HERREMAD
MENU 13. april 2010
HOLD 2 |
Marinerede Tigerrejer
Mørbrad à la Lerchenfeld
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Tigerrejer
Ingredienser
til 4 personer:
| 1 pk. tigerrejer |
| 12 forårsløg |
| 4 fed hvidløg |
| 6 røde chili |
| 1 spsk. olivenolie |
| parmasanost |
| ½ hvidløgsflute |
| ½ flute |
|
Fremgangsmåde:
-
Fintskåret forårsløg, chili,
hvidløg og olivenolie blandes til marinade.
-
Rejerne lægges i marinaden i ½
-1 time.
-
Efter marineringen lægges
rejerne i kammuslingeskallerne (3 kammuslingeskaller til hver).
-
Parmasanost rives over rejerne
som sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 15. minutter - til osten er
gylden.
-
Serveres med
flutes/hvidløgsflutes.
|
|
Mørbrad à la Lerchenfeld
Ingredienser
til 4 personer:
| 1 mørbrad à 550 g |
| olie |
Marinade
| 3 dl hvidvin |
| ¾ dl vindruekerneolie |
| ½ dl japansk soya |
| 2 fed hvidløg |
| ½ citron i tynde skiver |
| 1-2 tsk. provencekrydderi og/eller finthakket basilikum, timian,
salvie |
Sauce
| marinaden fra mørbraderne |
| 1 bæger creme fraiche 38% |
Tilbehør
| 250 g charlotteløg |
| 500 g frisk broccoli |
| 250 g sukkerærter |
| 1 flute |
|
Fremgangsmåde:
- Mørbraderne lægges i et fad de fylder ud eller i
en kraftig plastpose.
- Marinaden blandes og hældes over mørbraderne og
tynde halve skiver citron fordeles mellem kødet.
- Fadet dækkes godt til. Mørbraderne marineres
mindst 1 time.
- Stryg marinaden godt af med fingrene inden
mørbraderne brunes på alle "4 sider" i olien.
- Mørbraderne vendes regelmæssigt mens de steger -
i alt ca. 15 minutter. Den sidste halvdel af tiden ved svagere varme.
- Mørbraderne drysses med salt og peber, dækkes
straks med folie og et tykt viskestykke og hviler 30 minutter sådan at
varmen og kødsaften fordeler sig i kødet.
- Gryden koges af med marinaden som koges lidt ind.
- Citronskiverne tages op og creme fraichen
tilsættes.
- Saucen koges godt igennem. Husk at komme
kødsaften, der har samlet sig ved kødet, i og smag til med salt og
peber.
- Grøntsagerne koges lige inden man servere.
- Broccolien deles i fine buketter og koges sprøde
i letsaltet vand i ca. 4 minutter.
- Løgene koges ca. 5 minutter og ærterne i
ca. 2 minutter.
- Mørbraderne skæres i fine tynde skiver på skrå og
lægges på et lunt serveringsfad.
- De godt afdryppede grøntsager fordeles ved
siderne.
- Saucen gives til samt masser af godt brød.
|
|
|
|
|