HERREMAD
MENU 12. januar 2010
HOLD 1 |
Krydret rejesuppe (Tom
Yam Gung)
Fisk og skaldyr med
risnudler
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Krydret rejesuppe
Ingredienser til 4 personer:
| 8 dl kyllingefond/2 ”Maggitern” |
| 3 kafir limeblade |
| 2-3 stilke citrongræs |
| lille stykke galanga/ingefær |
| 125 g champignon |
| 2-5 små chili |
| 12 -16 store rejer |
| citronsaft (2-3 spsk.) |
| fiskesauce |
| friske korianderblade |
|
Fremgangsmåde:
-
Bring fonden i kog.
-
Tilsæt kafir, citrongræs og galanga.
-
Rejer og svampe kommes i og koger til rejerne
skifter farve.
-
Chili kommes i, og der smages til med citronsaft og
fiskesauce.
-
Drys hakkede korianderblade over suppen.
|
|
Råvarerne er købt hos Føtex
Fisk og skaldyr med risnudler
Ingredienser til 4 personer:
| 500 g fisk og skaldyr |
| 6 fed hvidløg |
| 3 spsk. olie |
| 2 spsk. (lys) soya |
| 2-3 spsk. fiskesauce |
| 2-3 chili |
| peber |
| 400 g risnudler |
| friske basilikumblade |
|
Fremgangsmåde:
- Fisk og skaldyr skæres i passende stykker.
- Hvidløgene pilles og gives et ”tryk”, inden de kommes i den
opvarmede olie.
- Steges gyldne, tages op af olien og kasseres.
- Lynsteg fiskeprodukterne i 2-3 minutter og tag dem af wokken.
- De tørrede risnudler, som har ligget i varmt vand, steges i 2-3
minutter i olien tilsat soyasaucen.
- Fiskesauce, basilikumblade og grofthakket chili kommes i, og der
omrøres.
- Fisk og skaldyr kommes i og retten simrer til retten er varm.
Køligt øl, koldt vand eller rødvin kan følge retterne.
|
|
|
|
|