HERREMAD
MENU
26. januar 2010
HOLD 1 |
Farserede tomater
Svinekød med kos-salat i æggecitronsauce
Bagt figen med ricotta
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Farserede tomater
Ingredienser til 4 personer:
| 4 store, runde ikke for modne tomater |
| 2 løg |
| 200 g hakket oksekød |
| 30 g smør |
| 1 tsk. hakket persille |
| 2 spsk. olie |
| merian |
| salt |
| peber |
|
Fremgangsmåde:
- Skyl og tør tomaterne. Fjern
stilken. Skær et låg af tomaterne på den modsatte ende af stilken.
- Udhul tomaterne med en teske - uden
der går hul på skindet. Drys tomaterne indvendig med lidt salt, vend dem
med bunden i vejret på en rist for at afgive væde.
- Pil løgene og hak dem fint. Smelt
smørret på en pande, uden det brunes, og tilsæt løgene så de kan stege
gyldne ved jævn varme.
- Kom det hakkede kød ned til løgene.
Lad blandingen stege 2-3 minutter under stadig omrøring. Drys med salt
og peber og tilsæt merian.
- Tag panden fra varmen og bland den
hakkede persille i.
- Smør et ovnfast fad med olie.
- Fyld kødet i tomaterne der dækkes
med de afskårne låg. Stil tomaterne i det smurte fad. Dæk dem med
alufolie og stil det i ovnen i 20 min. ved 250 grader.
- Server tomaterne straks efter
de er taget ud af ovnen.
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
Svinekød med kos-salat i æggecitronsauce
Ingredienser til 4 personer:
| 4 svinekoteletter uden ben |
| peber |
| 2 spsk. olivenolie |
| 1 bdt. forårsløg, kun det hvide, i tynde skiver |
| 1 kos-salat eller romainesalat, i strimler på tværs |
| 1 spsk. dild, fintskåret |
| 2¼ dl. hønsebouillon |
| 2 store æg |
| saften af 1 stor citron |
| salt |
|
Fremgangsmåde:
-
Krydr koteletterne
med peber.
-
Opvarm olien på en
stor, tykbundet pande, tilsæt forårsløgene, og svits dem i 2 min. til de
er klare.
-
Tilsæt
koteletterne og steg dem i 10 min. Vend dem nogle gange undervejs så de
bliver jævnt stegt og møre.
-
Kom salat, dild og
bouillon på panden når kødet er stegt, bring det i kog, og lad det
småsimre i 3-4 min. til salaten er faldet sammen.
-
Pisk i mellemtiden
æg og citronsaft sammen i en skål.
-
Når salaten er
faldet sammen tages den med en hulske af panden sammen med koteletterne
og lægges over på et varmt serveringsfad.
-
Stil det i ovnen
ved lav varme, og sigt væsken fra ned i en kande.
-
Pisk gradvist 4
spsk. af den varme væske ind i æggene.
-
Hæld
æggeblandingen tilbage på den ikke for varme pande.
-
Bland resten af
væsken, og lad det småsimre i 2-3 min. under konstant piskning til
saucen begynder at tykne. Lad den ikke komme i kog, da den så vil
skille!
-
Krydr med salt og
peber.
-
Hæld saucen over
koteletterne og server straks.
|
|
Bagt figen med ricotta
Ingredienser til 4 personer:
| 8 friske figner |
| 25 g rørsukker |
| figenbalsamico eller lagret balsamico |
| 75 g ricotta |
|
Fremgangsmåde:
- Skær eller snit et dybt kryds i hver figen.
- Sæt fignerne på en plade med bagepapir, drys sukker på og bag dem
ved 225-230 grader til sukkeret er smeltet.
- Servér de lune figner med ricotta og balsamico.
|
|
|
|
|