HERREMAD 

   MENU 12. januar 2010

HOLD 1

 

Krydret rejesuppe (Tom Yam Gung)

 Fisk og skaldyr med risnudler                             

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Krydret rejesuppe

Ingredienser til 4 personer:

bullet8 dl kyllingefond/2 ”Maggitern”
bullet3 kafir limeblade
bullet2-3 stilke citrongræs
bulletlille stykke galanga/ingefær
bullet125 g champignon
bullet2-5 små chili
bullet12 -16 store rejer
bulletcitronsaft (2-3 spsk.)
bulletfiskesauce
bulletfriske korianderblade

Fremgangsmåde:
 

  1. Bring fonden i kog.

  2. Tilsæt kafir, citrongræs og galanga.

  3. Rejer og svampe kommes i og koger til rejerne skifter farve.

  4. Chili kommes i, og der smages til med citronsaft og fiskesauce.

  5. Drys hakkede korianderblade over suppen.

 

 

 

Råvarerne er købt hos Føtex 

Fisk og skaldyr med risnudler  

Ingredienser til 4 personer:

bullet500 g fisk og skaldyr
bullet6 fed hvidløg
bullet3 spsk. olie
bullet2 spsk. (lys) soya
bullet2-3 spsk. fiskesauce
bullet2-3 chili
bulletpeber
bullet400 g risnudler
bulletfriske basilikumblade

Fremgangsmåde: 

  1. Fisk og skaldyr skæres i passende stykker.
  2. Hvidløgene pilles og gives et ”tryk”, inden de kommes i den opvarmede olie.
  3. Steges gyldne, tages op af olien og kasseres.
  4. Lynsteg fiskeprodukterne i 2-3 minutter og tag dem af wokken.
  5. De tørrede risnudler, som har ligget i varmt vand, steges i 2-3 minutter i olien tilsat soyasaucen.
  6. Fiskesauce, basilikumblade og grofthakket chili kommes i, og der omrøres.
  7. Fisk og skaldyr kommes i og retten simrer til retten er varm.

 

Køligt øl, koldt vand eller rødvin kan følge retterne.