HERREMAD 

   MENU 4. okt. 2011

HOLD 2

Barbecued Shrimps

Kalv med spinat og kreolsk sennepssauce

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Barbecued Shrimps

Ingredienser til 4 personer:

bullet2 spsk. smør
bullet24 kinarejer, uden skal
bullet1 tsk. basilikum
bullet1 tsk. salt
bullet½ tsk. oregano
bullet½ tsk. hvid peber
bullet½ tsk. cayennepeber eller ½ spsk. skaldyrskrydderi
bullet½ tsk. gumbo file eller tabasco
bullet2 spsk. steaksauce eller barbecuesauce
bullet2 store løg, finthakket
bullet2 dl øl

 

 

Fremgangsmåde:
  1. Smelt smørret i en stegepande over kraftig varme.
  2. Tilsæt rejer, basilikum, salt, oregano, hvid peber, cayennepeber og file og svits i 3 minutter. Der skal røres hele tiden for at undgå at det brænder på.
  3. Tilsæt steaksauce, løg og øl og lad det koge 5 minutter.
  4. Serveres varmt.
Kalv med spinat og kreolsk sennepssauce

Ingredienser til 4 personer:

bullet4 skiver kalvekød
bullet500 g frisk spinat
bullet1 1/3 dl piskefløde
bullet2 spsk. dijonsennep
bullet2½ spsk. kreolerkrydderi
bullet1 1/3 spsk. creme fraiche
bullet4 spsk. olivenolie
bullet40 g mel
bullet1 1/3 spsk. smør
bullet1 spsk. sesamfrø
bullet1 dl. hønsebouillon
bullet4 gulerødder
bullet200 g løse ris
bullet3½ dl vand
Fremgangsmåde:
  1. Bank kødstykkerne ud med håndroden. Stil dem til side.
  2. Damp spinaten i en stor gryde i det vand der hænger ved efter skylningen i 1 min., eller indtil den falder lidt sammen. Vrid væsken fra og stil til side.
  3. Opvarm fløde, sennep, ½ spsk. kreolerkrydderi og creme fraiche i en lille kasserolle. Rør rundt og lad det småkoge 5 - 10 min.
  4. Opvarm 2 spsk. olivenolie i en stor stegepande.
  5. Bland melet med 1 spsk. kreolerkrydderi og vend kalvekødet heri.
  6. Når olien er varm, tilsættes 2 skiver kød, som steges 1 min. på hver side.
  7. Tag dem op, læg folie over og hold dem varme.
  8. Gentag processen med resten af olien og kødet.
  9. Tør panden af, smelt smørret og tilsæt sesamfrø. Steg dem over middelstærk varm i ca. 2 min. indtil de er brune.
  10. Tilsæt resten af krydderiblandingen og kog endnu 2 min.
  11. Tilsæt hønsebouillon og spinat og kog 5 min. indtil det meste af væsken er fordampet.
  12. Anret en stor skefuld sauce på en varm tallerken og en stor skefuld spinat ovenpå og læg kalvekødet på til sidst.
  13.  Serveres med tynde strimler kogte gulerødder og løse ris.
Kreolerkrydderi (Denne skarpe, aromatiske blanding af urter og krydderier er en vigtig bestanddel i både cajun- og kreolermadlavning.)
bullet2 spsk. fint salt
bullet2 tsk. friskkværnet sort peber
bullet1 tsk. friskkværnet hvid peber
bullet2 tsk. hvidløgssalt
bullet2 tsk. tørret timian
bullet2 tsk. tørret basilikum
Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne i en køkkenmaskine eller en blender. Kom krydderiblandingen i en ren, lufttæt flaske.

Kan opbevares ved stuetemperatur i et år.