HERREMAD 

   MENU 22.marts 2011

HOLD 1



Ovnstegte skiver af okseskank på urtebund
Lun ost med rosmarin og ahornsirup



 

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Ovnstegte skiver af okseskank på urtebund

Ingredienser til 4 personer

bullet4 skiver okseskank, 3-4 cm tykke ca. 400 g pr. stk.)
bullet2 dl mel
bulletsalt
bulletpeber
bulletolivenolie
bulletUrtebund af 200 g løg
bullet125 g gulerod
bullet200 g fennikel
bullet200 g rodselleri
bullet450 g tomater
bullet4-5 soltørrede tomater (25 g)
bullet1 grøn peberfrugt
bullet1 gul peberfrugt
bullet1½ spsk. frisk rosmarin
bulletca. ½  dl olivenolie
bullet2 dl tør hvidvin
bullet1½ dl oksebouillon
bulletsalt
bulletpeber
bulletPersilledrys af:
bullet1 bundt persille
bullet 1½ -2 spsk. finthakket hvidløg
bullet1 spsk. fintrevet citronskal

 

Fremgangsmåde:
  1. Skær snit gennem senen omkring skiverne, ellers 'buler' de under stegningen.
  2. Tør skiverne med køkkenrulle og vend dem i en blanding af mel, salt og peber. Lad dem ligge ca. 20 min. og vend dem igen (så hænger blandingen bedre fast under stegningen).
  3. Skær løg, gulerødder og fennikel og skiver af rodselleri i småstykker eller terninger. Bland dem i en skål og dæk skålen med et fugtigt viskestykke.
  4. Skær tomaterne i småstykker og skær de soltørrede tomater i strimler på tværs.
  5. Rens peberfrugterne og skær skallen i småstykker. 
  6. Steg først løgblandingen 4-5 min. i meget varm olie i en stor stegegryde eller på pande. Rør jævnligt - varmen skal være kraftig.
  7. Bland tomatstykker, tomatstrimler, peberfrugt og rosmarin i en skål.
  8. Hæld blandingen i gryden når løget har fået farve.
  9. Steg blandingen nogle minutter, og hæld så hvidvin og bouillon i. Kog nogle minutter og smag til med salt og peber.
  10. Tag næsten al urtefylden op og fordel det i et stort ovnfast fad.
  11. Brun kødskiverne godt i olivenolie på en stor pande.
  12. Læg dem i fadet og tryk dem en smule ned. Hæld væden fra gryden samt de sidste urter over kødet.
  13. Luk fadet tæt til med alufolie. Sæt det midt i en 210 grader varm ovn i ca. 1½ time.
  14. Når fadet tages ud, skal kødet kunne løsnes forholdsvis let fra marvben. Lad fadet stå tildækket i 5-10 min. før serveringen.

Persilledrys laves 1 time før brug:

  1. Bland hakket persille, fintrevet citronskal og hakket hvidløg i en skål.
  2. Dæk til og stil den køligt.
  3. Drys lidt på kødskiverne før serveringen og sæt resten ind på bordet.

Som tilbehør kan serveres kogt pasta eller f.eks. kogt bulgur.

Lun ost med rosmarin og ahornsirup

Ingredienser til 6 personer

bullet6 skrå skiver italiensk flute
bullet300 g mild Samsø ost 45+
bullet1 spsk. ahornssirup
bullet1 tsk. friske, hakkede rosmarinblade

 

Fremgangsmåde:
  1. Del flutesskiverne i halve og fordel dem i 6 små, ovnfaste tærteforme (ca. 10 cm. i diameter).
  2. Skær osten i tykke skiver og dernæst i trekanter.
  3. Rist flutesskiverne ½ min. på hver side under grillen inden man lægger osten på.
  4. Fordel osten på brødet, pensl med ahornsirup og drys med rosmarin.
  5. Grill ostebrødene øverst i ovnen - osten skal kun lige smelte.