HERREMAD 
   MENU 21. marts. 2006

PÅ SKÆRING SKOLE

ARTISKOKBUND  m/ champignonstuvning
LAMMEKØLLE PROVENCALE
FRAGILITÉKAGE

Forside
Opskrifter
Menu 2005-2006

 

INGREDIENSER:

Artiskokbund 
m/ champignonstuvning

1 skive franskbrød (til hver portion)
smør (til at smøre brødet med)
1 artiskokbund (til hver portion)
champignon
fløde
baconskiver

FREMGANGSMÅDE:

1. Franskbrødsskiven udstikkes med et (stort) glas og smøres med smør.
2. Artiskokbunden lægges midt på franskbrødet.
3. 
Champignonerne stuves til en ikke for tynd champignonstuvning.
4.
Champignonstuvningen fyldes i artiskokbunden.
5. To baconskiver lægges over i et kryds.
6. Sættes i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter.
 

 

INGREDIENSER:

Lammekølle provencale

1 lammekølle (ca. 1 kg.)
salt og friskkværnet peber
5 gr. smør til fadet
 ¾ kg. kartofler
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket persille
3 dl. lammeboullion

---

TILBEHØR: Rødbedesalat 
I NGREDIENSER:   

3 rødbeder   

Til dressing:
1-1½ dl A38
1 fed knust hvidløg
salt og peber
2 spsk. hakket persille                                       

FREMGANGSMÅDE:

1. Tænd ovnen på 225 grader.
2.
Gnid kødet med salt og peber.
3. Smør et ovnfast fad.
4. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
5. Hak persille og hvidløg og bland det.  
6.
Læg kartoflerne let taglagt og lagvis i fadet.   
7.
Drys persilleblandingen, salt og peber mellem lagene.   
8.
Hæld bouillon over kartoflerne.
9. Læg køllen med bagsiden opad oven på kartoflerne.
10. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225 grader i ca. ½ time.  
11.
Vend køllen. 
12.
Dæmp varmen til 160 grader og steg videre i ca. 1 time.  
13.
Tilsæt evt. mere bouillon , hvis kartoflerne virker tørre. 
14.
Lad stegen trække i den slukkede ovn 20 min.  
---

FREMGANGSMÅDE til rødbedesalat:

1. Kog rødbederne ¼ time. 
2. Overhæld dem med koldt vand, skær top og bund af og gnid skindet af.
3. Lad dem afkøle noget. 
4. Skær de kolde rødbeder over og skær dem i tynde halvmåner.
5. Rør dressingen sammen og hæld den over rødbederne og vend forsigtigt rundt.                   

 
INGREDIENSER:

Fragilitékage

2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
korn af ½ stang vanille (el. 2 tsk. vanillesukker)
2 tsk. pulverkaffe
20 g smør
75 g hasselnødder

                      

 

FREMGANGSMÅDE:

1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Drys bagepapir eller en smurt bageplade med mel.
3.
Hak hasselnøddekernerne i blender/foodprocessor m/halvdelen af sukkeret.
4. Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt efter lidt mens der piskes.
5. Vend nøddeblandingen i.
6. Bred dejen ud som to firkantede bunde.
7. Bag bundene i 1 til 1 1/4 time på en af de midterste ribber i ovnen.
8. Afkøl dem helt.
---
Creme:
1. Pisk æggeblommer og sukker godt.
2. Tilsæt majsstivelse, vanille, kaffe og mælk.
3. Kog cremen ved svag varme til den tykner – pisk hele tiden!
4. Afkøl cremen noget og pisk smørret i.
5. Afkøl cremen helt!
6. Pisk fløden stiv og vend den i cremen.
7. Læg bundene sammen med cremen.
8.
Drys med flormelis – som pynt!