HERREMAD 
   MENU 23. JAN. 2007

Råvarerne er indkøbt hos 
Føtex i Skæring!

SHERRY- OG LØGSUPPE MED SAFRAN

STUVNING MED KALV OG BØNNER
MED TILBEHØR: MOJETE OG PATATAS BRAVAS

Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007

  

SHERRY- OG LØGSUPPE M/SAFRAN

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet30 g smør
bullet2 store løg 
bullet1 fed hvidløg
bulletet par safrantråde
bullet35 g mandler
bullet5 dl hønse- eller grønsagsbouillon
bullet2 spsk. fino sherry
bullet1 tsk. paprika
bulletsalt
bulletpeber
bullet2 spsk. mandelflager
bulletfriskhakket persille

FREMGANGSMÅDE:
  1. Skær løgene i tynde skiver.
  2. Finhakket hvidløget.
  3. Skold mandlerne, hak dem fint og rist dem.  
  4. Smelt smørret i en tykbundet pande over svag varme.
  5. Tilsæt løg og hvidløg i det smeltede smør og rør godt rundt.
  6. Læg låg på, og lad det simre for svag varme i c. 20 minutter, men rør ofte i det. Bliv ved til løgene er bløde.
  7. Tilsæt safrantrådene og lad det simre uden låg i 3-4 minutter.
  8. Tilsæt de hakkede og ristede mandler og steg videre under omrøring i 2-3 minutter.
  9. Hæld bouillonen og sherryen i panden.
  10. Tilsæt salt og paprika og rør det godt sammen.
  11. Tilsæt godt med sort peber, bring det i kog, og lad det simre på svag varme i ca. 10 minutter.
  12. Hæld suppen i en foodprocessor og blend det godt.
  13. Hæld det tilbage på panden.
  14. Varm det langsomt op under jævnlig omrøring.
  15. Tilsæt krydderier efter smag.
  16.  Øs suppen op i opvarmede portionsskåle, garner med mandelflager, hakket persille og servér det straks.
 

 

 

STUVNING MED KALV OG BØNNER

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

850 g kalvekød

bullet

1 stort løg

bullet

4 hvidløgsfed

bullet

1 laurbærblad

bullet

1 tsk. paprika

bullet

1,6 dl tør sherry

bullet

70 g afskallede bønner

bullet

2½ spsk. hakket bredbladet persille

bullet

salt

bullet

peber

TILBEHØR: Mojete:

bullet

1 rød peberfrugt

bullet

1 gul peberfrugt

bullet

1 rødløg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

25 g sorte oliven

bullet

3 store modne tomater

bullet

½ tsk. lys farin

bullet

1½ spsk. amontillado sherry

bullet

2 kviste frisk rosmarin

bullet

1 spsk. olivenolie

bullet

salt

bullet

peber

bullet

brød

ELLER F.EKS. SOM TILBEHØR: Patatas Bravas
bullet675 g små nye kartofler
bullet3/4 dl olivenolie
bullet2 fed hvidløg 
bullet3 tørrede chillier
bullet½ tsk. stødt spidskommen
bullet2 tsk. paprika
bullet2 spsk. vineddike
bullet1 peberfrugt
bulletsalt

Råvarerne er indkøbt hos 
Føtex i Skæring!

FREMGANGSMÅDE:
  1. Opvarm 1 1/3 spsk. olivenolie i et stort ildfast fad med høje kanter.
  2. Brun halvdelen af kødet på alle sider.
  3. Læg det på en tallerken.
  4. Brun den anden halvdel af kødet, og læg også det på en tallerken.
  5. Hak løget.
  6. Hæld resten af olien i fadet og steg løgene til de er bløde. 
  7. Læg kødet tilbage i fadet, og rør godt rundt, så det bliver blandet med løgene.
  8. Tilsæt hvidløgene, laurbærbladet, paprika og sherry.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Varm fadet så indholdet kommer til at simre.
  11. Læg låget på, og lad det simre 30-40 minutter.
  12. Tilsæt bønnerne ca. 10 minutter før kogetidens udløb.
  13. Smag til.
  14. Rør den hakkede persille i lige før serveringen.  

TILBEHØR (Mojete):

  1. Varm ovnen op til 200 grader.
  2. Halver peberfrugterne, tag kernerne ud, og skær dem i 12 stykker på langs.
  3. Skær rødløget i skiver.
  4. Læg peberfrugter, løg, halverede hvidløg, oliven og tomater som er skåret i kvarte i et stort ildfast fad.
  5. Drys med sukker, og hæld sherry over.
  6. Tilsæt salt og peber. Dæk med folio, og sæt det i den varme ovn i 45 minutter.
  7. Tag efter de 45 minutter fadet ud af ovnen, fjern folioen, og rør godt rundt i blandingen.
  8. Tilsæt rosmarinkvistene, og dryp godt med olie.
  9. Sæt det udækkede fad ind i ovnen igen i 30 minutter, - til grøntsagerne er meget møre.
  10. Servér med masser af skiver friskt brød til.

TILBEHØR (Patatas Bravas):

  1. Skrub kartoflerne, bring dem i kog i en gryde med salt vand, og lad dem koge i 10 minutter til de næsten er møre.
  2. Skær dem i store stykker.
  3. Varm olien i en stor panden, og steg kartoflerne under omrøring til de er gyldne.
  4. Skær hvidløgene i skiver.
  5. Udkern chilierne og hak dem.
  6. Stød hvidløg, chili og spidskommen i en morter.
  7. Hæld blandingen sammen med vineddike over kartoflerne.
  8. Tilsæt peberfrugten efter den er udkernet og skåret i skiver.
  9. Giv det hele 2 minutter på den varme pande under omrøring.
  10. Drys med salt.
  11. Servér det varm. (Det kan også benyttes som en varm tabasret eller som en kold sideret).