. dijonsennep
bullet1½ spsk. paprika
bullet½ tsk. salt
bulletfriskkværnet sort peber
bullet100 g kogte rejer
bullet60 g rouxmel
bullet1½ spsk. olie

Tilbehør pekanris:

bullet1 spsk. margarine
bullet1 stort løg finthakket
bullet1 stilk bladselleri finthakket
bullet2 spsk. pekanmel (Pekanmel laves af knuste pekannødder)
bullet4 dl vand
bullet2 dl ris
bullet½ tsk. salt
bullet½ tsk. cayennepeber
bullet½ tsk. chilipeber
Fremgangsmåde:
  1. Smelt smørret i en kasserolle over middelstærk varme.
  2. Tilsæt løg og peberfrugt og svits 4 – 5 min. Indtil løgene er gyldne.
  3. Tilsæt hvidløg og svits 30 sek.
  4. Rør tomater, bouillon, okra, sennep, paprika, ¼ tsk. salt og peber i. Bring blandingen i kog, skru ned for varmen og lad den småkoge 5 min.
  5. Rør rejer i og kog saucen 1 min.
  6. Stil den til side.
  7. Skyl fileterne under rindende koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle.
  8. Drys resten af saltet og friskkværnet sort peber på.
  9. Vend fileterne i rouxmelet. Rouxmel tilberedes ved langsomt at brune mel uden fedtstof i mindst 1/2 time. Husk at røre i melet af og til. Jo længere melet brunes jo mere smag.
  10. Opvarm olien i en stor stegepande over middelstærk varme.
  11. Steg fileterne i 2 min. på hver side indtil de er faste og hvide hele vejen igennem.
  12. Opvarm saucen og hæld den i et serveringsfad.
  13. Læg fileterne ovenpå.
  14. Serveres med pekanris.

Pekanris

  1. Svits løg, selleri og pekanmel i smeltet margarine.
  2. Tilsæt vand, ris, salt, cayennepeber og chilipeber.
  3. Læg låg på og kog i 20 til 30 min. indtil risene er møre.

 

1