Frølår i
hvidvinssauce Ingredienser til 4 personer:
|
4 store eller 8 små
par frølår |
|
2 spsk. mel
|
|
½ tsk. salt
|
|
friskkværnet peber
|
|
75 g smør |
|
2 fed hvidløg, fint
hakket |
|
3 dl piskefløde
|
|
2 dl hvidvin
|
|
1 bundt
persille, hakket |
|
Fremgangsmåde:
-
Vend frølårene i
melet, der er krydret med salt og peber.
-
Smørret smeltes på en
pande og frølårene steges lysebrune.
-
Tag frølårene op og
sæt dem i en varm ovn for at holde dem varme.
-
Svits hvidløgene i
smørret, og kog panden af med fløde og vin.
-
Kog saucen 5 min.
indtil den får en cremet konsistens.
-
Læg frølårene tilbage
i saucen og lad dem simre i 8 min.
-
Drys
persille over og server dem varme med tørristet brød.
|
Kreolerfisk Ingredienser til 4 personer:
| 400 g
fileter af kuller |
| 15 g
smør |
| 1
lille løg, groft hakket |
| 1 grøn
peberfrugt, groft hakket |
| 2 fed
hvidløg, fint hakkede |
| 350 g
tomater, flåede og groft hakkede eller 1 dåse |
| 1 dl
fiskebouillon |
| 70 g
okra, skåret i tynde skiver |
| 2
spsk. dijonsennep |
| 1½
spsk. paprika |
| ½ tsk.
salt |
| friskkværnet sort peber |
| 100 g
kogte rejer |
| 60 g
rouxmel |
| 1½
spsk. olie |
Tilbehør
pekanris:
| 1
spsk. margarine |
| 1
stort løg finthakket |
| 1
stilk bladselleri finthakket |
| 2
spsk. pekanmel (Pekanmel
laves af knuste pekannødder) |
| 4 dl
vand |
| 2 dl
ris |
| ½ tsk.
salt |
| ½ tsk.
cayennepeber |
| ½ tsk.
chilipeber |
|
Fremgangsmåde:
- Smelt
smørret i en kasserolle over middelstærk varme.
- Tilsæt
løg og peberfrugt og svits 4 – 5 min. Indtil løgene er gyldne.
- Tilsæt
hvidløg og svits 30 sek.
- Rør
tomater, bouillon, okra, sennep, paprika, ¼ tsk. salt og peber i. Bring
blandingen i kog, skru ned for varmen og lad den småkoge 5 min.
- Rør
rejer i og kog saucen 1 min.
- Stil
den til side.
- Skyl
fileterne under rindende koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle.
- Drys
resten af saltet og friskkværnet sort peber på.
- Vend
fileterne i rouxmelet. Rouxmel
tilberedes ved langsomt at brune mel uden fedtstof i mindst 1/2
time. Husk at røre i melet af og til. Jo længere melet brunes jo mere
smag.
- Opvarm
olien i en stor stegepande over middelstærk varme.
- Steg
fileterne i 2 min. på hver side indtil de er faste og hvide hele vejen
igennem.
- Opvarm
saucen og hæld den i et serveringsfad.
- Læg
fileterne ovenpå.
-
Serveres med pekanris.
Pekanris
- Svits
løg, selleri og pekanmel i smeltet margarine.
- Tilsæt
vand, ris, salt, cayennepeber og chilipeber.
- Læg
låg på og kog i 20 til 30 min. indtil risene er møre.
1 |