HERREMAD 
   MENU 6. MARTS. 2007

Råvarerne er indkøbt hos 
Føtex i Skæring!

TZATZIKI
STIFADO
MED KHORIATIKI SALAT

Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007

 

 

TZATZIKI

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet4 små agurker (c. 300 g)
bullet800 g yoghurt naturel
bullet8 fed hvidløg
bullet6 spsk. finthakket, frisk mynte
bullet2 spsk. citronjuice
bullethakket frisk mynte til pynt
FREMGANGSMÅDE:
  1. Del agurkerne i 2 på langs, og grav kernerne ud med en ske.
  2. Skiv agurkerne i meget tynde skiver med skræl på, - gør det over en si. (Benyt evt. foodprocessor)  
  3. Sæt sien med det revne agurk over en skål og drys med lidt salt, og lad det stå i ca. 15 minutter.
  4. Rør yoghurt, hvidløg, mynte og citronjuice sammen i en skål. 
  5. Skyl agurkeskiverne i koldt vand og tryk evt. overflødigt saft ud med hænderne.
  6. Kom agurkeskiverne i yoghurtblandingen og smag til.  

Serveres koldt - enten med det sammen, eller sæt det i køleskabet til det skal serveres.

 

 

STIFADO

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

1 kg oksesteg

bullet

0,5 dl olivenolie

bullet

750 g hele perleløg

bullet

3 fed hvidløg, skåret i to på langs

bullet

1,25 dl rødvin

bullet

1kanelstang

bullet

4 hele kryddernelliker

bullet

1 laurbærblad

bullet

1 spsk. rødvinseddike

bullet

2 spsk. tomatpuré

bullet

2 spsk. korender

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Skær kødet rent og fjern hinder og overflødigt fedt.
  2. Skær kødet i store terninger.
  3. Varm olien op ved mellemvarme i en tykbundet stegepande.
  4. Kom løgene i og steg dem i 5 minutter, eller til de er gyldne.
  5. Tag løgene op af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  6. Læg alt kødet tilbage på panden under omrøring i 10 minutter, og steg det ved høj varme eller til det er pænt brunt, og næste al væsken er kogt ind.
  7. Tilsæt hvidløg, vin, krydderier, laurbærblad, vineddike, tomatpuré, ½ teskefuld sort peber, lidt salt, og 4 dl vand i panden og kog det op.
  8. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i en time. Rør af og til.
  9. Kom løgene tilbage på panden, tilsæt korenderne og rør forsigtigt i det. Lad det simre under låg i 15 minutter. Fjern kanelstangen før serveringen. 

Servér med ris, brød eller kartofler. (Måske vælger indkøberne at det kun er nedenstående salat som er tilbehør!)

 
KHORIATIKI SALAT

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 skrællet agurk
bullet2 grønne peberfrugter
bullet4 solmodne tomater
bullet1 rødløg
bullet16 kalamata-oliven
bullet250 g fetaost, i terninger
bullet24 friske blade bredbladet persille
bullet12 hele friske mynteblade
bullet2 spsk. citronsaft
bullet1,25 dl olivenolie af god kvalitet
bullet1 fed finthakket hvidløg 

Råvarerne er indkøbt hos 
Føtex i Skæring!

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Flæk agurken på langs og skrab frøene ud.
  2. Skær agurkekødet i firkanter.
  3. Del peberfrugterne i 2 på langs, fjern hinder og frø og skær frugtkødet i 1 cm brede strimler.
  4. Bland forsigtigt agurk, paprika, tomat, løg, oliven, fetaost, persille og mynteblade i en stor salatskål.
  5. Kom olivenolie, citronsaft og hvidløg i en 'dressingryster' (jeg ved ikke hvad en sådan hedder) og krydr med salt og peber. Ryst det godt.
  6. Hæld dressingen over salaten og servér.