HERREMAD
MENU 23. marts 2010
HOLD 2 |
Blini
Lammeragout
Tynde pandekager
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Blini (Russiske pandekager)
Ingredienser til 4 personer
| 15 g gær |
| 2 dl mælk |
| 1 æggeblomme |
| 1 tsk. salt |
| 1½ dl boghvedemel |
| 1 dl pilsner |
| 1 æggehvide |
| kaviar |
|
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud med lidt mælk.
- Tilsæt æggeblomme, salt, mel og resten af mælken.
- Rør dejen glat og jævn og tilsæt øllet.
- Dæk dejen til og lad den hæve. OBS: HÆVETID CA. 1 TIME
- Vend forsigtigt den stiftpiskede æggehvide i dejen når denne er
færdighævet.
|
|
Lammeragout
Ingredienser til 4-6 personer
- 1 kg lammekød m/ben, f.eks. bryst
- 50 g smør
- salt
- hvid peber
- 2 spsk. mel
- 5 dl vand eller bouillon
- 2-3 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. engelsk sovs
- 6-8 små løg
- 2 gulerødder i terninger
- 6-8 kartofler i bjælker eller tykke skiver
- 1 pakke frosne ærter
- hakket persille
|
Fremgangsmåde:
- Puds kødet af og del det i små stykker. Lad mindre knogler blive
siddende i.
- Brun fedtstoffet i en gryde.
- Læg kødstykkerne deri og brun dem godt på alle sider ved god varme.
- Drys krydderier på.
- Tilsæt melet under omrøring.
- Hæld kogende væske samt tomatpuré og engelsk sovs ved.
- Steg kødet under låg ved svag varme.
- Læg løg, gulerødder og kartofler i gryden når den halve stegetid er
gået.
- Tilsæt ærterne 5 min. før retten er færdig.
- Smag godt til.
- Drys persille over eller sæt persillemøllen på bordet.
|
|
Tynde pandekager
Ingredienser til 4 personer
| 3-4 dl mel |
| 1 tsk. sukker |
| ½ tsk. salt |
| ½-1 tsk. kardemomme |
| 3-4 æg |
| 5 dl mælk |
| 3 spsk. olie |
| fedtstof til bagning |
Hvis 2 dl af mælken erstattes af øl, bliver pandekagerne sprøde! |
Fremgangsmåde:
- Bland mel, sukker, salt og kardemomme.
- Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet som til en jævning.
- Rør olien i dejen, hæld den i en kande og lad den hvile i ca. ½
time.
- Smelt evt. fedtstoffet i en lille gryde.
- Varm panden godt op med 1 tsk. fedtstof til den første pandekage -
resten kan bages uden ekstra fedtstof, da der er olie i dejen.
- Hæld lidt dej midt på panden og drej den hurtigt rundt så dejen
fordeler sig jævnt og tyndt over hele panden.
- Bag dejen lysebrun på begge sider.
- Rør nu og da op i dejen sådan at melet ikke synker til bunds.
- De færdige pandekager rulles eller foldes sammen eller lægges i en
stabel.
- Serveres så friskbagte som muligt med syltetøj, frugtmos eller
appelsinsovs - evt. med sukker.
|
|