HERREMAD
MENU 16. nov. 2010
HOLD 2 |
Fyldte champignoner
Vildtgryde/vildtragout med sellerimos
|
Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Fyldte champignoner
:
Ingredienser til 4 personer:
|
12 store champignoner |
|
2 spsk. blåskimmelost |
|
3 fed finthakkede hvidløg |
|
2 spsk. rasp |
|
2 spsk. finthakket bredbladet persille |
|
2 spsk. olivenolie |
|
Fremgangsmåde:
-
Champignonerne børstes rene, og roden skæres bort.
Stilken fjernes ved at brække eller skære den af, så der er god plads
til at fylde champignonen.
-
2 – 3 af stilkene hakkes fint.
-
Osten røres sammen med hvidløg, rasp, persille og
champignonstilke, der tilsættes olivenolie for at gøre fyldet mere
lindt.
-
Champignonerne fyldes og stilles i et smurt ildfast
fad.
-
De bages i ca. 10 – 15 min. i ovnen ved 200ºC,
eller til de er møre og fyldet gyldent og sprødt.
-
Pyntes med enkelte blade persille.
-
Champignonerne spises varme med flute og et glas
sherry til.
|
Vildtgryde/vildtragout med sellerimos:
Ingredienser
til 4 personer:
|
Ca. 1 kg rådyr (bov eller hals) |
|
6 skiver røget bacon |
|
100 g smør |
|
1 tsk. paprika |
|
1 krydderbuket (5 persille-, 4 timian-, 2
rosmarinkviste og 3 laurbærblade) bindes sammen |
|
3 dl vildtfond |
|
3 dl rødvin |
|
250 g champignon |
|
1 dl creme fraiche |
|
1 spsk. (strøget) maizena |
|
20 – 25 perleløg |
|
3 spsk. hakket persille |
|
300 g bagekartoffel |
|
300 g knoldselleri |
|
¼ l piskefløde |
|
Fremgangsmåde:
-
Med skarp kniv skæres vildtkødet fra benene
og i firkanter på ca. 3x3 cm.
-
Baconskiverne klippes i strimler og gyldnes i smør
i en gryde.
-
Paprikaen drysses i, og derpå brunes vildtkødet
nogle stykker ad gangen.
-
Vildtfond og rødvin bringes i kog i en særskilt
gryde.
-
Krydderbuketten, vildtfond og rødvinen tilsættes.
-
Kødet steges ca. 1 time ved svag varme.
-
Champignoner svitses i smør og steger med de sidste
10 min sammen med perleløgene.
-
Den kolde creme fraiche kommes i under omrøring.
-
Retten jævnes med maizena udrørt i koldt vand.
-
Der smages til med salt.
-
Persillen drysses over.
-
Selleri og kartofler skrælles og skæres i tern.
Koges til de er møre med lidt salt.
-
Selleri og kartofler moses/røres med en røremaskine
eller piskeris og fløde tilsættes lidt efter lidt.
-
Smag til med salt, peber og lidt smør.
-
Mosen hældes i ildfast skål og bages gylden i ovnen
ved 200ºC.
|
Ingredienser til 4 personer |
Fremgangsmåde:
|