HERREMAD 

   MENU 5. januar 2010

HOLD 2

Makrelfilet a la Hemningway

Friske rispapirsruller

Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Makrelfilet a la Hemningway

Ingredienser til 4 personer:

bullet2 dåser Muskadet-marineret makrel
bullet2-3 julesalat
bulletcitronsaft
bulletpeber
bulletristet brød

Fremgangsmåde:

  1. Skær endestokken af julesalaten og del den i små både.

  2. Åbn dåserne og hæld marinaden fra.

  3. Placér et lille stykke makrelfilet i julesalatbådene.

  4. Pres lidt citronsaft over og lidt kværnet peber.

  5. Spis evt. ristet brød til.

 

Friske rispapirsruller

Ingredienser til 4 personer:

bulletrispapirsdej
bulletgulerødder
bulletagurk
bulletpeberfrugt
bulletforårsløg
bulletbønnespirer
bulletfriske pillerejer
bulletfrisk mynte og koriander
bulletHoisinsauce
bulletsød chilisaauce
bulletfintrevet ingefærd
bulletristede hakkede jordnødder
Fremgangsmåde:
  1. Rispapirsdejen lægges i lunt vand indtil det er bøjeligt.
  2. Skær alle grøntsager - på nær bønnespirerne - i smalle strimler.
  3. Pil rejerne.
  4. Læg derefter rispapirsdejen på et bræt, og læg en lille bunke blandede grøntsagsstrimler i en lille bunke på midten.
  5. Læg bønnespirer og rejer ovenpå, drys med grofthakket mynte og koriander.
  6. Rul rispapirsdejen stramt om grøntsagerne til du har en fast rulle.
  7. Lav ruller så hver person kan få 2, - eller efter appetit.

Hoisindip

  1. Hoisinsaucen smages til med sød chilisauce og friskrevet ingefær efter smag.
  2. Rist usaltede jordnødder på bagepapir i ovnen ved 200 grader til de er gyldne.
  3. Hak jordnødderne fint, og bland dem i hoisindippen.
 

Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Ingredienser til 4 personer:

bullet500 g rødtungefilet
bullet3-4 spsk. olivenolie
bulletsalt og peber
bullet4 friske tomater
bullet1 fed hvidløg
bulletsaft af 1 appelsin
bullet1 håndfuld basilikumblade
bulletfrisk pasta
bulleten stor skål blandet salat
 
Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Rul rødtungefileterne løst sammen, og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk. olie og krydr med salt og peber.
  3. Bag rødtungerne 10 minutter i ovnen.
  4. Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i skindet på toppen.
  5. Kom tomaterne i kogende vand i 5 sek., og køl dem straks af under koldt vand.
  6. Fjern skindet fra tomaterne, og skær hver tomat i 8 både.
  7. Hak hvidløget fint, og lad hvidløg og tomater simre i 3 spsk. olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
  8. Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
  9. Smag saucen til med salt. Hæld halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål til at komme over pastaen ved bordet.
  10. Servér med frisk pasta og en stor skål salat.