HERREMAD
MENU 15. marts 2011
HOLD 2 |
Oliventapenade
Hyggehapser medens maden tilberedes….
Vikingbøf
Opskrift fra Viking Bøfhus - anno 1965 Kokospanerede
ananasringe med mokkasauce |
Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Oliventapenade
Hyggehapser medens maden tilberedes….
Ingredienser til 4 personer:
|
100 g sorte oliven u/sten |
|
1 fed hvidløg |
|
2-3 spsk. olivenolie |
|
Fremgangsmåde:
- Blend oliven og hvidløg til en fin puré og juster konsistensen med
lidt olie.
- Nydes med gode skiver flutes
|
Vikingbøf
Opskrift fra Viking Bøfhus - anno 1965.
Ingredienser til 4 personer:
|
2 svinemørbrad |
|
2 store løg |
|
½ l piskefløde |
|
2 spsk. delikatesse- paprika |
|
1 spsk. karry |
|
1 fl. ( 500 g) tomat puré |
|
smør til svitsning
|
|
Tilbehør…
8 bagekartofler |
|
Fremgangsmåde:
- Brug en passende gryde.
- Løgene skæres i tern og svitses med salt og peber (tages af panden
til senere brug).
- Mørbradene skæres i strimler og svitses.
- Resten tilsættes.
Lad retten simre (ikke koge) i ca. 40 minutter
Tilbehør…
-
Skæres i både.
-
Blandes i olivenolie og gnides/først med groft
salt.
-
Sættes i ovnen ved 200 0 - 30 – 40
minutter.
|
Kokospanerede ananasringe med
mokkasauce Ingredienser til 4 personer:
| 1 dåse ananas i skiver, ca. 560 g. (8 skiver) |
| 2 æg |
| 1 pose 250 g kokos til panering |
| smør til stegning |
Mokkasauce
| 1 tsk. Nescafé Guld |
| 1½ spsk. Cointreau |
| 250 g. mascarponeost/philidelpia naturel |
| ½ dl. flormelis |
|
Fremgangsmåde:
- Bland Nescafè i likøren.
- Rør ost, Cointreau og flormelis til en lind sauce,
(kan evt. spædes lidt op med cointreau).
- Tør ananasskiverne på et stykke køkkenrulle.
- Pisk de 2 æg sammen i en skål.
- Hæld kokos'en op i en skål.
- Dyp de 4 ananasskiver i æggemassen og vend dem i kokos.
- Opvarm en stegepande, smelt smørret og steg alle ananasskiverne til
de får lidt farve.
- Læg de varme ananas ( 1 med og 1 uden kokos) op på et fad eller en
tallerken og pynt med mokkasaucen.
- Pynt gerne m. citronmelisse.
|