HERREMAD
MENU 17. nov. 2009
HOLD 1 |
Appelsinsalat med safrandressing
Vildtgryde og mangosalat med chili
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Appelsinsalat med safrandressing
Ingredienser til 4 personer
| 4 modne appelsiner |
| 3 små rødløg skåret i papirtynde ringe |
| 6 håndfulde blandet salat vasket og tørret |
| 1/2 bdt. dild plukket |
Safrandressing
| Strejf af safran |
| 2 spsk. kogende vand |
| 1 tsk. hele spidskommenfrø |
| 1 tsk. korianderfrø |
| 1 tsk. hele fennikelfrø |
| 2 tsk. indkogt æblesirup (fås i helsekostbutikkerne) alternativt kan
bruges 1 tsk. honning og 1 tsk. æbleeddike |
| 1 spsk. koldpresset olivenolie |
| havsalt |
| friskkværnet sort peber |
|
FREMGANGSMÅDE
-
Skær skallen af appelsinerne med en kniv, og skær
kødet i ensartede tern.
-
Kom dem op i en stor skål, sammen med resten af
ingredienserne.
Safrandressing:
-
Hæld kogende vand henover safran. Lad det trække 5
minutter.
-
Rist spidskommen, koriander- og fennikelfrø på en
tør hed pande i få sekunder.
-
Stød i morter eller blend i kaffemølle.
-
Kom dem op i en skål, og tilsæt safran-vandet og
resten af ingredienserne.
-
Pisk dressingen sammen og krydr med havsalt og
friskkværnet sort peber.
-
Hæld dressingen over salaten, og vend det hele
forsigtigt men grundigt sammen.
|
|
Vildtgryde
Ingredienser til 4 personer
| 500 gram røget hjort ( rå då eller kronhjort ) |
| 5 løg |
| 1 bdt gulerødder |
| 250 gram champignon |
| 5 fed hvidløg |
| 1/4 pastinak |
| 2½ dl kaffefløde |
| 1 l bouillon af vildt |
| 1 glas rødvin |
| smør til stegning |
| jævning |
|
FREMGANGSMÅDE
- Kødet skæres i tern 2X2 cm og
- løg pastinak og hvidløg skæres i små tern og brunes i smørret.
- Kødet hældes op i gryden, og det hele varmes op.
- Rødvinen hældes i gryden og det koges lidt ind.
- Champignons skæres i kvarter og dumpes også i gryden.
- Gulerødder skrælles skæres i skiver og hældes op i gryden.
- Bouillon hældes over og det står og småsimrer i en times tid.
- Smages til med salt og peber.
- Fløden hældes i og det hele gives et opkog og der jævnes hvis det
skønnes nødvendigt.
Tips:
Der serveres kartofler eller ris til eller måske en god hjemmelavet
kartoffelmos - til maden. Jeg bruger gerne en god kraftig rødvin, hvor
resten serveres til maden.
|
|
Mangosalat med chili
Ingredienser til 4 personer
| 1-2 mangofrugter |
| evt. lidt sukker |
| ½ ananas |
| ¼ kokosnød |
| 1 finthakket chilifrugt, renset for kerner |
| saft fra ½-1 limefrugt |
| en håndfuld friskhakket koriander |
| en håndfuld friskhakket mynte |
|
FREMGANGSMÅDE
- Mango og ananas skæres i mundrette tern. Hvis mangoen eller
ananassen ikke er virkeligt modne, så drys dem evt. med lidt sukker og
lad dem trække i 10 minutter.
- Kødet fra kokosnødden skæres i smalle strimler og blandes med
frugtkødet.
- Tilsæt den finthakkede chili og pres frisk limesaft henover hele
molevitten.
- Vend salaten med de friskhakkede krydderurter, og lad den trække i
en halv times tid før den serveres.
|
|