HERREMAD 

   MENU 24. nov. 2009

HOLD 2

Baconbrød

Stegt vildand, med flødesalat

 

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex    

Baconbrød:

bullet1 pk. bacon á 150 g
bullet2-3 porrer
bullet2 æg
bullet2 æggehvider
bullet5 spsk. mayonnaise
bullet4 skiver toastbrød
bullet1 bundt purløg

FREMGANGSMÅDE:

Baconbrød

  1. Bacon og porreringe svitses i en gryde til porrerne er bløde.

  2. 2 hårdkogte æg moses og blandes i.

  3. 2 æggehvider piskes stive og røres med mayonaisen.

  4. Det hele blandes sammen og lægges på brødet, der drysses med purløg og sættes i ovnen til det er gyldent. Graderne er 180-200.

 

 

 

Stegt vildand, med flødesalat

Ingredienser til 4 personer:

bullet 
2 flåede vildænder
bullet50 g. smør
bullet2 ½ dl. piskefløde
bullet1 dl. fond eller bouillon
bullet8 enebær
bullet1 spsk. rønnebærgele
bulletsalt
bulletpeber

Salat:
 
bullet1 lille icebergsalat
bullet100 g blå druer
bullet100 g rensede champignon
bullet1-2 stilke bladselleri
bullet1 ½ dl piskefløde
bulletsaft af ½ citron
bullet3 tsk. sukker

         

 

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Partér ænderne i bryst, lår og skrog.

  2. Brun lår og skrog i en stegegryde sammen med
    lever, hjerte og kråse.

  3. Drys med salt & peber.

  4. Tilsæt piskefløde, fond eller bouillon og rønnebærgele.

  5. Lad det stege i ca. 1½ time, eller til det er mørt.

  6. Brun bryster med brystbenet på en pande.

  7. Tilsæt salt, peber og knuste enebær.

  8. Læg bryster samt afkog fra panden i et fad og steg i ca. 15 min. i en 200 grader varm ovn.

  9. Tag lår, skrog og indmad op af gryden, si evt. saucen.

  10. Tilsæt væden fra ovnfadet.

  11. Jævn saucen og smag til med salt og evt. mere gelé.

    Servér med små pillekartofler, drysset med fintklippet persille og flødesalat.
     

Flødesalat:

  1. Snit icebergsalaten fint.

  2. Halvér og udsten druerne.

  3. Skær champignon i skiver og
    bladselleri i små stykker.

  4. Bland piskefløde, citronsaft og sukker.

  5. Vend de istandgjorte ingredienser i flødedressingen.