HERREMAD 

   MENU 16. nov. 2010

HOLD 2

Fyldte champignoner

Vildtgryde/vildtragout med sellerimos

 

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Fyldte champignoner : 

Ingredienser til 4 personer: 

bullet

12 store champignoner

bullet

2 spsk. blåskimmelost

bullet

3 fed finthakkede hvidløg

bullet

2 spsk. rasp

bullet

2 spsk. finthakket bredbladet persille

bullet

2 spsk. olivenolie

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Champignonerne børstes rene, og roden skæres bort. Stilken fjernes ved at brække eller skære den af, så der er god plads til at fylde champignonen.

  2. 2 – 3 af stilkene hakkes fint.

  3. Osten røres sammen med hvidløg, rasp, persille og champignonstilke, der tilsættes olivenolie for at gøre fyldet mere lindt.

  4. Champignonerne fyldes og stilles i et smurt ildfast fad.

  5. De bages i ca. 10 – 15 min. i ovnen ved 200ºC, eller til de er møre og fyldet gyldent og sprødt.

  6. Pyntes med enkelte blade persille.

  7. Champignonerne spises varme med flute og et glas sherry til.

Vildtgryde/vildtragout med sellerimos:

 Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

Ca. 1 kg rådyr (bov eller hals)

bullet

6 skiver røget bacon

bullet

100 g smør

bullet

1 tsk. paprika

bullet

1 krydderbuket (5 persille-, 4 timian-, 2 rosmarinkviste og 3 laurbærblade) bindes sammen

bullet

3 dl vildtfond

bullet

3 dl rødvin

bullet

250 g champignon

bullet

1 dl creme fraiche

bullet

1 spsk. (strøget) maizena

bullet

20 – 25 perleløg

bullet

3 spsk. hakket persille

bullet

300 g bagekartoffel

bullet

300 g knoldselleri

bullet

¼ l piskefløde

Fremgangsmåde:

 

  1. Med skarp kniv skæres vildtkødet  fra benene og i firkanter på ca. 3x3 cm.

  2. Baconskiverne klippes i strimler og gyldnes i smør i en gryde.

  3. Paprikaen drysses i, og derpå brunes vildtkødet nogle stykker ad gangen.

  4. Vildtfond og rødvin bringes i kog i en særskilt gryde.

  5. Krydderbuketten, vildtfond og rødvinen tilsættes.

  6. Kødet steges ca. 1 time ved svag varme.

  7. Champignoner svitses i smør og steger med de sidste 10 min sammen med perleløgene.

  8. Den kolde creme fraiche kommes i under omrøring.

  9. Retten jævnes med maizena udrørt i koldt vand.

  10. Der smages til med salt.

  11. Persillen drysses over.

  12. Selleri og kartofler skrælles og skæres i tern. Koges til de er møre med lidt salt.

  13. Selleri og kartofler moses/røres med en røremaskine eller piskeris og fløde tilsættes lidt efter lidt.

  14. Smag til med salt, peber og lidt smør.

  15. Mosen hældes i ildfast skål og bages gylden i ovnen ved 200ºC.

 

Ingredienser til 4 personer

Fremgangsmåde: