HERREMAD
MENU 5. januar 2010
HOLD 2 |
Makrelfilet a la Hemningway
Friske rispapirsruller
Ovnbagt rødtunge med friske tomater
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Makrelfilet a la Hemningway
Ingredienser til 4 personer:
| 2 dåser Muskadet-marineret makrel |
| 2-3 julesalat |
| citronsaft |
| peber |
| ristet brød |
|
Fremgangsmåde:
-
Skær endestokken
af julesalaten og del den i små både.
-
Åbn dåserne og
hæld marinaden fra.
-
Placér et lille
stykke makrelfilet i julesalatbådene.
-
Pres lidt
citronsaft over og lidt kværnet peber.
-
Spis evt. ristet
brød til.
|
|
Friske rispapirsruller
Ingredienser til 4 personer:
| rispapirsdej |
| gulerødder |
| agurk |
| peberfrugt |
| forårsløg |
| bønnespirer |
| friske pillerejer |
| frisk mynte og koriander |
| Hoisinsauce |
| sød chilisaauce |
| fintrevet ingefærd |
| ristede hakkede jordnødder |
|
Fremgangsmåde:
- Rispapirsdejen lægges i lunt vand
indtil det er bøjeligt.
- Skær alle grøntsager - på nær
bønnespirerne - i smalle strimler.
- Pil rejerne.
- Læg derefter rispapirsdejen på et
bræt, og læg en lille bunke blandede grøntsagsstrimler i en lille bunke
på midten.
- Læg bønnespirer og rejer ovenpå,
drys med grofthakket mynte og koriander.
- Rul rispapirsdejen stramt om
grøntsagerne til du har en fast rulle.
- Lav ruller så hver person kan få 2,
- eller efter appetit.
Hoisindip
- Hoisinsaucen smages til med sød
chilisauce og friskrevet ingefær efter smag.
- Rist usaltede jordnødder på
bagepapir i ovnen ved 200 grader til de er gyldne.
- Hak jordnødderne fint, og bland dem
i hoisindippen.
|
|
Ovnbagt rødtunge med friske tomater
Ingredienser til 4 personer:
| 500 g rødtungefilet |
| 3-4 spsk. olivenolie |
| salt og peber |
| 4 friske tomater |
| 1 fed hvidløg |
| saft af 1 appelsin |
| 1 håndfuld basilikumblade |
| frisk pasta |
| en stor skål blandet salat |
|
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader
- Rul rødtungefileterne løst sammen,
og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk. olie og krydr
med salt og peber.
- Bag rødtungerne 10 minutter i
ovnen.
- Skær stilken af tomaterne, og skær
et lille kryds i skindet på toppen.
- Kom tomaterne i kogende vand i 5
sek., og køl dem straks af under koldt vand.
- Fjern skindet fra tomaterne, og
skær hver tomat i 8 både.
- Hak hvidløget fint, og lad hvidløg
og tomater simre i 3 spsk. olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
- Tilsæt appelsinsaft og grofthakket
basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
- Smag saucen til med salt. Hæld
halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål
til at komme over pastaen ved bordet.
- Servér med frisk pasta og en stor
skål salat.
|
|