FREMGANGSMÅDE:
FARSERET DYREBOV
1. Dyreboven udbenes.
2. Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis og
spredes i dyreboven, som forinden afpudses.
3. Rulles derefter sammen og ombindes.
4. Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt mel iblandet salt
samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad.
5. Ca. 75 g. koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven
brunes ved god varme.
6. Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl
vildtsky over.
7. Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over),
blusset dæmpes, og dyreboven steger ca. ¾ time.
8. Boven tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes
en skefuld gelé eller to og en smule kulør.
9. Saucen jævnes ganske let og smages til.
Spises med bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær.
---
DYREBOV i gryde
1. Skær det rengjorte løg, gulerødderne, persilleroden og selleri i
små terninger.
2. Hæld grøntsagerne i en gryde sammen med rødvin og olie.
3. Tilsæt salt, peber, laurbærblad, merian og citronskal.
4. Kog marinaden ca. 10 min.
(Nu skulle dyreboven trække i marinaden i op til 2 døgn, - men det har
vi jo ikke tålmodighed til, derfor laver vi en overspringshandling og
koger marinaden noget længere end de 10 minutter og bruger den kogte
siede marinade som en slags fond til saucen.)
5. Dyreboven udbenes.
6. Skær spækken i strimler og spæk stegen, og gnid den med salt og
peber.
7. Varm smørret i en gryde og brun kødet på alle sider.
8. Hæld den kogte siede marinade ved kødet og lad det stege ca. 1 time.
9. Tag kødet op og hold det varmt.
10. Jævn saucen og kog den ca. 5 min. Brug selvfølgelig også væden fra
gryden med kød. Her må man smage sig til rette!
11. Tag sauce/kødgryden fra varmen og rør tyttebærgelé og crème
fraiche i.
12. Skær kødet i skiver, anret det på et fad, hæld lidt sauce over og
server resten til.
Serveres med brunede kartofler.