Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser til 4 personer
| 600 gram svinebryst. stegestykke med svær. rå |
Sovs:
| 2 spsk. hvedemel |
| 3.5 dl. letmælk |
| 10 gram smør |
| salt |
| peber |
| 1 bdt. persille |
| 1 kg aspargeskartofler |
|
Fremgangsmåde:
Skær svinebrystet i ½ cm tykke skiver, hvis I ønsker sprødt flæsk. Tykke
skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni. Dup skiverne tørre med
køkkenrulle.
I ovn:
-
Læg skiverne på en rist over en bradepande med
alufolie i bunden. Det letter rengøringen. Stil den i den øverste
halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 grader.
-
Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de
vendes og steges færdige på den anden side.
-
Stegetiden er noget længere i ovn end på pande.
Sovs:
-
Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet
gryde.
-
Pisk resten af mælken i.
-
Bring sovsen i kog under piskning, og lad den
småkoge ca. 5 min.
-
Tilsæt fedtstoffet, og smag til med salt og peber.
-
Tilsæt skyllet, hakket persille.
-
Sovsen kan også laves ved opbagning.
|
|
Crepes Suzette
Ingredienser til 10 pandekager
Dej:
| ½ tsk. sukker |
| 1 knivspids salt |
| 65 g hvedemel |
| 1 dl øl |
| ¾ dl mælk |
| 2 æg |
| 1 spsk. olie |
| 50 g smør |
| 50 g sukker |
| ½ appelsin, saften heraf |
| 1 glas cognac |
|
Fremgangsmåde:
- De tørre ingredienser røres til en jævning med øl og mælk.
- Æggeblommer og olie tilsættes, og dejen hviler i 30 minutter.
- Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.
- Bag pandekagerne i smør.
- Pandekagerne rulles sammen enkeltvis på et fad.
- Smør og sukker smeltes og tilsættes appelsinsaft og cognac.
- Blandingen hældes over pandekagerne og antændes, når de serveres.
|
|