HERREMAD 

   MENU 16. marts 2010

HOLD 1

Stegt flæsk med persillesovs

Crepes Suzette

 

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex     

Stegt flæsk med persillesovs

Ingredienser til 4 personer

bullet600 gram svinebryst. stegestykke med svær. rå

Sovs:

bullet2 spsk. hvedemel
bullet3.5 dl. letmælk
bullet10 gram smør
bulletsalt
bulletpeber
bullet1 bdt. persille
bullet1 kg aspargeskartofler

 

Fremgangsmåde:


Skær svinebrystet i ½ cm tykke skiver, hvis I ønsker sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni. Dup skiverne tørre med køkkenrulle.
 

I ovn:

  1. Læg skiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Det letter rengøringen. Stil den i den øverste halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 grader.

  2. Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de vendes og steges færdige på den anden side.

  3. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande.
     

Sovs:

  1. Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde.

  2. Pisk resten af mælken i.

  3. Bring sovsen i kog under piskning, og lad den småkoge ca. 5 min.

  4. Tilsæt fedtstoffet, og smag til med salt og peber.

  5. Tilsæt skyllet, hakket persille.

  6. Sovsen kan også laves ved opbagning.

 

 

 

Crepes Suzette

Ingredienser til 10 pandekager

Dej:

bullet½ tsk. sukker
bullet1 knivspids salt
bullet65 g hvedemel
bullet1 dl øl
bullet¾ dl mælk
bullet2 æg
bullet1 spsk. olie  

 

bullet50 g smør
bullet50 g sukker
bullet½ appelsin, saften heraf
bullet1 glas cognac
 
Fremgangsmåde:

 
  1. De tørre ingredienser røres til en jævning med øl og mælk.
  2. Æggeblommer og olie tilsættes, og dejen hviler i 30 minutter.
  3. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.
  4. Bag pandekagerne i smør.
  5. Pandekagerne rulles sammen enkeltvis på et fad.
  6. Smør og sukker smeltes og tilsættes appelsinsaft og cognac.
  7. Blandingen hældes over pandekagerne og antændes, når de serveres.