HERREMAD
MENU 6. MARTS. 2007 Råvarerne
er indkøbt hos
Føtex i Skæring! |
TZATZIKI
STIFADO
MED KHORIATIKI SALAT
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007 |
TZATZIKI
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 4 små agurker (c. 300 g) |
| 800 g yoghurt naturel |
| 8 fed hvidløg |
| 6 spsk. finthakket, frisk mynte |
| 2 spsk. citronjuice |
| hakket frisk mynte til pynt
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Del agurkerne i 2 på langs, og grav kernerne ud med
en ske.
- Skiv agurkerne i meget tynde skiver med skræl på, -
gør det over en si. (Benyt evt. foodprocessor)
- Sæt sien med det revne agurk over en skål og drys
med lidt salt, og lad det stå i ca. 15 minutter.
- Rør yoghurt, hvidløg, mynte og citronjuice sammen i
en skål.
- Skyl agurkeskiverne i koldt vand og tryk evt.
overflødigt saft ud med hænderne.
- Kom agurkeskiverne i yoghurtblandingen og smag
til.
Serveres koldt - enten med det sammen, eller sæt det i
køleskabet til det skal serveres.
|
|
STIFADO
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
|
1 kg
oksesteg |
|
0,5 dl
olivenolie |
|
750 g
hele perleløg |
|
3 fed
hvidløg, skåret i to på langs |
|
1,25
dl rødvin |
|
1kanelstang |
|
4
hele kryddernelliker |
|
1
laurbærblad |
|
1 spsk.
rødvinseddike |
|
2 spsk.
tomatpuré |
|
2 spsk.
korender
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skær kødet rent og fjern hinder og overflødigt fedt.
- Skær kødet i store terninger.
- Varm olien op ved mellemvarme i en tykbundet stegepande.
- Kom løgene i og steg dem i 5 minutter, eller til de er gyldne.
- Tag løgene op af panden og lad dem dryppe af på et stykke
køkkenrulle.
- Læg alt kødet tilbage på panden under omrøring i 10 minutter, og
steg det ved høj varme eller til det er pænt brunt, og næste al
væsken er kogt ind.
- Tilsæt hvidløg, vin, krydderier, laurbærblad, vineddike,
tomatpuré, ½ teskefuld sort peber, lidt salt, og 4 dl vand i panden
og kog det op.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i en time. Rør
af og til.
- Kom løgene tilbage på panden, tilsæt korenderne og rør
forsigtigt i det. Lad det simre under låg i 15 minutter. Fjern
kanelstangen før serveringen.
Servér med ris, brød eller kartofler. (Måske vælger indkøberne
at det kun er nedenstående salat som er tilbehør!) |
|
KHORIATIKI SALAT
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
| 1 skrællet agurk |
| 2 grønne peberfrugter |
| 4 solmodne tomater |
| 1 rødløg |
| 16 kalamata-oliven |
| 250 g fetaost, i terninger |
| 24 friske blade bredbladet
persille |
| 12 hele friske mynteblade |
| 2 spsk. citronsaft |
| 1,25 dl olivenolie af god
kvalitet |
| 1 fed finthakket
hvidløg |
Råvarerne er indkøbt hos
Føtex i Skæring!
|
FREMGANGSMÅDE:
- Flæk agurken på langs og skrab frøene ud.
- Skær agurkekødet i firkanter.
- Del peberfrugterne i 2 på langs, fjern hinder og frø og skær
frugtkødet i 1 cm brede strimler.
- Bland forsigtigt agurk, paprika, tomat, løg, oliven, fetaost,
persille og mynteblade i en stor salatskål.
- Kom olivenolie, citronsaft og hvidløg i en 'dressingryster' (jeg
ved ikke hvad en sådan hedder) og krydr med salt og peber. Ryst det
godt.
- Hæld dressingen over salaten og servér.
|
|