Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Frølår a la Faldsled Kro
Ingredienser til 4 personer:
|
12 frølår (dybfrost) |
|
en flaske tør hvidvin |
|
persille |
|
mælk |
|
olivenolie |
|
smør |
|
mel |
|
salt og peber |
|
Fremgangsmåde:
- De optøede frølår dyppes i en underkop med mælk og vendes flere
gange i en blanding af mel, salt og peber.
- Hvidløg og persille er fint hakket på forhånd.
- På en godt varmet pande brunes frølårene i olivenolie i et minut.
Husk ikke for mange ad gangen.
- Derpå tages de op, de drypper af, olivenolien hældes fra panden og
erstattes med en klat smør, så svitses hvidløgene og frølårene lægges
ned på panden igen for til slut at blive drysset med lidt persillle.
- Til slut glaceres det hele med sjat hvidvin.
|
Stegt laks med ingefær-appelsinsauce, fennikelsalat med karamelliseret
appelsin.
Ingredienser til 4 personer:
|
800
g laksefilet |
|
250
ml tør hvidvin |
|
Saft af 1 appelsin |
|
200
ml fiskefond (vand + terning) |
|
1
hakket skalotteløg |
|
250
ml piskefløde |
|
1
spskf. friskreven ingefær |
|
1
spskf. usaltet smør |
|
salt og peber |
|
olivenolie eller klaret smør |
|
persille
|
Fennikelsalat
|
fennikelknolde |
|
appelsiner |
|
citronsaft |
|
pastis |
|
olivenolie |
|
salt og peber |
Kartoffelgratin.
|
¾
kg melede store kartofler |
|
smør |
|
fløde |
|
salt , peber |
|
Fremgangsmåde:
Sauce:
- Hvidvin, appelsinsaft, fiskefond og skalotteløg koges så meget ind,
at det er sirupsagtigt.
- Tilsæt fløden og kog til saucekonsistens.
- Smag til med reven ingefær og lidt appelsinsaft , salt og peber.
- Si saucen, kog op og pisk med lidt koldt smør.
Laksen:
- Skær laksen i 4 lige store stykker.
- Steg fisken på skindsiden i klaret smør eller olivenolie ved
middelvarme. Fisken skal kun steges på skindsiden.
- Når fisken stadig er en lille smule klar på kødsiden er den færdig.
- Den krydres med salt og peber.
- Anret fisken med lidt persillefrites (dvs persille stegt i klaret
smør eller olivenolie).
Fennikelsalat.
- Skær fennikelknoldene i tynde skiver på langs.
- Blancher dem et par minutter i letsaltet vand.
- Dryp af.
- Anbring appelsinskiverne på bagepapir og bag dem i ovnen ved 180
grader i ca 20 minutter til de karamelliserer.
- Vend fennikelen i dressingen bestående af appelsinsaft, citronsaft,
pastis, olivenolie, salt og peber.
Kartoffelgratin
- Skær de skrællede kartofler i nogenlunde lige store stykker, så de
koger møre på samme tid.
- Kog dem møre i usaltet vand.
- Hæld vandet fra.
- Moses med stavblender eller håndmixer.
- Tilsæt lidt smør og fløde til passende konsistens.
- Smages til med salt og peber.
- Bages i ovn 180-200 grader.
|