HERREMAD 
   MENU 6. FEB. 2007

Råvarerne er indkøbt hos 
Føtex i Skæring!

TORSKEROGNSALAT
KARBONADER MED URTEFRIKASSÉ
KARAMELRAND

Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007

 

 

TORSKEROGNSALAT

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet½ kg torskerogn eller en dåse
bullet3 stilke fintsnittet blegselleri
bullet125 g ærter
bullet1 mellemstort finthakket løg
bullet10 sorte oliven
bullet100 ml cremefraiche
bullet3 spsk. fløde
bullet2 spsk. citronsaft
bulletsalt, 
bulletpeber, 
bulletpaprika
FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Mos rognen med en gaffel. 
  2. Bland den med blegselleri, ærter og løg. 
  3. Rør fløde og citronsaft i cremefraichen og smag til med paprika, salt og peber. 
  4. Bland de 2 ting sammen og anret salaten i en skål.

Pynt med persille, halve oliven og purløg.

 

 

KARBONADER MED URTEFRIKASSÉ

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

500 g hakket kalv og flæsk

bullet

rasp, 

bullet

salt og peber

bullet

2 forårsløg i små stykker

bullet

1 gulerod i tern

bullet

50 g ærter

bullet

100 g hvide asparges i tern

bullet

30 g hvedemel

bullet

50 g smør

bullet

½ liter vand

FREMGANGSMÅDE:
  1. Karbonaderne formes, krydres med salt og peber og vendes i rasp. 
  2. De steges ved svag varme ca. 8-10 minutter på hver side.
  3. Vandet bringes i kog med lidt salt.
  4. Deri koges gulerødderne sammen med asparges ca. 6 minutter. 
  5. Så kommes resten af grøntsagerne i ca. 2 minutter. 
  6. Grøntsagerne tages op med en hulske, og grønsagsvandet gemmes til saucen.
  7. Af smør og mel laves nu en opbagning i en gryde, og 1/4 l af grønsagsvandet og 1/4 l madlavningsfløde røres i lidt ad gangen.
  8. Når saucen er jævn kommes grøntsagerne i og opvarmes.

 Servér retten med kartofler

 

 
KARAMELRAND

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet5 spsk. sukker
bullet2 1/4 dl mælk
bullet 1/4 tsk. vaniljesukker
bullet 2 æg  
bullet1/4 l piskefløde
bulletsukker

Råvarerne er indkøbt hos 
Føtex i Skæring!

FREMGANGSMÅDE:

1.       Tænd ovnen på 150o

2.     Pisk æggene sammen i en skål.

3.     Kom halvdelen af sukkeret på en pande og varm det op. Når sukkeret er smeltet og lysebrunt tilsættes 1 spsk. vand. Rør i det til det koger igen og hæld det så i en randform. Karamelmosen må ikke blive til sauce !

4.     Varm mælken op i en lille gryde.

5.     Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukker.

6.     Når det koger, og når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen.

7.     Efter et par minutter tilsættes æg og mælk under omrøring.

8.     Hæld blandingen i randformen ovenpå karamellen.

9.     Bag randformen i ovnen ved 150o i 45 minutter til den er stiv.

10.  Lad randen blive godt kold inden den vendes og serveres.