HERREMAD 

   MENU 15. marts 2011

HOLD 2

Oliventapenade
Hyggehapser medens maden tilberedes….

Vikingbøf
Opskrift fra Viking Bøfhus - anno 1965

Kokospanerede ananasringe med mokkasauce

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Oliventapenade
Hyggehapser medens maden tilberedes….

Ingredienser til 4 personer:

bullet

100 g sorte oliven u/sten

bullet

1 fed hvidløg

bullet

2-3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:  
  1. Blend oliven og hvidløg til en fin puré og juster konsistensen med lidt olie.
  2. Nydes med gode skiver flutes

Vikingbøf
Opskrift fra Viking Bøfhus - anno 1965.

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 svinemørbrad

bullet

2 store løg

bullet

½ l piskefløde

bullet

2 spsk. delikatesse- paprika

bullet

1 spsk. karry

bullet

1 fl. ( 500 g) tomat puré

bullet

smør til svitsning
 

bullet

Tilbehør…
8 bagekartofler

Fremgangsmåde:
  1. Brug en passende gryde.
  2. Løgene skæres i tern og svitses med salt og peber (tages af panden til senere brug).
  3. Mørbradene skæres i strimler og svitses.
  4. Resten tilsættes.

 Lad retten simre (ikke koge) i ca. 40 minutter

 

Tilbehør…

  1. Skæres i både.

  2. Blandes i olivenolie og gnides/først med groft salt.

  3. Sættes i ovnen ved 200 0  -  30 – 40 minutter.

Kokospanerede ananasringe med mokkasauce

Ingredienser til 4 personer:
bullet1 dåse ananas i skiver, ca. 560 g. (8 skiver)
bullet2 æg
bullet1 pose 250 g kokos til panering
bulletsmør til stegning

Mokkasauce
 
bullet1 tsk. Nescafé Guld
bullet1½ spsk. Cointreau
bullet250 g. mascarponeost/philidelpia naturel
bullet½ dl. flormelis

 

Fremgangsmåde:
  1. Bland Nescafè i likøren.
  2. Rør ost, Cointreau og flormelis til en lind sauce,
    (kan evt. spædes lidt op med cointreau).
  3. Tør ananasskiverne på et stykke køkkenrulle.
  4. Pisk de 2 æg sammen i en skål.
  5. Hæld kokos'en op i en skål.
  6. Dyp de 4 ananasskiver i æggemassen og vend dem i kokos.
  7. Opvarm en stegepande, smelt smørret og steg alle ananasskiverne til de får lidt farve.
  8. Læg de varme ananas ( 1 med og 1 uden kokos) op på et fad eller en tallerken og pynt med mokkasaucen.
  9. Pynt gerne m. citronmelisse.