Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Ovnstegte skiver af
okseskank på urtebund Ingredienser til 4 personer
| 4 skiver okseskank, 3-4 cm tykke ca. 400 g pr. stk.) |
| 2 dl mel |
| salt |
| peber |
| olivenolie |
| Urtebund af 200 g løg |
| 125 g gulerod |
| 200 g fennikel |
| 200 g rodselleri |
| 450 g tomater |
| 4-5 soltørrede tomater (25 g) |
| 1 grøn peberfrugt |
| 1 gul peberfrugt |
| 1½ spsk. frisk rosmarin |
| ca. ½ dl olivenolie |
| 2 dl tør hvidvin |
| 1½ dl oksebouillon |
| salt |
| peber |
| Persilledrys af: |
| 1 bundt persille |
| 1½ -2 spsk. finthakket hvidløg |
| 1 spsk. fintrevet citronskal |
|
Fremgangsmåde:
- Skær snit gennem senen omkring skiverne, ellers 'buler' de under
stegningen.
- Tør skiverne med køkkenrulle og vend dem i en blanding af mel, salt
og peber. Lad dem ligge ca. 20 min. og vend dem igen (så hænger
blandingen bedre fast under stegningen).
- Skær løg, gulerødder og fennikel og skiver af rodselleri i
småstykker eller terninger. Bland dem i en skål og dæk skålen med et
fugtigt viskestykke.
- Skær tomaterne i småstykker og skær de soltørrede tomater i strimler
på tværs.
- Rens peberfrugterne og skær skallen i småstykker.
- Steg først løgblandingen 4-5 min. i meget varm olie i en stor
stegegryde eller på pande. Rør jævnligt - varmen skal være kraftig.
- Bland tomatstykker, tomatstrimler, peberfrugt og rosmarin i en skål.
- Hæld blandingen i gryden når løget har fået farve.
- Steg blandingen nogle minutter, og hæld så hvidvin og bouillon i.
Kog nogle minutter og smag til med salt og peber.
- Tag næsten al urtefylden op og fordel det i et stort ovnfast fad.
- Brun kødskiverne godt i olivenolie på en stor pande.
- Læg dem i fadet og tryk dem en smule ned. Hæld væden fra gryden samt
de sidste urter over kødet.
- Luk fadet tæt til med alufolie. Sæt det midt i en 210 grader varm
ovn i ca. 1½ time.
- Når fadet tages ud, skal kødet kunne løsnes forholdsvis let fra
marvben. Lad fadet stå tildækket i 5-10 min. før serveringen.
Persilledrys laves 1 time før brug:
- Bland hakket persille, fintrevet citronskal og hakket hvidløg i en
skål.
- Dæk til og stil den køligt.
- Drys lidt på kødskiverne før serveringen og sæt resten ind på
bordet.
Som tilbehør kan serveres kogt pasta eller f.eks. kogt bulgur. |
Lun ost med rosmarin og ahornsirup
Ingredienser til 6 personer
| 6 skrå skiver italiensk flute |
| 300 g mild Samsø ost 45+ |
| 1 spsk. ahornssirup |
| 1 tsk. friske, hakkede rosmarinblade |
|
Fremgangsmåde:
- Del flutesskiverne i halve og fordel dem i 6 små, ovnfaste
tærteforme (ca. 10 cm. i diameter).
- Skær osten i tykke skiver og dernæst i trekanter.
- Rist flutesskiverne ½ min. på hver side under grillen inden man
lægger osten på.
- Fordel osten på brødet, pensl med ahornsirup og drys med rosmarin.
- Grill ostebrødene øverst i ovnen - osten skal kun lige smelte.
|