HERREMAD
MENU 15. dec. 2009
HOLD 1+2 |
Stegte sild
Rødspættefileter
Laksetatar
Gammeldaws Æbleflæsk
Mørbradbøf
Ris a la Mande |
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
-
24 rødspættefileter
- 3 hele æg
- rasp
- salt og peber
- smør
Mayonnaise
- 4 pasteuriserede -æggeblommer
- lidt salt
- 3 dl. mild koldpresset jomfru olivenolie
Remoulade
- 1 portion hjemmerørt mayonnaise
- 10 spsk. finthakket syltet agurk
- 4 spsk. finthakket rødløg
- 4 spsk. finthakket kapers
- en lille håndfuld finthakket krydderurter
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
|
FREMGANGSMÅDE:
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.
- Hæld rasp, salt og peber i en dyb tallerken.
- Vend rødspættefileterne først i de sammenpiskede æg og derefter
i rasp.
- Smelt smørret på en stor varm stegepande og steg dem i 2-3 minutter
på hver side.
Mayonnaise:
- Æg, olie og køkkenredskaber skal have samme temperatur.
- Æggeblommerne røres med lidt salt til de er 'seje'.
- Olien tilsættes i en tynd stråle under konstant omrøring (Bruge
evt. en el-mixer eller en stavblender, - det kan være nemmere end at
røre mayonnaisen med håndkraft.
Remoulade:
- Alle ingredienser blandes sammen til remoulade.
- Tilsæt evt. yderligere agurk, løg, kapers m.m. hvis remouladen
bliver for tynd.
|
|
Ingredienser til ... Laksetatar
| 1,8 kg fersk rå laks |
| 1 pakke tørrede tomater |
| 3 ds. flåede tomater uden krydderier |
| 1 hvidløg |
| 2 bk. creme fraiche 18% |
| Iceberg salat |
| 4 bdt. frisk basilikum |
| Olivenolie |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Tomater og basilikum hakkes (med kniv) sammen med laksen.
- Massen røres sammen med hakket hvidløg, olivenolie, creme fraiche,
salt og peber.
- De formes som små bøffer og serveres på fad med et salatblad.
|
|
Ingredienser til ...
Gammeldaws Æbleflæsk
| 1500 g stegeflæsk i skiver |
| 2½ kg spiseæbler |
| lidt sukker |
| 5 løg i skiver |
| groft rugbrød |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Flæsket skæres i tern og steges som flæsk.
- Æblerne skæres - uskrællede - i tynde skiver, der steges møre i
lidt af fedtet fra flæsker.
- De smages til med lidt sukker.
- Løg brunes let og lægges hen over flæsket.
- De stegte æbler serveres ved siden af flæsket.
- Groft rugbrød serveres til.
|
|
Ingredienser til ...
Mørbradbøf
| 4-5 svinemørbrad |
| 7-8 løg |
| 3 bk. champignon |
| ½ l. piskefløde |
| smør til stegning |
| salt |
| peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Mørbraden skæres i ”bøffer” som bankes let med håndroden.
- Mørbradbøfferne steges på en pande.
- Løgene pilles og steges til bløde løg.
- Champignonerne renses og skæres i passende stykker.
- Champignonerne svitses i lidt fedtstof i en wok, de smages til med
citron.
- Fløde tilsættes og koges med et par minutter, der jævnes evt. med
lidt maizena.
Smag til med salt og peber under vejs.
- Ved servering pyntes mørbradbøfferne med de stegte løg, og
champignonstuvningen serveres til. Det hele serveres lunt!
|
|
Ingredienser til ...
Ris a la Mande
| 3 l sødmælk |
| 375 g grødris |
| 1 tsk. salt |
| 3 stænger vanilje |
| 225 g mandler |
| ¾ l piskefløde |
| sukker |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Flæk vaniljestængerne og tag kornene ud.
- Kog ris, mælk og vanilje ved svag varme under låg ca. 45 minutter.
- Rør i gryden nu og da, - pas på det ikke brænder på!
- Tag vaniljestængerne op, - og afkøl grøden.
- Smut og hak mandlerne.
- Rør mandlerne i den kolde grød.
- Pisk fløden stiv, kom den forsigtigt i det øvrige.
- Smag til med sukker.
|
|