HERREMAD
MENU 5. oktober 2010
HOLD 1 |
Grillspyd m/tigerrejer m.m.
Spareribs m/Coleslaw og rodfrugter
Bagte æbler i bål m.
chantilly creme |
Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos
Føtex
Ingredienserne til 4 personer
Grillspyd m/tigerrejer m.m.
| ½ dåse ananas |
| 8 tigerrejer |
| 1 pakke bacon (140 g med 8 skiver pr. pakke) |
| chili |
|
Fremgangsmåde: Her er ikke anvist fremgangsmåde - hvert køkkenhold sin metode!
|
Ingredienser til 4 personer
Spareribs m/rodfrugter
| 1½ kg spareribs |
| 2 spskf. sennep |
| 1½ dl olie |
| 1 spskf. sukker |
| salt |
| peber |
| 4 gulerødder med dusk – ikke for store |
| 2 fennikler |
| 8 forårsløg |
| 2 peberfrugter |
| majs |
Marinade
til spareribs:
|
½ dl. flydende honning
|
|
2 hele fed hvidløg
|
|
1 dl. rødvinseddike
|
|
2 dl. tomatketchup
|
|
1 dl. soja
|
|
2 spsk. sennep
|
|
2 spsk. frisk timian
|
|
1 tsk. stødt ingefær
|
|
1 tsk. Worcestersauce
Tabascosauce alt efter smag |
Coleslaw (10
personer)
|
1 lille hvidkålshoved
|
|
4 gulerødder |
Marinade
til Coleslaw:
|
2 spsk. dijonsennep
|
|
1 dl æble- el.
hvidvinseddike |
|
3 tsk. sellerisalt
|
|
2 spsk. sukker
|
|
1 tsk. st. spidskommen
|
|
friskkværnet peber
|
Coleslaw
dressing:
|
2 dl creme fraiche 18%
|
|
2½ dl mayonaise
|
|
salt, peber.
sukker (efter behag) |
|
Fremgangsmåde:
Marinade til at marinere spareribs
- Pisk marinaden sammen. Gem ca. 1 dl. til pensling og servering.
- Hvis der er meget fedt på spareribsene kan du skære lidt af
fedtet af.
- Læg kødet i kogende letsaltet vand, og lad dem simre i 30-45
minutter. Skum af et par gange undervejs.
- Tages op af vandet og drypper af.
- Pensl de forkogte ribben med sammenrørt marinade.
- Læg dem i et fad eller i en frysepose. Lad kødet trække i min. 4-5
timer. (Burde men det når vi ikke)
- Derefter fjernes lidt af marinadelagen med køkkenrulle, så
kødet ikke branker.
- Grill ribbenene i god afstand fra gløderne 15-20 minutter. Vend dem
ofte og pensl dem ind imellem med marinaden.
Serveres med Coleslaw og rodfrugter
- Snit hvidkålen meget fint (evt. på råkostmaskine)
- Riv gulerødderne groft, gerne i tændstiklignende strimler
- Bland kål og gulerod.
- Stil blandingen koldt
- Pisk ingredienserne til marinaden sammen.
- Kom kålblandingen i marinaden og lad trække i min. 30 min.
Vend tit rundt i blandingen
Rør Coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser. (smagen skal ligge på den søde side)
Frahæld marinaden fra kålblandingen.
Kom kålblandingen i Coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, helst
lige før serveringen
|
Ingredienser til 4 personer
Bagte æbler i bål m. chantilly creme
| 4 stk. mellemstore æbler
|
| 50 g. smør |
| ca. 2 spsk. sukker
|
| ca. 2 spsk. stødt kanel
|
| 25 g. mandler grofthakkede
|
| Alufolie (sølvpapir)
Chantilly creme
|
| 2 spsk. flormelis |
| 2 dl. piskefløde |
| ½ stk. Polynesisk vaniljestang
|
|
Fremgangsmåde:
-
Æblerne skrælles,
halveres og befries fra kernehus.
-
4 stk. alufolie ca.
10X10 cm. lægges klar.
-
Har du et jern til
at udstikke kernehuset med, så anvend det og lad da æblerne være hele.
-
Sukker og kanel
blandes.
-
Mandlerne hakkes
groft.
-
Smørret smeltes.
-
De halve æbler
pensles med smør, trilles straks i kanel-sukker og lægges i folien 2 og
2 (eller hele!), således at hver person får et helt æble.
-
Drys med
grofthakkede mandler og pak æblet ind i folien, som en "sæk", således at
lukningen er øverst…
-
Bag æblerne i
gløderne fra bålet til de er møre, ca. 10 min.
-
De bagte æbler
nydes lune med chantilly creme.
Chantilly creme
-
Vaniljestangen
flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv
og mases sammen med flormelissen på bordet med en palet, således at
kornene skilles ad.
-
Vaniljesukkeret og
fløde piskes til let skum.
|