HERREMAD
MENU 20. april 2010
HOLD 1 |
Lynstegt laks med femkrydderi og ingefær
Oksekødskarry med appelsin
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Lynstegt laks med femkrydderi og ingefær
Ingredienser til 4 personer:
| 4 laksesteak á ca. 115 g uden skind og ben |
| 2 tsk. femkrydderi |
| 1 stor porre |
| 1 stor gulerod |
| 115 g sukkerærter |
| 2½ cm frisk ingefær |
| 2 spsk. ingefærvin |
| 2 spsk. lys sojasauce |
| 1 spsk. vegitabilsk olie |
| salt |
| peber |
| friskkogte nudler til servering |
Pynt:
| porre i strimler |
| frisk ingefær i strimler |
| gulerod i strimler |
|
Fremgangsmåde:
-
Skyl laksen og dup den tør med et stykke
køkkenrulle. Gnid stykkerne på begge sider med femkrydderi og krydr med
salt og peber. Sæt fisken til side til senere.
-
Gør porren i stand, flæk den på langs og skyl den
under rindende, koldt vand. Skær den i fine strimler.
-
Skræl guleroden og skær den i meget fine strimler.
Skær enderne af sukkerærterne og skær dem i strimler på langs.
-
Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler.
-
Læg alle grøntsager i en stor skål og vend dem i
ingefærvin og 1 spsk. sojasauce. Sæt dem til side.
-
Varm grillen op til middelvarme. Læg laksestykkerne
på en grillrist og pensl dem med resten af sojasaucen. Grill dem i 2-3
min. på hver side indtil de er helt gennemstegte.
-
Mens laksen grilles, varmes olien i en sliplet wok
eller stor pande, og grøntsagerne lynsteges i 5 min. til de er akkurat
møre. Pas på ikke at stege dem for meget - de skal være sprøde til at
bide i. Anret på varme tallerkener.
-
Lad laksen dryppe af på køkkenrulle og server dem
på et lag grøntsager. Pynt med strimlet porrer, ingefær og gulerod og
server.
|
|
Oksekødskarry med appelsin
Ingredienser til 4 personer:
| 1 spsk. vegetabilsk olie |
| 225 g skalotteløg, halveret |
| 2 fed hvidløg, presset |
| 450 g magert oksekød, tyk eller tyndsteg istandgjort og skåret i 2
cm store tern |
| 3 spsk. karrypasta |
| 4½ dl frisk oksekødsfond |
| 4 mellemstore appelsiner |
| 2 tsk. maizena |
| salt |
| peber |
| 2 spsk. friskhakket koriander til pynt |
| nykogte basmatiris til servering |
RAITA:
| ½ agurk i fine tern |
| 3 spsk. friskhakket mynte |
| 1½ d. letmælksyoughurt |
|
Fremgangsmåde:
- Varm olien i en stor gryde.
- Steg skalotteløg, hvidløg og oksekød omhyggeligt i 5 min. Rør rundt
ind imellem indtil kødet er brunet jævnt på alle side.
- Bland karrypasta og fond.
- Hæld blandingen over kødet og rør rundt og bland det godt.
- Bring retten i kog og lad den simre under låg i 1 time eller til
kødet er mørt.
- Imens rives appelsinskallen af en appelsin, og saften presses af den
samt af en ekstra.
- Pil de 2 sidste appelsiner og fjern så meget af den hvide hinde som
muligt.
- Skær ned mellem båndene og tag kødet ud.
- Bland maizena og appelsinsaft.
- Når retten er ved at være færdig røres appelsinskallen i
kødblandingen sammen med jævningen.
- Bring retten i kog og lad den simre under omrøringen i 3-4 minutter
indtil saucen tykner.
- Krydr med salt og peber og rør appelsinstykkerne i.
- Raita laves ved at blande agurkestykker og mynte og røre det i
yoghurten.
- Smag til med salt og peber.
- Pynt retten og server med ris og raita.
|
|
|
|
|