Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007 |
SHERRY- OG
LØGSUPPE M/SAFRAN
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
| 30 g smør |
| 2 store løg |
| 1 fed hvidløg |
| et par safrantråde |
| 35 g mandler |
| 5 dl hønse- eller grønsagsbouillon |
| 2 spsk. fino sherry |
| 1 tsk. paprika |
| salt |
| peber |
| 2 spsk. mandelflager |
| friskhakket persille
|
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skær løgene i tynde skiver.
- Finhakket hvidløget.
- Skold mandlerne, hak dem fint og rist dem.
- Smelt smørret i en tykbundet pande over svag varme.
- Tilsæt løg og hvidløg i det smeltede smør og rør
godt rundt.
- Læg låg på, og lad det simre for svag varme i c.
20 minutter, men rør ofte i det. Bliv ved til løgene er bløde.
- Tilsæt safrantrådene og lad det simre uden låg i
3-4 minutter.
- Tilsæt de hakkede og ristede mandler og steg videre
under omrøring i 2-3 minutter.
- Hæld bouillonen og sherryen i panden.
- Tilsæt salt og paprika og rør det godt sammen.
- Tilsæt godt med sort peber, bring det i kog, og lad
det simre på svag varme i ca. 10 minutter.
- Hæld suppen i en foodprocessor og blend det godt.
- Hæld det tilbage på panden.
- Varm det langsomt op under jævnlig omrøring.
- Tilsæt krydderier efter smag.
- Øs suppen op i opvarmede portionsskåle,
garner med mandelflager, hakket persille og servér det straks.
|
|
STUVNING
MED KALV OG BØNNER
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
|
2 spsk.
olivenolie |
|
850 g
kalvekød |
|
1 stort
løg |
|
4
hvidløgsfed |
|
1
laurbærblad |
|
1 tsk.
paprika |
|
1,6 dl
tør sherry |
|
70 g
afskallede bønner |
|
2½
spsk. hakket bredbladet persille |
|
salt |
|
peber |
TILBEHØR: Mojete:
|
1 rød peberfrugt |
|
1 gul peberfrugt |
|
1 rødløg |
|
1 fed hvidløg |
|
25 g sorte oliven |
|
3 store modne tomater |
|
½ tsk. lys farin |
|
1½ spsk. amontillado sherry |
|
2 kviste frisk rosmarin |
|
1 spsk. olivenolie |
|
salt |
|
peber |
|
brød |
ELLER F.EKS. SOM TILBEHØR: Patatas
Bravas
| 675 g små nye kartofler |
| 3/4 dl olivenolie |
| 2 fed hvidløg |
| 3 tørrede chillier |
| ½ tsk. stødt spidskommen |
| 2 tsk. paprika |
| 2 spsk. vineddike |
| 1 peberfrugt |
| salt |
Råvarerne er indkøbt hos
Føtex i Skæring! |
FREMGANGSMÅDE:
- Opvarm 1 1/3 spsk. olivenolie i et stort ildfast fad
med høje kanter.
- Brun halvdelen af kødet på alle sider.
- Læg det på en tallerken.
- Brun den anden halvdel af kødet, og læg også det
på en tallerken.
- Hak løget.
- Hæld resten af olien i fadet og steg løgene til de
er bløde.
- Læg kødet tilbage i fadet, og rør godt rundt, så
det bliver blandet med løgene.
- Tilsæt hvidløgene, laurbærbladet, paprika og
sherry.
- Smag til med salt og peber.
- Varm fadet så indholdet kommer til at simre.
- Læg låget på, og lad det simre 30-40 minutter.
- Tilsæt bønnerne ca. 10 minutter før kogetidens
udløb.
- Smag til.
- Rør den hakkede persille i lige før serveringen.
TILBEHØR (Mojete):
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Halver peberfrugterne, tag kernerne ud, og skær dem i 12 stykker
på langs.
- Skær rødløget i skiver.
- Læg peberfrugter, løg, halverede hvidløg, oliven og tomater som
er skåret i kvarte i et stort ildfast fad.
- Drys med sukker, og hæld sherry over.
- Tilsæt salt og peber. Dæk med folio, og sæt det i den varme ovn i
45 minutter.
- Tag efter de 45 minutter fadet ud af ovnen, fjern folioen, og rør
godt rundt i blandingen.
- Tilsæt rosmarinkvistene, og dryp godt med olie.
- Sæt det udækkede fad ind i ovnen igen i 30 minutter, - til
grøntsagerne er meget møre.
- Servér med masser af skiver friskt brød til.
TILBEHØR (Patatas Bravas):
- Skrub kartoflerne, bring dem i kog i en gryde med salt vand, og lad
dem koge i 10 minutter til de næsten er møre.
- Skær dem i store stykker.
- Varm olien i en stor panden, og steg kartoflerne under omrøring
til de er gyldne.
- Skær hvidløgene i skiver.
- Udkern chilierne og hak dem.
- Stød hvidløg, chili og spidskommen i en morter.
- Hæld blandingen sammen med vineddike over kartoflerne.
- Tilsæt peberfrugten efter den er udkernet og skåret i skiver.
- Giv det hele 2 minutter på den varme pande under omrøring.
- Drys med salt.
- Servér det varm. (Det kan også benyttes som en varm tabasret eller
som en kold sideret).
|
|