HERREMAD
MENU 9. februar 2010
HOLD 1 |
Salat med lotusrod
Stegt lever som på Bali
Kaffefromage
|
 |
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Salat med lotusrod
Ingredienser til 4 personer:
 | Romainesalat |
 | Frisk brøndkarse |
 | Frisk mynte |
 | Frisk koriander |
 | Finthakket forårsløg |
 | Ristede cashewnødder |
 | Friteret lotusrod |
 | Olie til friture |
Dressing:
 | Passionsfrugt |
 | Limesaft |
 | Ahornsirup |
 | Finthakket rød chili |
|
Fremgangsmåde:
-
Fordel salat, brøndkarse, mynte og koriander på et
fad.
-
Drys med finthakket forårsløg.
-
Rør dressingen sammen til du har en sødlig men også
let syrlig
dressing, fordel den over salaten.
-
Cashewnødderne ristes i ovnen eller på en tør pande
til
de er gyldne.
-
Lotusroden skrælles og skæres i papirtynde skiver
som friteres i varm olie
til de er gyldne og sprøde, hvorefter de lægges til afdrypning på
fedtsugende papir.
-
Lige inden serveringen fordeles cashewnødder og
lotusrødder over salaten.
|
|
Stegt lever som på Bali
Ingredienser til 4 personer:
 | 450 g. kalve- eller lammelever |
 | 2 spsk. olivenolie |
 | 2 små løg |
 | 2 fed hvidløg |
 | 2½ dl. kokosmælk |
 | Saft af en halv citron
Marinade:
|
 | 2 fed hvidløg1 tsk. gurkemeje |
 | 1 rød chili - eller ½ tsk. stærk chilisauce |
 | 1 spsk. jordnøddesmør med hele nødder |
 | salt |
 | friskkværnet peber |
|
Fremgangsmåde:
- Bland marinaden af de knuste hvidløgsfed, det hakkede løg og
jordnøddesmørret i en skål og læg leveren i centimetertykke skiver i.
Drys salt og peber over.
- Hak løgene og de to fed hvidløg og svits dem i woken eller på panden
til de tager farve.
- Tilsæt så leverskiverne og steg dem på begge sider. Sænk varmen og
tilsæt kokosmælken.
- Kog op og sænk varmen igen.
- Lad leveren simre i yderligere 7 - 8 minutter, til den er gennemkogt
og saucen er blevet tyk.
- Tilsæt så citronsaften og servér med løse ris eller melede
kartofler.
|
|
Kaffefromage
Ingredienser til 4 personer:
 | 2 dl. stærk kaffe |
 | 1 spsk. sukker |
 | 4 blade husblas |
 | 2 1/2 dl. piskefløde, pisket til skum |
 | 100 g. makroner
Pynt:
|
 | 1 dl. piskefløde
evt. karamelsauce |
|
Fremgangsmåde:
- Den udblødte husblas smeltes i den varme, sødede kaffe.
- Fløden piskes ikke for stiv.
- Den afkølede, håndvarme kaffe hældes i på en gang og røres om i
flødeskummet.
- Fromagen fyldes i en oliesmurt form og dækkes med makroner.
- Den afkøles.
- Ved anretningen løsnes fromagen i kanten og vendes ud.
- Pyntes med flødeskum og evt. karamelsauce.
- Resten af karamelsaucen serveres til.
|
|