Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Baconbrød:
| 1 pk. bacon á 150 g |
| 2-3 porrer |
| 2 æg |
| 2 æggehvider |
| 5 spsk. mayonnaise |
| 4 skiver toastbrød |
| 1 bundt purløg |
|
FREMGANGSMÅDE:
Baconbrød
-
Bacon og porreringe svitses i en gryde til porrerne
er bløde.
-
2 hårdkogte æg moses og blandes i.
-
2 æggehvider piskes stive og røres med mayonaisen.
-
Det hele blandes sammen og lægges på brødet, der
drysses med purløg og sættes i ovnen til det er gyldent. Graderne er
180-200.
|
|
Stegt vildand, med flødesalat
Ingredienser til 4 personer:
|
2 flåede vildænder |
| 50 g. smør |
| 2 ½ dl. piskefløde |
| 1 dl. fond eller bouillon |
| 8 enebær |
| 1 spsk. rønnebærgele |
| salt |
| peber
Salat:
|
| 1 lille icebergsalat |
| 100 g blå druer |
| 100 g rensede champignon |
| 1-2 stilke bladselleri |
| 1 ½ dl piskefløde |
| saft af ½ citron |
| 3 tsk. sukker |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Partér ænderne i bryst, lår og skrog.
-
Brun lår og skrog i en stegegryde sammen med
lever, hjerte og kråse.
-
Drys med salt & peber.
-
Tilsæt piskefløde, fond eller bouillon og
rønnebærgele.
-
Lad det stege i ca. 1½ time, eller til det er mørt.
-
Brun bryster med brystbenet på en pande.
-
Tilsæt salt, peber og knuste enebær.
-
Læg bryster samt afkog fra panden i et fad og steg
i ca. 15 min. i en 200 grader varm ovn.
-
Tag lår, skrog og indmad op af gryden, si evt.
saucen.
-
Tilsæt væden fra ovnfadet.
-
Jævn saucen og smag til med salt og evt. mere gelé.
Servér med små pillekartofler, drysset med fintklippet persille og
flødesalat.
Flødesalat:
-
Snit icebergsalaten fint.
-
Halvér og udsten druerne.
-
Skær champignon i skiver og
bladselleri i små stykker.
-
Bland piskefløde, citronsaft og sukker.
-
Vend de istandgjorte ingredienser i
flødedressingen.
|
|