Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Middelhavssalat
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
·
4 fiskefileter
·
1 dl hvidvin
·
salt
·
1 lille ds. muslinger
·
1 ds. tunfisk naturel
·
3 tomater
·
1 icebergsalathoved
·
10-15 sorte
oliven
·
10-15 grønne oliven med
mandler
Marinade:
·
1 dl olie, helst olivenolie
·
1½ - 2
spsk. vineddike
·
salt, friskkværnet peber
·
1-2 tsk. fransk dijonsennep
·
TILBEHØR: Sprød lun flute. |
FREMGANGSMÅDE
-
Gør fiskefileterne i stand og drys dem med salt.
Lad dem trække 5 minutter.
-
Skyl dem, tør dem og flæk dem på langs.
-
Rul dem sammen fra hale mod hoved med skindsiden
indad og fastgør med tandstikker.
-
Sæt rullerne i en smurt, tykbundet gryde og hæld
hvidvin over.
-
Damp fiskefileterne møre under låg ved svag varme
på 5--8 minutter.
-
Tag dem forsigtigt op og lad dem afkøle helt.
-
Fjern tandstikker.
-
Hæld væden fra muslinger og tunfisken.
-
Del tunfisken i mindre stykker.
-
Skær tomaterne i både.
-
Skyl salaten. slyng den og snit den ret fint.
-
Læg salaten i en stor skål.
-
Fordel herover fiskeruller. muslinger, tunfisk,
tomater og oliven.
-
Pisk marinaden sammen og smag den godt til.
-
Hæld den over salaten i serveringsøjeblikket.
SERVERING: Bland salaten ved bordet og server sprød, lun flute til.
|
|
Fasan i champignon,
vindrue og portvins sauce
INGREDIENSER til 4 personer
|
2 fasaner, |
|
3 laurbærblade, |
|
3 kviste timian, |
|
1/6 sellerirod, |
|
1 gulerod, |
|
1 porre, |
|
1 løg, smør, |
|
250 - 300 g champignon, |
|
75 - 100 g stenfrie vindruer, |
|
1 dl portvin, |
|
1½ - 2 dl piskefløde, |
|
1½ - 2 spsk. majsstivelse, |
|
salt og peber. |
|
FREMGANGSMÅDE Fond:
-
Lår og brystben i ca. 1½ l vand tilsat 4 tsk. salt.
-
Vandet bringes i kog og skummes.
-
Kom de fintskårne grønsager og laurbærblade i
fonden.
-
Lad det småkoge under låg i ca. 1 time.
-
Fonden sies gennem tætmasket sigte.
-
Kog fonden ind til ca. ½-delen.
-
Rist champignonerne på stor pande i smør eller
olivenolie.
-
Kom portvin og vindruer i og spæd op med fond og
lad det koge lidt.
-
Pisk fløde og majsstivelse sammen og hæld det i.
-
Suppler med fond.
-
Lad det koge godt igennem og smag saucen til med
salt.
-
Stil saucen til side.
Varm et ildfast fad i ovnen.
-
Fasanbrysterne krydres med salt og peber og steges
i smør eller olivenolie ca. 5 min. på hver side.
-
Lad dem hvile i ca. 30. min i sølvfolie.
-
Saucen varmes.
-
Kødet skæres i skiver, lægges i det forvarmede fad
og saucen hældes over.
-
Serveres med små hvide kartofler og eventuelt
waldorfsalat og tyttebær.
GOD APPETIT!
|
|