HERREMAD
MENU 4. jan. 2011
HOLD 2 |
Havtaskekæber
Poussiner m. varm frugtsalat
Pocherede
pærer |
Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Ingredienser til 4 personer
Havtaskekæber
|
4
havtaskekæber |
|
En stor
dusk bredbladet persille |
|
2 fed
hvidløg |
|
Olivenolie
til sautering |
|
Flutes |
|
Fremgangsmåde:
-
Havtaskekæberne gøres klar dvs. hinden fjernes.
-
Koges i let
saltet vand ca. 15 min.
-
Persillen
hakkes groft.
-
Hvidløg
hakkes i meget små tern.
-
Hvidløgene
sauteres i olie – må ikke blive brune.
-
Persille
tilsættes.
-
Sørg for at
persille og hvidløg samt havtaskekæberne er færdige samtidig.
-
Havtaskekæberne serveres på en lille tallerken eller i en passende skål.
-
Blandingen
af persille og hvidløg hældes over.
-
Hertil lun
flutes.
|
Ingredienser til 4 personer
Poussiner m. varm frugtsalat
|
4 poussiner
|
|
25 g smør
|
|
½ tsk.
groft salt |
|
½ tsk.
Herbes de Provence |
|
2½ dl
hønsebouillon |
|
1 dl.
rødvin |
Sauce:
|
Stegesky
fra poussinerne, |
|
3½ dl
|
|
150 g Creme
Cheese |
|
Evt. kulør |
Varm
frugtsalat:
|
200 g
champignoner i kvarte |
|
1½ spsk.
honning |
|
1 pillet
appelsin i små stykker (200 g) |
|
400 g
halve grønne og blå druer uden sten |
|
½
tsk. groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
Fremgangsmåde:
Poussinerne:
-
Skyl og
rens poussinerne godt.
-
Klip
vingespidserne af.
-
Lad smørret
gyldne i en stegegryde og brun poussinerne, først på brystsiden og
derefter på de andre sider.
-
Læg fuglene
med brystet nedad i gryden.
-
Drys med
lidt salt og Herbes de Provence.
-
Tilsæt
bouillon og rødvin, og lad poussinerne stege ved svag varme under låg i
ca. 15 min.
-
Vend dem og
steg videre i ca. 15 min. De skal være gennemstegte.
-
Tag
poussinerne op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.
Sauce:
- Bring atter stegeskyen i
kog.
- Tilsæt Creme Cheese og bring
saucen i kog under omrøring.
- Kog saucen ved jævn varme i
ca., 3 min.
- Tilsæt evt. kulør og smag
til.
- Si evt., saucen.
Varm frugtsalat:
- Kom champignonerne i en
varm, tør pande og rist dem i ca. 5 min. til de er næsten tørre.
- Tilsæt honning og lad den
smelte.
- Vend appelsinstykker og
druer i.
- Smag til med salt og peber
|
Ingredienser til 4 personer
Pocherede pærer
|
4 pærer
|
|
1 stang
vanilje |
|
Rosmarin
|
|
Laurbær
blade |
|
350g
sukker/liter vand |
|
¼ liter
flødeis |
|
Fremgangsmåde:
-
Pærerne
skrælles således at stilken bevares.
-
Kernehuset
fjernes fra bunden – pærerne skal kunne stå på bunden.
Kogelage:
-
Sukkeret
opløses i vandet.
-
Rosmarin,
laurbær blade, 1 stang vanilje tilsættes.
-
Pærerne
lægges i lagen – skal lige dække.
-
Varm
pærerne; men må ikke koge i ca. 15 minutter til de er lidt møre.
-
Pærerne
serveres på en lille tallerken med 2 kugler flødeis.
|