HERREMAD
MENU 4. okt. 2011
HOLD 2 |
Barbecued Shrimps
Kalv med spinat og kreolsk sennepssauce |
Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012 |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Barbecued Shrimps Ingredienser til 4 personer:
| 2 spsk. smør |
| 24 kinarejer, uden skal |
| 1 tsk. basilikum |
| 1 tsk. salt |
| ½ tsk. oregano |
| ½ tsk. hvid peber |
| ½ tsk. cayennepeber eller ½ spsk. skaldyrskrydderi |
| ½ tsk. gumbo file eller tabasco |
| 2 spsk. steaksauce eller barbecuesauce |
| 2 store løg, finthakket |
| 2 dl øl |
|
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en stegepande over kraftig varme.
- Tilsæt rejer, basilikum, salt, oregano, hvid peber, cayennepeber og
file og svits i 3 minutter. Der skal røres hele tiden for at undgå at
det brænder på.
- Tilsæt steaksauce, løg og øl og lad det koge 5 minutter.
- Serveres varmt.
|
Kalv med spinat og kreolsk
sennepssauce Ingredienser til 4 personer:
| 4 skiver kalvekød |
| 500 g frisk spinat |
| 1 1/3 dl piskefløde |
| 2 spsk. dijonsennep |
| 2½ spsk. kreolerkrydderi |
| 1 1/3 spsk. creme fraiche |
| 4 spsk. olivenolie |
| 40 g mel |
| 1 1/3 spsk. smør |
| 1 spsk. sesamfrø |
| 1 dl. hønsebouillon |
| 4 gulerødder |
| 200 g løse ris |
| 3½ dl vand |
|
Fremgangsmåde:
- Bank kødstykkerne ud med håndroden. Stil dem til side.
- Damp spinaten i en stor gryde i det vand der hænger ved efter
skylningen i 1 min., eller indtil den falder lidt sammen. Vrid væsken
fra og stil til side.
- Opvarm fløde, sennep, ½ spsk. kreolerkrydderi og creme fraiche i en
lille kasserolle. Rør rundt og lad det småkoge 5 - 10 min.
- Opvarm 2 spsk. olivenolie i en stor stegepande.
- Bland melet med 1 spsk. kreolerkrydderi og vend kalvekødet heri.
- Når olien er varm, tilsættes 2 skiver kød, som steges 1 min. på hver
side.
- Tag dem op, læg folie over og hold dem varme.
- Gentag processen med resten af olien og kødet.
- Tør panden af, smelt smørret og tilsæt sesamfrø. Steg dem over
middelstærk varm i ca. 2 min. indtil de er brune.
- Tilsæt resten af krydderiblandingen og kog endnu 2 min.
- Tilsæt hønsebouillon og spinat og kog 5 min. indtil det meste af
væsken er fordampet.
- Anret en stor skefuld sauce på en varm tallerken og en stor skefuld
spinat ovenpå og læg kalvekødet på til sidst.
- Serveres med tynde strimler kogte gulerødder og løse ris.
|
Kreolerkrydderi (Denne skarpe,
aromatiske blanding af urter og krydderier er en vigtig bestanddel i både
cajun- og kreolermadlavning.)
| 2 spsk. fint salt |
| 2 tsk. friskkværnet sort peber |
| 1 tsk. friskkværnet hvid peber |
| 2 tsk. hvidløgssalt |
| 2 tsk. tørret timian |
| 2 tsk. tørret basilikum |
|
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne i en køkkenmaskine eller en blender. Kom
krydderiblandingen i en ren, lufttæt flaske.
Kan opbevares ved stuetemperatur i et år. |