HERREMAD 

   MENU 5. oktober 2010

HOLD 1

Grillspyd m/tigerrejer m.m.

Spareribs m/Coleslaw og rodfrugter

Bagte æbler i bål m. chantilly creme

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex
Ingredienserne til 4 personer

Grillspyd m/tigerrejer m.m.
 
bullet½ dåse ananas 
bullet8 tigerrejer
bullet1 pakke bacon (140 g med 8 skiver pr. pakke)
bulletchili

 

Fremgangsmåde:

Her er ikke anvist fremgangsmåde - hvert køkkenhold sin metode!

 

Ingredienser til 4 personer

Spareribs m/rodfrugter

bullet1½ kg spareribs
bullet2 spskf. sennep
bullet1½ dl olie
bullet1 spskf. sukker
bulletsalt
bulletpeber
bullet4 gulerødder med dusk – ikke for store
bullet 2 fennikler
bullet8 forårsløg
bullet2 peberfrugter
bulletmajs

Marinade til spareribs:
 

bullet

½ dl. flydende honning

bullet

2 hele fed hvidløg

bullet

1 dl. rødvinseddike

bullet

2 dl. tomatketchup

bullet

1 dl. soja

bullet

2 spsk. sennep

bullet

2 spsk. frisk timian

bullet

1 tsk. stødt ingefær

bullet

1 tsk. Worcestersauce Tabascosauce alt efter smag

Coleslaw (10 personer)

bullet

1 lille hvidkålshoved

bullet

4 gulerødder

 Marinade til Coleslaw:

bullet

2 spsk. dijonsennep

bullet

1 dl æble- el. hvidvinseddike

bullet

3 tsk. sellerisalt

bullet

2 spsk. sukker

bullet

1 tsk. st. spidskommen

bullet

friskkværnet peber

Coleslaw dressing:

bullet

2 dl creme fraiche 18%

bullet

2½ dl mayonaise

bullet

salt,  peber. sukker (efter behag)

 
 

Fremgangsmåde:

Marinade til at marinere spareribs

  1. Pisk marinaden sammen. Gem ca. 1 dl. til pensling og servering.
  2.  Hvis der er meget fedt på spareribsene kan du skære lidt af fedtet af.
  3. Læg kødet i kogende letsaltet vand, og lad dem simre i 30-45 minutter. Skum af et par gange undervejs.
  4. Tages op af vandet og drypper af.
  5. Pensl de forkogte ribben med sammenrørt marinade.
  6. Læg dem i et fad eller i en frysepose. Lad kødet trække i min. 4-5 timer. (Burde men det når vi ikke)
  7.  Derefter fjernes lidt af marinadelagen med køkkenrulle, så kødet ikke branker.
  8. Grill ribbenene i god afstand fra gløderne 15-20 minutter. Vend dem ofte og pensl dem ind imellem med marinaden.


    Serveres med Coleslaw og rodfrugter
     
  9. Snit hvidkålen meget fint (evt. på råkostmaskine)
  10. Riv gulerødderne groft, gerne i tændstiklignende strimler
  11. Bland kål og gulerod.
  12. Stil blandingen koldt
  13. Pisk ingredienserne til marinaden sammen.
  14. Kom kålblandingen i marinaden og lad trække i min. 30 min.
    Vend tit rundt i blandingen

    Rør Coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser.
    (smagen skal ligge på den søde side)

    Frahæld marinaden fra kålblandingen.

    Kom kålblandingen i Coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, helst lige før serveringen

 

 

Ingredienser til 4 personer

Bagte æbler i bål m. chantilly creme

bullet4 stk. mellemstore æbler
bullet50 g. smør
bulletca. 2 spsk. sukker
bulletca. 2 spsk. stødt kanel
bullet25 g. mandler grofthakkede
bulletAlufolie (sølvpapir)

Chantilly creme
 
bullet2 spsk. flormelis
bullet2 dl. piskefløde
bullet½ stk. Polynesisk vaniljestang
Fremgangsmåde:
 
  1. Æblerne skrælles, halveres og befries fra kernehus.

  2. 4 stk. alufolie ca. 10X10 cm. lægges klar.

  3. Har du et jern til at udstikke kernehuset med, så anvend det og lad da æblerne være hele.

  4. Sukker og kanel blandes.

  5. Mandlerne hakkes groft.

  6. Smørret smeltes.

  7. De halve æbler pensles med smør, trilles straks i kanel-sukker og lægges i folien 2 og 2 (eller hele!), således at hver person får et helt æble.

  8. Drys med grofthakkede mandler og pak æblet ind i folien, som en "sæk", således at lukningen er øverst…

  9. Bag æblerne i gløderne fra bålet til de er møre, ca. 10 min.

  10. De bagte æbler nydes lune med chantilly creme.

Chantilly creme

  1. Vaniljestangen flækkes på den lange led  og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med flormelissen på bordet med en palet, således at kornene skilles ad.

  2. Vaniljesukkeret  og fløde piskes til let skum.