HERREMAD
MENU 11. okt. 2011
HOLD 1 |
Gazpacho
Paella
Melon m/skinke/ost/flutes |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Gazpacho
Ingredienser til 4 personer:
| 700 g modne tomater |
| 3/4 agurk |
| 1½ røde peberfrugter |
| 1½ fed hvidløg |
| 120 g brødkrumme |
| 1½ spsk. hvidvinseddike |
| 1½ spsk. tomatpuré |
| 1½ spsk. olivenolie |
| salt |
| peber |
Garniture:
| ½ agurk |
| 1½ hårdkogt æg |
| 3/4 rødløg |
| 40 g græskarkerner |
| 100 g cherrytomater |
|
Fremgangsmåde:
- Flå, udkern og hak tomaterne groft.
- Skræl -evt.- og hak agurken groft.
- Pres hvidløget.
- Rør tomater, agurk, peberfrugter, hvidløg, brødkrummerne, vineddike,
tomatpuré og olivenolie sammen i en stor skål. Smag til med salt og
peber.
- Hæld det i en foodprocessor og blend det glat.
- Tildæk det og lad det stå afkølet.
- Bland alle ingredienser til garnituren.
- Server suppen i skåle.
- Server garnituren i en skål ved siden af.
|
Paella
Ingredienser til 4 personer:
| 1 spsk. olivenolie |
| 1 fed finthakket hvidløg |
| 1 finhakket chili |
| 500 g kyllingebrystfilet |
| 4 dl ris |
| et par tråde safran |
| 6 dl hønsebouillon |
| 2 peberfrugter i strimler |
| 150 g ærter |
| 150 g rejer |
| 1 dåse muslinger |
| salt |
| peber |
|
Fremgangsmåde:
- Varm olien i en sauterpande og svits hvidløg og chili.
- Tilsæt kyllingebrystfilet, ris, safran og bouillon og lad det koge
ved svag varme i ca. 20 min.
- Tag kyllingekødet op, del det i mindre stykker og kom det tilbage i
panden sammen med peberfrugter, ærter, rejer og muslinger.
- Varm paellaen igennem og smag til med salt og peber.
|
Melon m/skinke/ost/
Ingredienser til 4 personer:
| ½ melon |
| 8 skiver serranoskinke |
| 50 g ost i stave |
|
Fremgangsmåde:
- Melonen skives i 8 både og anrettes stjerneformet på en tallerken
sammen med skinkeskiverne og ostestavene.
|
Flutes
Ingredienser til 4 personer:
| 250 g durummel |
| 250 g pizzamel |
| 25 g gær |
| 3½ dl lunkent vand |
| 1 spsk. fuld olivenolie |
| 1 tsk. sukker |
| 1 tsk. salt. |
|
Fremgangsmåde:
- Bland melet - gem noget mel til at komme på bordet når flutene
skal formes -, gær (vi bruger tørgær), sukker og salt i en skål.
- Kom det lunkne vand i en røreskål og kom derefter melblandingen i
lidt efter lidt mens der røres.
- Ælt nu dejen grundigt og kom olivenolien i under æltningen.
- Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke et lunt sted (vi
kan desværre ikke nå en hævetid på mere end ca. ½ time)
- Efter dennes tids hævning deles dejen i 4 portioner og hver portion
formes til en flute.
- De formede flutes anbringes på en bageplade under et fugtigt
viskestykke til hævning et lunt sted ca. ½ time.
- Tænd for ovnen på 220 grader.
- De hævede flutes pensles med vand og anbringes midt i ovnen og bages
i 15 - 20 min. alt efter ovnvarmen.
|