Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
INGREDIENSER til 4 personer
Salat
3 slags salat (gerne forskellige farver)
Valnødder (5-6 stykker til hver)Pinjekerner (ca. 25 gr.)
Gedeost
Honning |
FREMGANGSMÅDE:
Retten serveres på tallerkener:
-
På
hver tallerken placeres den (store) strimmel skårne salat.
-
Ristede valnødder og pinjekerner strøs over, de kan være kolde eller
lidt lune.
-
På
toppen placeres et stykke varm gedeost, der er gratineret med en skefuld
honning.
|
|
INGREDIENSER til 4 personer
Marineret Dådyrkølle
1000 g. udbenet dådyrkølle
1 pakke skivet bacon
Marinade:
½ flaske rødvin
½ øl (kan udelades)
½ dl. vindruekerneolie
3 små løg
1 gulerod
1 lille porre
1 spsk. knust enebær
2 laurbærblade
1 timiankvist
5 sorte peberkorn
Sauce:
Stegesky
2 spsk. ribsgele (eller 3-4 spsk. portvin)
1 spsk. smør til jævning
1 spsk. mel til jævning
1.5 dl. piskefløde
salt
peber
Kulør
Ovnstegte kartofler i skiver:
Faste kartofler: 500 g.
Løg: ½ - 1 løg
Salt og peber
Olie til pensling.
Evt. lidt bouillon
Waldorf Salat:
1½ dl Creme Fraiche 18%
1½ dl piskefløde pisket til skum
2 æbler i små tern, gerne røde æbler
1 spiseskefuld citronsaft
3 dl fintsnittet blegselleri
50 g hakket valnøddekerner
75 g stenfri druer i halve.
|
FREMGANGSMÅDE:
-
Gulerod og porre rengøres og snittes.
-
Løgene halveres og blandes med resten af
ingredienserne, og gives et hurtigt opkog.
-
Marinaden hældes over kødet, som dækkes til og
sættes i køleskab i ca. 1 døgn. Vendes et par gange under marinering.
(Er foretaget af indkøbsholdet).
-
Køllen tages op af marinaden, aftørres og gnides
med salt og peber. ”Pakkes ind” i bacon og lægges i en bradepande.
-
Brunes i 15 minutter ved 225°C.
-
Stegen tages ud, og ovnen sættes på 180°C.
-
Ca. 4 dl. af den siede marinade hældes ved,
hvorefter kødet steger videre i ca. 50 minutter (Stik eventuelt i stegen
med en kødnål på det tykkeste sted. Stegen er færdig, når saften, der
pibler ud, er svagt rosa).
-
Stegen tages ud, pakkes ind i stanniol og hviler i
ca. 15 minutter. Pak eventuelt ind i et viskestykke for at holde på
varmen.
-
Skyen sies og hældes i en gryde.
-
Suppler med resten af marinaden og lad det koge i 5
minutter.
-
Lav en opbagning af smør og mel og
skyen tilsættes
lidt ad gangen under kraftig omrøring.
-
Gele eller portvin samt piskefløde hældes i. Smages
til med salt og peber. Tilsæt kulør og kog saucen op under omrøring.
Serveringsforslag:
Kødet skæres i 0,5 cm tykke skiver, og anrettes på et fad. Lidt sauce
hældes over.
Ovnstegte kartofler i skiver:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
2. Pil løgene, og skær dem i meget tynde ringe.
3. Læg dem taglagt med salt og peber i et smurt ovnfast fad.
4. Pensl med olie, og steg dem i ovnen i 1 time ved 175°C. Man kan evt.
tilsætte lidt bouillon, hvis man er bange for at kartoflerne brænder for
fast.
Waldorf Salat:
Alle ingredienser blandes forsigtigt sammen. Gem lidt valnødder til at pynte skålen
med.
|
|