HERREMAD |
Muslingesuppe fra Skagen Oksesteg i ovn Dansk Æblekage |
|||
Forside Opskrifter Menu 2006-2007
|
Muslingesuppe
fra Skagen
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER: -
50 g smør
|
FREMGANGSMÅDE:
1.
Svits smør med karry i en stor gryde, og heri ristes hakket løg
og hvidløg sammen med strimlet porre og gulerod. 2.
Tilsæt hvidvin og smag til med salt og peber. Lad koge under låg
til grøntsagerne er møre. 3.
Tilsæt muslingerne og læg igen låg på gryden. 4.
Lad koge i nogle minutter og tilsæt fløden. |
||
Oksesteg i ovn INGREDIENSER TIL 4-5 PERSONER: 1 løg Tilbehør: |
FREMGANGSMÅDE:
1. Gnub kødet med krydderierne. Kom kødet i et passende fad (ovn
fast). 2.Pil løget. Skær gulerod, løg og appelsin i skiver. Snit sellerien i
stykker. Kom det i fadet. 3. Kom bouillon over og put det i ovnen ved 175 grader i halvanden time.
4. Tag skyen fra kødet og op i en gryde. 5. Lad kødet stå, dækket med stanniol. 6. Kom appelsinsaft, engelsk sauce, bouillon, maizena op til skyen. Lad
det koge kort. 7. Skær kødet i skiver og server hvide kartofler, bønner og sovsen
til.
|
|||
Dansk Æblekage
INGREDIENSER TIL 4-5 PERSONER: - 1½ kg Belle Boskop eller andet æble
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Æbler skrælles og koges med vaniljestangen, så
de er en grov mos. 2. Tvebakkerne knuses og ristes på panden med sukker
og smør. 3. Den kolde fløde piskes til en passende stivhed. 4. Det hele serveres hver for sig i tre skåle og man laver selv sin portion på sin tallerken eller i sin skål.
|