Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Kalvemedaljon med Spinat-jomfruhummerdariole
Ingredienser til 4 personer
| 4 medaljoner à ca. 180 g |
| 8 skiver parmaskinke |
| olie til stegning |
| salt |
| peber |
Kartoffeltårn:
| 3 bagekartofler |
| 10 kartofler |
| 3 skiver parmaskinke |
| 2 fed hvidløg |
| frisk timian
|
Sauce:
| 200 g skalotteløg |
| 200 g porre |
| 200 g æbler |
| 2 fed hvidløg |
| 1 dl balsamico eddike |
| 1 l kalvefond eller bouillon |
| 2 cl Calvados (kan udelades) |
| 100 g koldt smør
|
Dariole:
| 1 porre |
| 200 g friske spinatblade |
| 2 fed hvidløg |
| 12 jomfruhummerhaler |
| 4 folie cocotteforme |
|
Fremgangsmåde:
- Medaljonerne omvikles med parmaskinke og brunes af i fedtstof.
- De krydres med salt og peber, lægges i et fad og
steges færdig i ovnen ca. 8 minutter ved 200°C.
Kartoffeltårn:
- Bagekartoflerne skæres i meget tynde skiver og lægges i vand med
salt i 10 minutter.
- De almindelige kartofler rives og
parmaskinken skæres i strimler.
- Begge dele sauteres i olie sammen med timian og hvidløg.
- Kartoffelskiverne lægges i en firkant på smurt stanniol og
kartoffelmassen fordeles ovenpå.
- Kartoflerne rulles sammen i stanniolen og bages i ovnen ved
ca. 200° i 25-30 minutter.
- Kartoffelrullen afkøles og skæres i 4 stykker på tværs.
- Inden servering lunes de i ovnen.
Calvados-sauce:
- Skalotteløg, porre, æbler og hvidløg skæres i små stykker og ristes
i fedtstof.
- Balsamico-eddike hældes ved og saucen koges ind til ca. det halve.
- Kalvefonden hældes ved, og saucen koges igen ind til det halve.
- Saucen smages til med Calvados, salt og peber og umiddelbart inden
servering piskes det kolde smør i.
Spinat-jomfruhummerdariole:
- Porren blancheres kort i kogende vand og deles i hele blade.
- Spinaten og hakket hvidløg ristes i olie og presses fri fra væde.
- Fire folie cocotteforme beklædes indvendigt med porrebladene og
fyldes ca. halvt op med spinat.
- Hummerhalerne krydres med salt og peber og fyldes oven på spinaten.
- Dariolen bages i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter.
|