HERREMAD 

   MENU 13. april 2010

HOLD 2

Marinerede Tigerrejer

Mørbrad à la Lerchenfeld

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Tigerrejer

 Ingredienser til 4 personer:

bullet1 pk. tigerrejer
bullet12 forårsløg
bullet4 fed hvidløg
bullet6 røde chili
bullet1 spsk. olivenolie
bulletparmasanost
bullet½ hvidløgsflute
bullet½ flute

Fremgangsmåde:

  1. Fintskåret forårsløg, chili, hvidløg og olivenolie blandes til marinade.

  2. Rejerne lægges i marinaden i ½ -1 time.

  3. Efter marineringen lægges rejerne i kammuslingeskallerne (3 kammuslingeskaller til hver).

  4. Parmasanost rives over rejerne som sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 15. minutter - til osten er gylden.

  5. Serveres med flutes/hvidløgsflutes.

 

 

 

Mørbrad à la Lerchenfeld

 Ingredienser til 4 personer:

bullet1 mørbrad à 550 g
bulletolie

Marinade

bullet3 dl hvidvin
bullet¾ dl vindruekerneolie
bullet½ dl japansk soya
bullet2 fed hvidløg
bullet½ citron i tynde skiver
bullet1-2 tsk. provencekrydderi og/eller finthakket basilikum, timian, salvie

Sauce

bulletmarinaden fra mørbraderne
bullet1 bæger creme fraiche 38%

Tilbehør

bullet250 g charlotteløg
bullet500 g frisk broccoli
bullet250 g sukkerærter
bullet1 flute
Fremgangsmåde:
  1. Mørbraderne lægges i et fad de fylder ud eller i en kraftig plastpose.
  2. Marinaden blandes og hældes over mørbraderne og tynde halve skiver citron fordeles mellem kødet.
  3. Fadet dækkes godt til. Mørbraderne marineres mindst 1 time.
  4. Stryg marinaden godt af med fingrene inden mørbraderne brunes på alle "4 sider" i olien.
  5. Mørbraderne vendes regelmæssigt mens de steger - i alt ca. 15 minutter. Den sidste halvdel af tiden ved svagere varme.
  6. Mørbraderne drysses med salt og peber, dækkes straks med folie og et tykt viskestykke og hviler 30 minutter sådan at varmen og kødsaften fordeler sig i kødet.
  7. Gryden koges af med marinaden som koges lidt ind.
  8. Citronskiverne tages op og creme fraichen tilsættes.
  9. Saucen koges godt igennem. Husk at komme kødsaften, der har samlet sig ved kødet, i og smag til med salt og peber.
  10. Grøntsagerne koges lige inden man servere.
  11. Broccolien deles i fine buketter og koges sprøde i letsaltet vand i ca. 4 minutter.
  12.  Løgene koges ca. 5 minutter og ærterne i ca. 2 minutter.
  13. Mørbraderne skæres i fine tynde skiver på skrå og lægges på et lunt serveringsfad.
  14. De godt afdryppede grøntsager fordeles ved siderne.
  15. Saucen gives til samt masser af godt brød.