HERREMAD
MENU 8. feb. 2011
HOLD 1 |
Pastel De Chocio (okse, kylling og majs pie)serveres
med avokado, palmehjerte, rødløg salat med koriander vinaigrette
Latin Flan de Leche con Café
|
Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
|
|
Pastel De Chocio
Ingredienser til 4 personer
|
300 gr. oksefars |
|
500 gr. kyllingefilet |
|
1 løg i kvarter |
|
3 løg hakket |
|
2 store laurbærblade |
|
1 fed hvidløg |
|
8-10 sorte oliven hakket |
|
3 spsk. groft hakkede rosiner |
|
2 hårdkogte æg i skiver |
|
5 kaffekopper majskerner (ca. 450 gr.) |
|
1-2 spsk. maizena |
|
1 kaffekop mælk |
|
1 ¼ kop bouillon |
|
6 spsk. olivenolie |
|
½ tsk. spidskommen |
|
2 tsk. oregano |
|
2 tsk. sød paprika |
|
Salt og peber |
|
Fremgangsmåde:
- Læg kylling, kvarte løg og laurbærblad i en gryde, tilsæt sat og
peber og vand som netop dækker og kog over svag varme i ca. 15 min.
- Tag kyllingen op, når den er færdig og skær den i pæne stykker.
- Put de kvarte løg i en Food processor/blender. Tilsæt majskerner,
Maizena og mælk og purer det. Varm 2 spsk. Olie i en gryde ved middel -
lav varme hæld majs pureen i og varm det igennem indtil det bliver tykt
(ca. 5 min.). Krydder med salt og peber.
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Opvarm den resterende olie i en gryde, tilføj hvidløg og lad det
småsnurre kort, tilføj de hakkede løg og kom herefter oksekødet i og
brun det (ca. 5-8 min.).
- Strø en spiseskefuld mel i kødet og tilsæt 1 ¼ kaffekop bouillon.
Kom spidskommen, oregano, et laurbærblad, paprika og rosiner samt salt
og peber i og lad det simre i ca. 5 min. Tag det af varmen og fjern
laurbærbladet.
- Tag et ovnfast fad af passende størrelse, spred oksekødet i bunden.
Læg kyllingekød, æg og oliven ovenpå. Dæk dette med majs pureen og strø
eventuelt en teskefuld sukker på toppen.
- Sæt det i ovn i ca. 30 min. og efterbrun eventuelt under grill i til
det får en pæn brun overflade.
|
Avocado, palmehjerte, rødløg salat med koriander
vinaigrette
Ingredienser (4
personer):
Vinaigrette:
|
1 lille fed
hvidløg |
|
1 spsk. frisk
koriander |
|
2 spiseskefulde
friskpresset citronsaft |
|
¼ tsk. sukker
|
|
En knivspids salt
|
|
¼ kop olivenolie |
Salaten:
|
Ca. 200 gr.
palmehjerte |
|
2 modne avocadoer
|
|
1 lille rødløg
snittet |
|
Salatblade
(hjertesalat eller anden salat) |
|
Fremgangsmåde:
1.
Put hvidløg, koriander og citronsaft i en blender sammen med sukker
og salt. Start motoren og hæld olien i en tynd stråle og blænd til
blandingen er emulgeret .
2.
Skær palmehjerte og avocado i 2 cm terninger, kom dem i en skål
sammen med de hakkede løg og bland forsigtigt, men grundigt.
3.
Fordel salatblade på 4 tallerkener og hæld avocadoblandingen over. |
Latin Flan de Leche con Café
Ingredienser til 6 personer
| 8 æggeblommer |
| 1 ds. sød kondenseret mælk (400 gr) |
| 2 kaffekopper sødmælk |
| Halv stang vanilje |
| ½ kaffekop sukker |
| 3-4 tsk. Nescafé eller anden pulverkaffe.
|
|
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Pisk æg, sukker, kondenseret mælk, sødmælk og vaniljekorn sammen
indtil det er smidigt.
- Kom det i en form eller i serveringsglas.
- Sæt det i ovnen i et vandbad med rigeligt vand i ca. 50 til 60 min.
indtil en kniv stukket ned mit i Flanen kommer op uden vedhæng.
- Se til den undervejs, hvis den ”overkoges” kan den ”skille”.
- Lad Flanen blive helt kold og server den evt. med en skefuld Dulce
de Leche til.
|