HERREMAD
MENU 1. marts 2011
HOLD 2 |
Røget laks m/æble-peberrodskompot,
limemarineret salat og sød chili
Indisk lammegryde med abrikos |
Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Røget laks m/æble-peberrodskompot, limemarineret salat og sød chili
Ingredienser til 4 personer
| 12 skiver røget laks |
| 1 stort madæble skåret i små tern |
| 10 cm frisk groftrevet peberrod |
| 25 g smør |
| 1 spsk. akaciehonning |
| plukket salat af 'Lollo Rosa' |
| 2 spsk. økologiske pinjekerner |
| 1 spsk. olivenolie |
| saften fra en halv limefrugt |
| salt |
| peber |
| dild |
| 2 dl piskefløde |
| 1-2 spsk. Xing Fu cilisaice |
Tilbehør: Brød |
Fremgangsmåde:
- Den plukkede salat vendes med pinjekerner og olivenolie, smagt til
med lime.
- Smør og honning smeltes ved lav varme i en kasserolle og afkøles
lidt.
- Æble og peberrod vendes i og afkøles.
- Fløden piskes let, og chilisaucen vendes i.
- Lad chilicremen stå ved stuetemperatur i ca. ½ time til den bliver
tyk.
Anretning:
Den marinerede salat lægges på en stor tallerken. Lakseskiverne formes til
en rose og placeres oven på salaten. Æblekompotten og chilicremen anbringes
skiftevis rundt om i små toppe. Laksen pyntes med dild. |
Indisk lammegryde med abrikos
Ingredienser til 4 personer
|
800
g lammebov uden ben |
|
4
dl kokosmælk (dl kokosmælk og ½ l kogende vand) |
|
2
store løg |
|
2
spsk. olie |
|
4
fed finthakket hvidløg |
|
1
stk. ingefær (4 cm) |
|
1
tsk. salt |
|
peber |
|
2
dl lammebouillon |
|
1
tsk. marsala |
|
2-3
tsk. majsstivelse |
Abrikosris
|
1
stort løg |
|
1
spsk. olie |
|
240
g basmati eller parbolled ris |
|
5
dl grøntsagsbouillon |
|
1-2
tsk. marsala |
|
100
g usvovlede halverede abrikoser |
Ristede mandelflager til pynt.
|
Fremgangsmåde:
- Lammeboven skæres i terninger (3 x 3 cm).
- Kokosmelet overhældes med kogende vand.
- Når blandingen er kold, vrides kokosmelet ud gennem et klædes.
- Løgene skæres i skiver.
- De skiveskårne løg svitses i olien med hvidløg og ingefær i 1-2 min.
- Kødet tilsættes og brunes under omrøring.
- Krydres med salt og peber.
- Kokosmælk og bouillon hældes ved. Simre under låg til kødet er mørt,
- ca. 45 min.
- Retten smages til med marsala.
- Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i.
- Koges kort igennem.
Abrikosris:
- Løget hakkes fint og svitses i olien uden at tage farve.
- Risene svitses med et øjeblik.
- Bouillon, marsala og abrikoser røres i.
- Simre under låg i 12 min.
- Trækker ca. 12. min.
|
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
|
|