HERREMAD 

   MENU 25. okt. 2011

HOLD 1

Aja Blanco

Cajun Gumbo med rejer, krydrede pølser og svinekød

Cajun Lime Pie

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Ajo Blanco

Ingredienser til 4 personer:

bullet100 g finmalede mandler
bullet10 g smør
bullet750 ml hønsebouillon
bullet2 spsk. snittede mandler
bullet4 æggeblommer
bullet2 dl. fløde
bullet4 spk. sherry (Fino)
bullet2 dl. fløde
bulletsalt, peber
Fremgangsmåde:
 
  1. Rist de finmalede mandler let i en tør gryde. Herefter tilsættes smør der smeltes. Følg op med hønsebouillon og lad koge over svag ild i ca. 10 minutter.
  2. Bland æggeblommer og 1 dl. fløde og rør det i suppen, som ikke må koge. Tilsæt sherry.
  3. Pisk resten af fløden og server suppen med en klat flødeskum og ristede mandler.
Cajun Gumbo med rejer, krydrede pølser og svinekød

Ingredienser til 4 personer:

bullet250 g. pillede rejer
bullet350 g. magert svinekød afpudset og skåret i terninger på 2 cm
bullet6 små chorrizo pølser
bullet8 sorte peberkorn
bullet1 spsk. olivenolie
bullet0.5 tsk. salt
bullet1 løg finthakket
bullet1 fed hvidløg knust
bullet250 g. okra skåret i 2.5 cm. skiver
bullet0.5 spsk. olivenolie
bullet1 frisk chilipeber fint hakket
bullet250 g. tomater skåret i tynde skiver
bullet3 spsk. persille finthakket
bullet2 spsk. limesaft
bulletSkaldyrsfond
bullet3 stilke persille
bulletpasta
Fremgangsmåde:
 
  1. Brun kødet i olien. Drys salt på og svits løg og hvidløg med i 5 minutter.
  2. Kom kødblandingen og skaldyrsfonden i en gryde, læg låg på og lad det koge 45-90 minutter afhængig af kødstykket.
  3. Svits okra meget hurtigt over stærk varme indtil de er "brændt”. Brug så lidt fedtstof som muligt. Tilsæt chilipeber og steg 30 sek. Hæld det i kødblandingen og tilsæt tomater, persille, limesaft, de kogte pølser og de pillede rejer.
  4. Varm Gumboen op til kogepunkt og server den straks med pasta eller ris eller evt. groft brød.

Cajun Lime Pie

Ingredienser til 4 personer:

Tærtebund:

bullet100 gr. smør
bullet160 gr. mel
bullet1 æg
bullet1 spk. mælk
bullet1 tsk. vanilla

Fyld:

bulletJuice af 5 Lime
bullet1 dåse sødet kondenseret mælk
bullet2½ dl piskefløde
bullet1topteskefuld vaniljesukker
bullet50 gr. mørk chokolade revet.
Fremgangsmåde:
 
  1. Lav en mørdej af smør, mel og vaniljesukker. Ælt æg og mælk i til sidst og lad dejen hvile i køleskab indtil bagning i en smurt tærteform. Bag til pænt brun ca. 20 minutter ved180 grader. Afkøl tærtebunden.
  2. a. Pres saft af de 5 Lime
    b. Pisk 2 dl. Piskefløde og bland det forsigtigt med den kondenserede mælk og vaniljesukker.
    c. Tilsæt Limejuice til denne blanding og stil i fryser i ca. 1 time.
    d. Fyld cremen i tærtebunden, pisk resten af fløden og dæk cremen med den. Strø den revne chokolade over og stil i køleskab til den skal spises.