HERREMAD 

   MENU 18. okt. 2011

HOLD 2

Grillet jomfruhummer

Reje- og svinekødsgumbo

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Grillet jomfruhummer

Ingredienser til 4 personer:

bulletjomfruhummere
bullet100 g smør
bullet2 fed hvidløg
bullet½ citron
bullet1 spsk. hakket persille
bullethvid peber

Persillepesto

bulleten håndfuld frisk persille
bullet1 dl god olivenolie
bullet3-4 spsk. revet parmesan
bullet1 fed hvidløg
bullet2 spsk. pinjekerner
bulletlidt salt
Fremgangsmåde:
 
  1. De optøede jomfruhummere flækkes på langs og anrettes med kødsiden opad i et ovnfast fad.
  2. Smørret, de pressede hvidløg, saften fra en halv citron samt den hakkede persille røres sammen og smages til med peber.
  3. Det rørte hvidløgssmør fordeles i små stykker rundt på kødstykkerne og sættes i ovnen på grill med 220 g.
  4. Jomfruhummerne grilles til smørret og hummerne er gyldne.

Persillepesto (som tilbehør til flutes).

  1. De faste ingredienser blendes og olien tilsættes til sidst.
Reje- og svinekødsgumbo

Ingredienser til 4 personer:

bullet250 g pillede rejer (gem skaller og hoveder)
bullet3 stilke persille
bullet8 sorte peberkorn
bullet350 g magert svinekød (afpudset og skåret i terninger på 2 cm)
bullet1 spsk. olivenolie
bullet½ tsk. salt
bullet1 løg (fint hakket)
bullet1 fed hvidløg (knust)
bullet250 g okra (skåret i 2½ cm skiver)
bullet½ spsk. olivenolie
bullet1 frisk chilipeber (fint hakket)
bullet250 g tomater (skåret i tynde skiver)
bullet3 spsk. persille (fint hakket)
bullet2 spsk. limesaft
Fremgangsmåde:
 
  1. Kom rejseskaller og -hoveder i en gryde med 1 liter vand sammen med persillestilke og peberkorn.
  2. Bring det i kog, og lad det småkoge i 20 min.
  3. Si væsken, og smid affaldet væk.
  4. Stil fonden til side.
  5. Brun kødet i olien.
  6. Drys salt på, og svits løg og hvidløg i 5 min.
  7. Kom kødblandingen og rejefonden i en gryde, læg låg på, og lad det koge 45-90 min. afhængigt af stykker.
  8. Svits okra meget hurtigt over stærk varme indtil de er 'brændt'.
  9. Brug så lidt fedtstof som muligt.
  10. Tilsæt chilipeber og steg ca. 30 sek.
  11. Hæld det i kødblandingen og tilsæt tomater, persille, limesaft og de pillede rejer.
  12. Bring Gumboen i kog og servér den straks med kogte ris eller groft brød.