HERREMAD 

   MENU 2. marts 2010

HOLD 1

Avokado m/rejer og kaviar
Farseret svinekam m/vindruesalsa

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Avokado m/reser og kaviar

Ingredienser til 4 personer:

bullet2 stk. avokado
bullet½ spsk. citronsaft
bullet1 dl cremefraiche
bullet½ spsk. tomatpuré
bullet¼ tsk. 'Det tredje Krydderi'
bulletsalt
bullet100 g rejer + kaviar
bulletdild
bulletristet brød
bulletsmør  

Fremgangsmåde:
 

  1. Flæk avokadoerne på langs og tag stenene ud.

  2. Dryp frugterne med citronsaft.

  3. Bland cremefraiche med tomatpuré, 'Det tredje Krydderi' og salt.

  4. Smag dressingen til og fyld den i avokadoerne.

  5. Fordel rejerne og kaviaren i avokadoerne og pynt med dild.

  6. Server dem afkølet med ristet brød og smør.

 

 

 

Farseret svinekam

Ingredienser til 4 personer:

bullet1 kg aspargeskartofler
bullet1 kg svinekam
bullet1 pk. bacon
bullet¼ kg flæskekød
bullet1 æg
bullet2 skiver toastbrød
bulletsalt
bulletpeber
Fremgangsmåde:
 
  1. Svinekammen gnides med salt og peber og lægges i et ovnfast fad.
  2. Steges i ca. 1½ time ved 1700
  3. Tages derefter ud og afkøles lidt.

Ovenstående er forberedt hjemme af indkøberne!

  1. Eventuelle ben tages ud.
  2. ¼ kg flæskekød, 1 æg, 3 spsk. opblødt toastbrød, salt og peber røres sammen til fars.
  3. Svinekammen skæres i skiver og skiverne smøres på begge sider med fars.
  4. Derefter stilles de sammen i fadet til en hel kam med et stykke bacon i hver mellemrum, sådan at den er let at skille ad ved serveringen.
  5. Steges ca. 1½ time ved 1800.
  6. Kartoflerne koges og pilles.
 

Vindruesalsa
(er tilbehør til hovedretten)

Ingredienser til 4 personer:

bullet1 bakke stenfri vindruer
bullet4 spsk. hakket persille
bullet1 spsk. hakket løg
bullet2 tsk. balsamicoeddike
bullet3 tsk. olivenolie
bulletsalt
bulletpeber
Fremgangsmåde:
 
  1. Skær vindruerne over i 2 halvdele.
  2. Bland vindruerne, hakket persille og løg sammen i en skål.
  3. Tilsæt balsamicoeddike og olivenolie der er pisket sammen.
  4. Krydr med salt og peber.