HERREMAD
MENU 6. april 2010
HOLD 1 |
Choritos de Andalusià
Marineret Mørbrad m/pastasalat med chilibacon
Issurprice på grill
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Choritos de Andalusià
Ingredienser
til 4 personer:
| 1,5 kilo muslinger |
| 1 knsp. safrantråde knust |
| 1 stort fed knust hvidløg |
| 1 skallotteløg i meget små tern |
| 100 gr. chorizo pølse i små tern |
| 2 spsk. hakket persille |
| 175 gr smør blødgjort |
| 4 spsk. hvidvin |
| friskkværnet sort peber. |
|
Fremgangsmåde:
- Muslingerne skrubbes under rindende koldt vand. Skægget (bysustrådene)
trækkes ud hvis de ses. Ikke lukkede muslinger kasseres. (Bank
dem let på kanten af vasken og de skal lukke sig helt.)
- Safran stødes i morter, tilsættes hvidløg, skalotteløg,
chorizopølse og hakket persille. Tilsæt blødt smør og pisk
ingredienserne sammen. Derefter hvidvinen peu en peu. tilsæt
peber til sidst.
- Læg muslingerne på dobbelt lag staniol passende til 1
person. Læg tilsvarende safran/krydderimix. Fold staniolen op
om muslingerne som en skål,og luk staniolen.
- Grill 10-12 minutter inddirekte eller samme tid i gryde hvis
dårligt vejr. Check at alle muslinger har haft mulighed for at
åbne sig. LUKKEDE muslinger skal kasseres.
|
|
Marineret
Mørbrad m/pastasalat med chilibacon.
Ingredienser
til 4 personer:
|
1Svinemørbrad. |
|
Marinade: |
|
2 dl
kinesisk soya |
|
1 dl olie
|
|
1 spsk.
frisk reven ingefær |
|
1 spsk. rød
balsamico |
Pastasalat med chili-bacon:
|
300 gr. pasta(penne) |
|
2 spsk. olivenolie |
|
200 gr. Cherrytomater i
halve |
|
50 gr. soltørrede
tomater udblødt i |
|
1 dl appelsinjuice |
|
100 gr. tørristet
chili-bacon |
|
purløg til pynt |
Sauce:
|
2 store
hårdkogte æg, |
|
1 tsk.
Dijon-sennep |
|
4 spsk.
citronsaft |
|
4 spsk.
olivenolie |
|
1½ dl.
bouillon |
|
salt |
|
peber |
|
Fremgangsmåde:
- Start grillen!!!
- Læg kødet i en skål.
- Pisk marinaden sammen og hæld den over kødet.
- Lad det trække mens bordet dækkes og indkøberne fortæller om
aftenens menu og vin(e) og mens grillen bliver varm.
- Vend af og til kødet.
- Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle.
- Grill det i alt 15-20 minutter, pensl af og til med marinaden og
vend kødet ofte.
- Skær det i tynde skiver ved serveringen.
Pastasalaten:
- Kog pastaen, dryp den af i en sigte og bland den med olivenolien
mens den er varm.
- De hårdkogte æg pilles og skilles i blommer og hvider.
- Blommerne piskes jævne med sennep, citronsaft, olie og bouillon.
- Smag til med salt og peber.
- Hak æggehviderne.
- Hæld væden fra de soltørrede tomater.
- Bland pasta, cherrytomater, bacon, soltørrede tomater i strimler og
de hakkede æggehvider med saucen.
- Kom salaten i en skål og drys med purløg.
|
|
Issurprice på grill
Ingredienser
til 4 personer:
| 1 lagkagebund |
| 1 l. is (din favoritis kan også bruges!) |
| 3-4 æggehvider |
| 1-1/2 dl. sukker |
| evt. frugt (frosne hindbær eller jordbær er rigtig godt) |
|
Fremgangsmåde:
- Læg lagkagebunden på et ildfastfad.
- Skær isen i små stykker, læg stykkerne på lagkagebunden i et
"bjerg". og stil fadet i fryseren til kort før du skal bruge det.
- Æggehviderne piskes meget stive, tilsæt derefter sukker. Jævn
derefter marengsen udover isen.
- Det er meget vigtigt at marengsen dækker isen ALLE steder. evt.
frugt lægges sammen med isen, inden marengsen.
- Fadet sættes i kuglegrillen og låget lægges over, den skal have en
6-7 minutter indtil marengsen er gylden. Grillen skal være godt varm
(ovn 250 grader C).
|
|