HERREMAD 

   MENU 22. feb. 2011

HOLD 1



 

Kalkun i chili-chokoladesauce

Flamberede bananer



 

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Kalkun i chili-chokoladesauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

600 g kalkunbryst

bullet

1 spsk. smagsneutral olie

bullet

200 g (ca. 2) løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

salt og friskkværnet peber

bullet

50 g mandelsplitter

bullet

25 g (4 spsk.) sesamfrø

bullet

1½ tsk. stødt nellike

bullet

1 spsk. stødt kanel

bullet

2 stjerneanis

bullet

1-2 tsk. cayennepeber (eller chilipulver)

bullet

2 dåser hakkede, flåede tomater

bullet

ca. 1 dl vand

bullet

30 g (1 håndfuld) rosiner

bullet

40 g mørk chokolade

bullet

salt

Fremgangsmåde:

 

  1. Skær kødet i terninger på ca. 3x3 cm og brun det i olie, krydr med salt og peber. Tag kødet op efter bruningen.
  2. Hak løg og hvidløg, og steg det i olie i en gryde i nogle minutter.
  3. Tilsæt mandler, sesamfrø og kryderier og steg videre nogle minutter.
  4. Tilsæt flåede tomater, vand, rosiner, chokolade og salt.
  5. Lad saucen simre under låg i ca. ½ time.
  6. Tilsæt kødet og kog videre i ca. 10 minutter til det netop er gennemkogt.
  7. Smag til igen og servér med et grønt drys.
 

Flamberede bananer

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 bananer

bullet

saften fra 1 appelsin

bullet

reven skal fra ½ appelsin

bullet

1 knsp. reven muskat

bullet

15 g smør

bullet

2 spsk. sukker (evt. rørsukker)

bullet

1½ dl brun rom

Fremgangsmåde:

 

  1. Bananerne bages med skræl i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter til de er sorte - vendes efter 5 minutter.
  2. Skrælles og lægges i et smurt ovnfast fad.
  3. Appelsinsaft, -skal og muskat røres sammen og hældes over.
  4. Der sættes små smørklatter på bananerne og drysses med sukker.
  5. Grilles i ca. 5 minutter.
  6. Tages ud af ovnen.
  7. Rommen opvarmes i en kasserolle.
  8. Hældes over bananerne og antændes (med slukket emhætte)
  9. Portionsanrettes - evt. med vanilleis.