HERREMAD
MENU 25. okt. 2011
HOLD 1 |
Aja Blanco
Cajun Gumbo med rejer, krydrede pølser og svinekød
Cajun Lime Pie |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Ajo Blanco
Ingredienser til 4 personer:
| 100 g finmalede mandler |
| 10 g smør |
| 750 ml hønsebouillon |
| 2 spsk. snittede mandler |
| 4 æggeblommer |
| 2 dl. fløde |
| 4 spk. sherry (Fino) |
| 2 dl. fløde |
| salt, peber |
|
Fremgangsmåde:
- Rist de finmalede mandler let i en tør gryde. Herefter tilsættes
smør der smeltes. Følg op med hønsebouillon og lad koge over svag ild i
ca. 10 minutter.
- Bland æggeblommer og 1 dl. fløde og rør det i suppen, som ikke må
koge. Tilsæt sherry.
- Pisk resten af fløden og server suppen med en klat flødeskum og
ristede mandler.
|
Cajun Gumbo med
rejer, krydrede pølser og svinekød Ingredienser til 4 personer:
| 250 g. pillede rejer |
| 350 g. magert svinekød afpudset og skåret i terninger på 2 cm |
| 6 små chorrizo pølser |
| 8 sorte peberkorn |
| 1 spsk. olivenolie |
| 0.5 tsk. salt |
| 1 løg finthakket |
| 1 fed hvidløg knust |
| 250 g. okra skåret i 2.5 cm. skiver |
| 0.5 spsk. olivenolie |
| 1 frisk chilipeber fint hakket |
| 250 g. tomater skåret i tynde skiver |
| 3 spsk. persille finthakket |
| 2 spsk. limesaft |
| Skaldyrsfond |
| 3 stilke persille |
| pasta |
|
Fremgangsmåde:
- Brun kødet i olien. Drys salt på og svits løg og hvidløg med i 5
minutter.
- Kom kødblandingen og skaldyrsfonden i en gryde, læg låg på og lad
det koge 45-90 minutter afhængig af kødstykket.
- Svits okra meget hurtigt over stærk varme indtil de er "brændt”.
Brug så lidt fedtstof som muligt. Tilsæt chilipeber og steg 30 sek. Hæld
det i kødblandingen og tilsæt tomater, persille, limesaft, de kogte
pølser og de pillede rejer.
- Varm Gumboen op til kogepunkt og server den straks med pasta eller
ris eller evt. groft brød.
|
Cajun Lime Pie
Ingredienser til 4 personer:
Tærtebund:
| 100 gr. smør |
| 160 gr. mel |
| 1 æg |
| 1 spk. mælk |
| 1 tsk. vanilla |
Fyld:
| Juice af 5 Lime |
| 1 dåse sødet kondenseret mælk |
| 2½ dl piskefløde |
| 1topteskefuld vaniljesukker |
| 50 gr. mørk chokolade revet. |
|
Fremgangsmåde:
- Lav en mørdej af smør, mel og vaniljesukker. Ælt æg og mælk i til
sidst og lad dejen hvile i køleskab indtil bagning i en smurt tærteform.
Bag til pænt brun ca. 20 minutter ved180 grader. Afkøl tærtebunden.
- a. Pres saft af de 5 Lime
b. Pisk 2 dl. Piskefløde og bland det forsigtigt med den kondenserede
mælk og vaniljesukker.
c. Tilsæt Limejuice til denne blanding og stil i fryser i ca. 1 time.
d. Fyld cremen i tærtebunden, pisk resten af fløden og dæk cremen med
den. Strø den revne chokolade over og stil i køleskab til den skal
spises.
|