Forside
Opskrifter
Menu 2005-2006 |
FLUTES INGREDIENSER:
2 dl vand
20 g gær
150 g durummel
165 g pizzamel
30 g hvedekerner
lidt solsikkekerner
2 spk. olivenolie
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
lidt mælk |
FREMGANGSMÅDE:
1. Rør gæren ud i lunken vand.
2. Kog hvedekerner i 2 min.
2. Hæld gærvandet i røremaskinen.
3. Tilsæt olien, saltet og sukkeret.
4. Rør durummelet ud i blandingen.
5. Rør derefter pizzamelet.
6. Rør de kogte hvedekerner og solsikkefrøene ud i dejen.
7. Dejen røres i ca. 10 min.
8. Stilles til hævning dækket med et fugtigt klæde et lunt sted (30 min).
9. Deles i passende portioner og rulles ud til flutestænger.
10. Stilles til hævning dækket med et fugtigt klæde et lunt sted (30 min) på en plade med bagepapir.
11. Rids og pensle de hævede flutes med mælk.
12. Bages i ovnen ved 230 grader ca. 15 min.
Kommentar: Vi er nødt til at snyde lidt for i virkeligheden er det
nødvendigt med længere hævetid.
|
|
BORSJTJ
INGREDIENSER:
1 1/4 kg oksebryst m. ben (3/4 kg u.)
1 tsk. olie
3 løg
200 g hvidkål
200 g knoldselleri
200 g gulerødder
200 g porrer
200 g rødbeder
1 tsk. tomatpuré
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
2 l vand
200 g rødbeder
3 tsk. eddike
2 dl syrnet fløde
salt og peber |
FREMGANGSMÅDE:
1. Alle
grøntsager renses og skæres i strimler.
2. I en stor gryde sauteres først løg i olie.
3. De øvrige grøntsager tilsættes og sauteres 5-10 min.
4. Læg kødstykket oven på grøntsagerne og tilsæt tomatpuré, laurbær,
hvidløg og vand.
5. Lad retten simre, til kødet er mørt (ca. 2 1/2 time).
6. Imens rives de sidste 200 g rødbeder og marineres i eddike.
7. Når kødet er mørt tages det op, befries for evt. ben og skæres op i
passende stykker.
8. Læg kødet tilbage i suppen, giv den et opkog og tilsæt de marinerede
rødbeder. 9. Smag til med salt og peber.
Kommentar: Også her er vi nødt til at snyde for at kunne nå det -
måske kan vi få indkøberne til at 'mørne' kødet en times tid
hjemmefra? Serveres med syrnet fløde og groft brød - altså
ovenstående flutes!
|
|
MANDELRAND
INGREDIENSER:
90 g mandler
60 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
½ dl piskefløde
35 g rasp
Hindbærsauce:
125 g hindbær
40 g. sukker
TILBEHØR:
Chokolade til overtræk
Henkogte pærer
FYLD:
1/8 liter piskefløde
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Skyl og hak mandlerne fint.
2. Rør smør og sukker sammen.
3. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør dejen godt ind imellem.
4. Bland fløde, rasp og mandler i.
5. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
6. Hæld den i en smurt, raspstrøet randform. (Håber der er randforme!)
7. Bag mandelranden midt i ovnen.
8. Bagetid: ca. 70 min. ved 170 grader
Hindbærsauce
Mos eller blend hindbærrene med sukker, og si hindbærsaucen.
Inden servering:
Pisk fløden stiv. Kom flødeskummet i randen, og server hindbærsaucen
til.
Tilbehør:
Overtræk kagen med chokolade, og server den med henkogte pærer til.
Der serveres kaffe til. |
|