HERREMAD
MENU 10. nov. 2009
HOLD 2 |
FISKESUPPE
FORELLER I OVN
ÆBLEKAGE
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
FISKESUPPE
Ingredienser til 4 personer
| ½ tsk. safrantråde |
| 3 tsk. olie |
| 2 store tyndtskivede løg |
| 1 hakket porre, kun den hvide del |
| 4 finthakkede fed hvidløg |
| 1 laurbærblad |
| ½ tsk. tørret merian |
| 1 tsk. reven appelsinskal |
| 2 spsk. tør hvidvin |
| 1 rød peberfrugt skåret i meget små stykker |
| 500 g hakkede modne tomater |
| 12 cl. tomatsauce |
| 50 cl. fiskefond |
| 2 spsk. tomatpuré |
| 2 tsk. farin |
| 500 g fiskefilet uden skind (f.eks. multe, knurhane) skåret i meget
små stykker |
| 3 spsk. hakket frisk persille |
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Opblød safrantrådene i 2 spsk. kogende vand i en
lille skål.
-
Varm olien op ved lav varme i en stor tykbundet
gryde.
-
Tilsæt løg, porre, hvidløg, laurbærblade og merian.
-
Læg låg på og lad det koge i 10 min. - ryst gryden
indimellem til løget er blødt.
-
Tilsæt appelsinskal, vin rød peberfrugt og tomat.
Læg låg på og lad det koge i 10 min.
-
Kom tomatsauce, fiskefond, tomatpuré, sukker og
safran (med væske) i gryden.
-
Rør godt i det, og bring det i kog.
-
Skru ned for varmen, og lad det simre uden låg på i
15 min.
-
Kom fisken i suppen, læg låg på, og lad det koge i
8 min., eller til det er mørt.
-
Krydr med salt og peber efter smag, og kom
halvdelen af persillen i, og tag laurbærbladene op.
-
Drys suppen med resten af persillen lige før
serveringen.
|
|
FORELLER I OVN
Ingredienser til 4 personer
| 3/4 - 1 kg hel fisk |
| 1-2 tsk. salt |
| 30 g smør |
| 125 g champignoner, hakkede og smørristede |
| 1 dl hakkede krydderurter |
| 1 spsk. hakket dild eller purløg |
| 1 løg, hakket |
| (1 spsk. engelsk sovs) |
| citronsaft |
| hvid peber |
| kartofler |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Tag indvoldene ud af fiskene, rens og skyl dem.
- Salt fiskene let.
- Kom grøntsagsfyldet med et stænk citronsaft ind i fiskene.
- Smør et stykke aluminiumsfolie med olie til hver fisk, og pak
fiskene inde folien.
- Læg fiskepakkerne i en bradepande og steg dem i ovnen ved 250 grader
i 20-30 min.
- Fiskene serveres i pakkerne med kogte kartofler.
|
|
ÆBLEKAGE
Ingredienser til 4 personer
| 6-8- æbler - i skiver |
| 1 dl grov rasp |
| 50 g smør |
| ½ - 1 dl sukker |
| 2 tsk. kanel |
| 2 dl piskefløde, pisket |
| gelé |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Læg de tynde, rå æbleskiver, rasp, smør i tynde skiver, sukker og
kanel lagvis i et ildfast fad.
- Bag kagen i ovnen - 225 grader i ca. 25 min. eller til æblerne er
møre.
- Pisk imens fløde til skum.
- Server æblekagen lunken med koldt flødeskum til.
- Pynt med gelé.
|
|