HERREMAD |
Involtini di prosciutto e Mozzarella Pastiera
Napoletana Maniera di Knud-Erik Italiensk Påsketærte på Knud-Eriks maner (Tak til Knud-Erik for initiativet) |
||
Forside Opskrifter Menu 2006-2007
|
|
Denne aftens indkøbshold har
valgt at springe forretten over!!!!
|
|
Involtini di prosciutto e Mozzarella - - små kartofler
(indkøberne vurderer selv antal)
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Skræl kartoflerne. --- 1. 500 g kalvefilet i fire stykker, banket tyndt (underpergamentpapir
med flad hånd) og derefter skåret i otte ens stykker (direkte fra
opskriften).
|
Retten er hentet fra 'Det romerske køkken' af Anders Grøndahl. Her under værtsparret carla og Angelo med deres tjener, Pacifico i midten.
|
|
Pastiera
Napoletana Maniera di Knud-Erik Italiensk Påsketærte på Knud-Eriks maner INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER: Ingredienser
dej: 1 knivspids salt. 125 gr. smør. 1 stor æggeblomme. Ca. 3 spiseskefulde koldt vand. Vaniljesukker efter smag. Ingredienser
fyld: 90 gr. sukker. 3 store eller 4 små æg pisket sammen. 75-100 gr. smuttede snittede mandler. 4 pakker tørret frugt, som de kan købes i supermarkederne. (Jeg har varieret med tørret æble, tørret pære, tørret Mango, tørret melon, tørret Papaja, m.fl., men ikke ananas. Italienerne bruger oftest pomerans og sukat, men det synes jeg er lidt kedeligt). Revet skal af en økologisk citron. Revet skal af en økologisk appelsin. Saft af lille eller en halv stor appelsin. Korn af en halv stang Vanilje.
|
FREMGANGSMÅDE:
Dej 1. Kom
mel, vaniljesukker og salt i en skål og smulder smørret heri med
fingerspidserne. 2. Lad
dejen hvile i mindst en halv time i køleskab, Fyld 1. Pisk
Ricottaen med sukker og tilsæt ægget lidt ad gangen. 2. Bland
herefter mandler, frugt, vaniljekorn, citronskal, appelsinskal og – saft
i.
|
I
onsdags lavede jeg til vores italiensk afslutning vedhæftede tærte. Den
fik meget stor ros og blev ”revet” fra fadet og vores italienske
(romerske) italiensk lærerinde, Elisabetta, sagde, at den var mere end
på højde med de bedste varianter, som hun havde smagt i sit
hjemland. Jeg sender opskriften som en dessert mulighed for den kommende sæson. |
|
Af hensyn til prisen på ovenstående dessert valgte indkøbsholdet en billigere løsning: |
Ingredienser: 6-8 æbler
|
Fremgangsmåde: 1. Skræl æblerne, skær dem i både og fordel æbelbådene i et smurt tærtefad. 2.
Smelt smørret i en tykbundet gryde. 3.
Kom sukkeret i under omrøring sådan at smør og sukker holdes
flydende. 4.
Kom melet i under omrøring sådan at smør, sukker og mel holdes
flydende. 5. Hæl dejen over æblerne i tærtefadet. 6. Bag det i ovnen i 20 min. ved 200 grader (til overfladen er smukt gylden).
|
De kreative kan forsøde desserten ved f.eks. 1. at knuse makroner over eller under æblerne, 2. at hælde lidt Calvados, sherry eller andet spændende over, 3. at komme hakkede valnødder i dejen, 4. at .....
|