HERREMAD 

   MENU 8. marts 2011

HOLD 1



Kalvemedaljon med Spinat-jomfruhummerdariole

Hurtig hindbærtærte



 

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Kalvemedaljon med Spinat-jomfruhummerdariole

Ingredienser til 4 personer

bullet4 medaljoner à ca. 180 g
bullet8 skiver parmaskinke
bulletolie til stegning
bulletsalt
bulletpeber

Kartoffeltårn:

bullet3 bagekartofler
bullet10 kartofler
bullet3 skiver parmaskinke
bullet2 fed hvidløg
bulletfrisk timian

 

Sauce:

bullet200 g skalotteløg
bullet200 g porre
bullet200 g æbler
bullet2 fed hvidløg
bullet1 dl balsamico eddike
bullet1 l kalvefond eller bouillon
bullet2 cl Calvados (kan udelades)
bullet100 g koldt smør

 

Dariole:

bullet1 porre
bullet200 g friske spinatblade
bullet2 fed hvidløg
bullet12 jomfruhummerhaler
bullet4 folie cocotteforme
Fremgangsmåde:
  1. Medaljonerne omvikles med parmaskinke og brunes af i fedtstof.
  2. De krydres med salt og peber, lægges i et fad og
    steges færdig i ovnen ca. 8 minutter ved 200°C.

     

Kartoffeltårn:

  1. Bagekartoflerne skæres i meget tynde skiver og lægges i vand med salt i 10 minutter.
  2. De almindelige kartofler rives og parmaskinken skæres i strimler.
  3. Begge dele sauteres i olie sammen med timian og hvidløg.
  4. Kartoffelskiverne lægges i en firkant på smurt stanniol og kartoffelmassen fordeles ovenpå.
  5. Kartoflerne rulles sammen i stanniolen og bages i ovnen ved
    ca. 200° i 25-30 minutter.
  6. Kartoffelrullen afkøles og skæres i 4 stykker på tværs.
  7. Inden servering lunes de i ovnen.

     

Calvados-sauce:

  1. Skalotteløg, porre, æbler og hvidløg skæres i små stykker og ristes i fedtstof.
  2. Balsamico-eddike hældes ved og saucen koges ind til ca. det halve.
  3. Kalvefonden hældes ved, og saucen koges igen ind til det halve.
  4. Saucen smages til med Calvados, salt og peber og umiddelbart inden servering piskes det kolde smør i.

     

Spinat-jomfruhummerdariole:
 

  1. Porren blancheres kort i kogende vand og deles i hele blade.
  2. Spinaten og hakket hvidløg ristes i olie og presses fri fra væde.
  3. Fire folie cocotteforme beklædes indvendigt med porrebladene og fyldes ca. halvt op med spinat.
  4. Hummerhalerne krydres med salt og peber og fyldes oven på spinaten.
  5. Dariolen bages i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter.

Hurtig hindbærtærte

Ingredienser til 4 personer

bullet2 æg
bullet100 g sukker
bullet70 g hvedemel
bullet140 g hindbær. dybfrost
bullet4 dl piskefløde 38%
Fremgangsmåde:
  1. Pisk æg og sukker skummende.
  2. Tilsæt mel og bland det.
  3. Smør et tærtefad (ca. 25 cm) med smør og fordel dejen i det.
  4. Læg hindbær ovenpå.
  5. Bages i ovnen ved 200 grader ca. 35 min.
  6. Kan serveres med is, flødeskum eller creme fraiche.