HERREMAD 

   MENU 1. feb. 2011

HOLD 2

Farserede Cajunæg

Kalv med spinat og kreolsk sennepssauce m/Louisiana Dirty Rice

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Farserede Cajunæg

Ingredienser til 4 personer

bullet4 hårdkogte, pillede æg
bullet50 g ålerøget skinke, fint hakket
bullet1 spsk. fint hakket forårsløg
bullet½ tsk. citronsaft
bullet2 spsk. mayonnaise
bullet2 spsk. dijonsennep
bulletsalt og peber
bullet2 dråber tabascosauce
bulletcayennepeber
Fremgangsmåde:
  1. Halvér æggene, skub forsigtigt blommerne ud og mos dem sammen med skinke, forårsløg, citronsaft, mayonnaise og sennep.
  2. Smag til med salt, peber og tobascosauce.
  3. Kom æggemassen i en sprøjtepose med mellemstor tylle, og sprøjt fyldet i de 8 halve hvider.
  4. Drys med cayennepeber.

Kalv med spinat og kreolsk sennepssauce

Ingredienser til 4 personer

bullet4 skiver kalvekød
bullet500 g frisk spinat
bullet1½ dl piskefløde
bullet2 spsk. dijonsennep
bullet2½ spsk. kreolerkrydderi (se næste række)
bullet1½ spsk. creme fraiche
bullet4 spsk. olivenolie
bullet40 g mel
bullet1½ spsk. smør
bullet1 spsk. sesamfrø
bullet1 dl hønsebouillon 
Fremgangsmåde:
  1. Bank kødstykkerne ud med håndroden og stil dem til side.
  2. Damp spinaten i 1 min. (eller til salaten falder lidt sammen) i en stor gryde i det vand der hænger ved efter skylningen.
  3. Vrid væsken fra og stil til side.
  4. Opvarm fløde, sennep, 1 spsk. kreolerkrydderi og creme fraiche i en lille kasserolle.
  5. Rør rundt og lad det småkoge 5-10 min.
  6. Opvarm 2 spsk. olivenolie i en stor stegepande.
  7. Bland melet med 2 spsk. kreolerkrydderi og vend kalvekødet heri.
  8. Når olien er varm tilsættes 2 skiver kød som steges 1 minut på hver side.
  9. Tag dem op, læg folie over og hold dem varme.
  10. Gentag processen med resten af olien og kødet.
  11. Tør panden af, smelt smørret og tilsæt sesamfrø.
  12. Steg kødskiverne over middelstærk varme ca. 2 minutter indtil de er brune.
  13. Tilsæt resten af krydderiblandingen og kog endnu 2 minutter.
  14. Tilsæt hønsebouillon og spinat og kog 5 minutter indtil det meste af væsken er fordampet.
  15. Anret en stor skefuld sauce på en varm tallerken og en stor skefuld spinat ovenpå og læg kalvekødet på til sidst.
  16. Serveres med (tynde strimler kogte gulerødder og?) Louisiana Dirty Rice. 
Kreolerkrydderi
bullet2 spsk. fint salt
bullet2 tsk. friskkværnet sort peber
bullet1 tsk. friskkværnet hvid peber
bullet2 tsk. hvidløgssalt
bullet2 tsk. tørret timian
bullet2 tsk. tørret basilikum

 

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne. Denne skarpe, aromatiske blanding af urter og krydderier er en vigtig bestanddel i både cajun- og kreolermadlavning. 

Louisiana Dirty Rice

Ingredienser til 4 personer

bullet150 g kyllingehjerter
bullet150 g kyllingelever
bullet2 spsk. smør
bullet1 stort løg, fint hakket
bullet1 stor grøn peberfrugt, fint hakket
bullet2 stilke bladselleri, fint hakket
bullet2 fed hvidløg, fint hakket
bullet1 knust laurbærblad
bullet2 tsk. salt
bulletfriskkværnet sort peber
bullet½ tsk. cayennepeber
bullet½ tsk. oregano
bulletfriskkværnet hvid peber
bullet4 dl hønsebouillon
bullet2 dl ris
bullet1 bundt purløg, hakket

 

Fremgangsmåde:
  1. Kom hjerterne i en kødmaskine eller blender og hak dem meget fint. Stil dem til side.
  2. Gentag processen med leveren og stil den til side.
  3. Smelt smørret i en tykbundet kasserolle.
  4. Tilsæt kyllingehjerterne og svits indtil kødet har skiftet farve, ca. 5 minutter.
  5. Tilsæt løg, peberfrugt og selleri og svits grøntsagerne indtil de er møre.
  6. Rør hvidløg, laurbærblad, salt peber, cayennepeber, oregano og hvid peber i og kog 2 minutter.
  7. Tilsæt 1 dl hønsebouillon og kog 4 minutter.
  8. Rør hakket kyllingelever i samt resten af hønsebouillonen.   Bring det i kog ved stærk varme, skru ned, og lad det småkoge i 2 minutter.
  9. Tilsæt ris og læg låg på. Kog risene i 17-20 minutter.
  10. Rør hakket purløg i til sidst.

Servér straks.