HERREMAD
MENU 1. feb. 2011
HOLD 2 |
Farserede Cajunæg
Kalv med spinat og kreolsk sennepssauce m/Louisiana Dirty Rice |
Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Farserede Cajunæg
Ingredienser til 4 personer
| 4 hårdkogte, pillede æg |
| 50 g ålerøget skinke, fint hakket |
| 1 spsk. fint hakket forårsløg |
| ½ tsk. citronsaft |
| 2 spsk. mayonnaise |
| 2 spsk. dijonsennep |
| salt og peber |
| 2 dråber tabascosauce |
| cayennepeber |
|
Fremgangsmåde:
- Halvér æggene, skub forsigtigt blommerne ud og mos dem sammen med
skinke, forårsløg, citronsaft, mayonnaise og sennep.
- Smag til med salt, peber og tobascosauce.
- Kom æggemassen i en sprøjtepose med mellemstor tylle, og sprøjt
fyldet i de 8 halve hvider.
- Drys med cayennepeber.
|
Kalv
med spinat og kreolsk sennepssauce
Ingredienser til 4 personer
| 4 skiver kalvekød |
| 500 g frisk spinat |
| 1½ dl piskefløde |
| 2 spsk. dijonsennep |
| 2½ spsk. kreolerkrydderi (se næste række) |
| 1½ spsk. creme fraiche |
| 4 spsk. olivenolie |
| 40 g mel |
| 1½ spsk. smør |
| 1 spsk. sesamfrø |
| 1 dl hønsebouillon |
|
Fremgangsmåde:
- Bank kødstykkerne ud med håndroden og stil dem til side.
- Damp spinaten i 1 min. (eller til salaten falder lidt sammen) i en
stor gryde i det vand der hænger ved efter skylningen.
- Vrid væsken fra og stil til side.
- Opvarm fløde, sennep, 1 spsk. kreolerkrydderi og creme fraiche i en
lille kasserolle.
- Rør rundt og lad det småkoge 5-10 min.
- Opvarm 2 spsk. olivenolie i en stor stegepande.
- Bland melet med 2 spsk. kreolerkrydderi og vend kalvekødet heri.
- Når olien er varm tilsættes 2 skiver kød som steges 1 minut på hver
side.
- Tag dem op, læg folie over og hold dem varme.
- Gentag processen med resten af olien og kødet.
- Tør panden af, smelt smørret og tilsæt sesamfrø.
- Steg kødskiverne over middelstærk varme ca. 2 minutter indtil de er
brune.
- Tilsæt resten af krydderiblandingen og kog endnu 2 minutter.
- Tilsæt hønsebouillon og spinat og kog 5 minutter indtil det meste af
væsken er fordampet.
- Anret en stor skefuld sauce på en varm tallerken og en stor skefuld
spinat ovenpå og læg kalvekødet på til sidst.
- Serveres med (tynde strimler kogte gulerødder og?) Louisiana Dirty
Rice.
|
Kreolerkrydderi
| 2 spsk. fint salt |
| 2 tsk. friskkværnet sort peber |
| 1 tsk. friskkværnet hvid peber |
| 2 tsk. hvidløgssalt |
| 2 tsk. tørret timian |
| 2 tsk. tørret basilikum |
|
Fremgangsmåde: Blend
alle ingredienserne. Denne skarpe, aromatiske blanding af urter og
krydderier er en vigtig bestanddel i både cajun- og kreolermadlavning.
|
Louisiana Dirty Rice Ingredienser til 4 personer
| 150 g kyllingehjerter |
| 150 g kyllingelever |
| 2 spsk. smør |
| 1 stort løg, fint hakket |
| 1 stor grøn peberfrugt, fint hakket |
| 2 stilke bladselleri, fint hakket |
| 2 fed hvidløg, fint hakket |
| 1 knust laurbærblad |
| 2 tsk. salt |
| friskkværnet sort peber |
| ½ tsk. cayennepeber |
| ½ tsk. oregano |
| friskkværnet hvid peber |
| 4 dl hønsebouillon |
| 2 dl ris |
| 1 bundt purløg, hakket |
|
Fremgangsmåde:
- Kom hjerterne i en kødmaskine eller blender og hak dem meget fint.
Stil dem til side.
- Gentag processen med leveren og stil den til side.
- Smelt smørret i en tykbundet kasserolle.
- Tilsæt kyllingehjerterne og svits indtil kødet har skiftet farve,
ca. 5 minutter.
- Tilsæt løg, peberfrugt og selleri og svits grøntsagerne indtil de er
møre.
- Rør hvidløg, laurbærblad, salt peber, cayennepeber, oregano og hvid
peber i og kog 2 minutter.
- Tilsæt 1 dl hønsebouillon og kog 4 minutter.
- Rør hakket kyllingelever i samt resten af hønsebouillonen.
Bring det i kog ved stærk varme, skru ned, og lad det småkoge i 2
minutter.
- Tilsæt ris og læg låg på. Kog risene i 17-20 minutter.
- Rør hakket purløg i til sidst.
Servér straks. |
|
|