HERREMAD 

   MENU 5. april 2011

HOLD 1



Cæsarsalat med stegt kylling, parmasan og croutoner
Salat med oksekød og bacon
Katrine-blomme-kage

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Cæsarsalat med stegt kylling, parmasan og croutoner

Ingredienser til 4 personer

bullet

Kylling inderfilet ca. 300 g

bullet

1 romainesalat

bullet

2 tykke skiver hvedebrød (gerne et par dage gammelt)

bullet

1 fed hvidløg

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

salt

bullet

parmasan

Dressing

bullet

2 ansjosfileter

bullet

2 pasteuriserede æggeblommer

bullet

2 tsk. dijonsennep

bullet

1 dl olivenolie

bullet

2 tsk. hvidvinseddike

bullet

salt

bullet

peber

Fremgangsmåde:
  1. Rens kyllingfileter for evt. sener, steg dem i 5-6 min ved middelvarme på pande.

  2. Vask og tør salaten.

  3. Bland 2 spsk. olie, 1 fed knust hvidløg og salt i en skål.

  4. Skær brødet i rustikke, mundrette bidder ca. 2 x 2 cm og vend brødstykkerne i olieblandingen.

  5. Læg brødet på bagepapir på en plade og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i 7 min.

  6. Lad dem køle på et stykke køkkenrulle.

Lav dressing.

  1. Hak ansjoserne fint og rør dem sammen med æggeblommerne og sennep.

  2. Tilsæt olie gradvist, tilsæt eddike og smag til med salt og peber.

  3. Riv salaten i mindre stykker og kom i en stor skål.

  4. Hæld dressing over, bland, skær kyllingfileterne i mindre stykker, og anret dem i salaten.

  5. Drys med croutoner og skær flager af parmasan over.

 

Salat med oksekød og bacon.

Ingredienser til 4 personer

bullet

300 g hakket oksekød

bullet

½ spsk. revet citronskal

bullet

4 forårsløg i tynde ringe

bullet

1 tsk. groft salt

bullet

friskkværnet peber

bullet

100 g bacon i tynde skiver

bullet

200 g fintstrimlet hjertesalat

bullet

100 g blandet babysalat

 

Dressing:

bullet

3 dl cremefraiche

bullet

2 spsk. sød chilisauce

bullet

½ spsk. presset citronsaft

bullet

1 tsk. fintrevet zittauerløg

bullet

1 tsk. engelsk sauce

bullet

½ tsk. groft

bullet

salt

bullet

flutes

 

Fremgangsmåde:
  1. Læg baconskiverne på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen i ca 15 min ved 200 grader til bacon er gylden og sprød.

  2. Læg baconskiverne til afdrypning på fedtsugende papir.

  3. Steg oksekødet ved god varme i 6 - 8 min.

  4. Tilsæt revet citronskal og halvdelen af forårsløgene.

  5. Smag til med salt og peber.

 

Ved servering: Hak bacon i småstykker. Bland de to slags salat og resten af forårsløgene. Drys det lune stegte oksekød og bacon i salaten. Kom dressing i en skål og pynt den med lidt chilisauce.

 

Katrine-blomme-kage

Frugten kan være blommer eller stenfri svesker. Denne udgave er baseret på svesker

Ingredienser til 4 personer

bullet

400 g stenfri svesker

bullet

50 g smuttede mandler

bullet

4 dl kaffefløde 9%

bullet

1 vaniljestang

bullet

4 æg

bullet

90 g sukker

bullet

25 g smør

bullet

¼ l piskefløde

 

Fremgangsmåde:
  1. Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes groft.

  2. Sveskerne lægges i bunden af et smurt fad.

  3. Mandlerne strøs over.

  4. Fløde og den flækkede vaniljestang varmes.

  5. Pisk de hele æg og sukker skummende.

  6. Hæld den varme fløde i æggemassen og tilbage i gryden og varm forsigtigt, må ikke koge da den så skiller.

  7. Fjern vaniljestangen og hæld cremen over sveskerne.

  8. Fordel nogle smørklatter på toppen og bag desserten ved 175 grader i 50 min.

Serveres lun med flødeskum