HERREMAD
MENU 10. OKT. 2006 |
Bruschetta al pomodoro e basilico
Parmigiana di melanzane
Pere con gorgonzola
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007 |
Bruschetta al pomodoro e basilico
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
- Italiensk landbrød.
- 4 faste, solmodne tomater.
- Vergine-olivenolie.
- Frisk, hakket basilikum.
- Salt og peber.
- Grofthakket hvidløg.
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Hak tomaterne.
2. Bland de hakkede tomater med olivenolie, masser af frisk, hakket
basilikum, salt, peber og en anelse grofthakket hvidløg.
3. Lad blandingen hvile ½ time i køleskabet.
4. Skær brødet i grove skiver og rist skiverne.
5. Kom blandingen på brødet lige før serveringen. |
Synes selv at denne forret fungerer som en frisk og let
appetitvækker.
JJ
|
Pamigiana
de melanzane
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
- 2
mellemstore auberginer.
- Vergine-olivenolie.
- 3 fed hvidløg.
- 2 dåser flåede, hakkede tomater.
- 3 cm peperoncino.
- En håndfuld friske, hele basilikum-blade.
- 100 g Mozzarella-ost i skiver.
- Reven Parmesan-ost.
- Salt.
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver.
2. Drys skiverne med lidt salt, pres skiverne mellem to skærebrætter
(for at få nogen af den bitre saft ud).
3. Steg skiverne gyldne i olie.
4. Læg de stegte skiver til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
5. Tryk hvidløgene flade, og svits dem i olie på en separat pande.
6. Tilsæt de flåede, hakkede tomater sammen med peperoncino, lidt salt
og 10 af basilikumbladene, som først rives i grove stykker.
7. Lad saucen simre et kvarters tid.
8. Tag peperoncinoen op når smagen er passende stærk.
9. Smør lidt tomatsauce i bunden af et ildfast fad, og læg et lag
aubergine-skiver ovenpå samt lidt mazzarella og masser af Parmasan og
slut med tre-fire basilikumblade.
10. Det var altså første lag. Fortsæt på nøjagtig sammen måde til
ingredienserne er brugt op.
11. Kom til sidst et lag Parmasan ovenpå.
12. Sæt fadet i en 220 grader varm ovn i 20-25 minutter. |
En lækker, men lidt tung hovedret, hentet fra "Det romerske
køkken" af Anders Grøndahl, Klematis.
Her foreslås en rødvin fra Puglia, hvorfra retten oprindelig stammer.
Har lavet den nogle gange, og den smager aldeles pragtfuld.
JJ
|
Pere
con gorgonzola
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
- 1 stk. citron.
- 4 små søde pærer.
- 50 g gorgonzola.
- 2 spsk. blødgjort smør.
- 2 spsk. pinjekerner.
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Pres
citronen.
2. Skræl og halver pærerne.
3. Tag kernehuset ud med en ske, og udvid hulrummet lidt.
4. Pensel pærerhalvdelene både indvendigt og udvendigt med citronsaften.
5. Rør gorgonzolaen og smørret sammen til en blød masse.
6. Fyld massen i pærerne.
7. Tryk de fyldte pærerhalvdele sammen, og vend dem i pinjekernerne.
8. Lad dem stå i køleskab til de serveres. |
I skrivende stund er denne dessert ikke
prøvesmagt endnu.
Hvis jeg når det inden 10. oktober, og det falder uheldigt ud,
erstattes den med en anden!
Opskriften
er hentet fra "Spis på italiensk" af Marieluise Christl-Licosa,
Asschenfeldt's Køkkenbibliotek (Ret gammel nemlig fra 1985 og oversat efter en tysk udgivelse
Echt italienisch kochen).
JJ
|