HERREMAD
MENU 20. DEC. 2005 |
Minstrone
m. røget laks
Stegt
andebryst m. rodfrugtgratin
Hindbærmousse |
Forside
Opskrifter
Menu 2005-2006 |
Minstrone
m. røget laks
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
200
g røget laks
1 snittet løg
ca. 2 snittede soltørrede tomater
1 kg. blandede fintsnittede grøntsager
2 fed snittede hvidløg
1 liter fiskefond
2 skoldede og flåede bøftomater
100 g (små)pasta
frisk basilikum
salt og peber
|
FREMGANGSMÅDE:
1.
Løg ristes i lidt olie.
2. Soltørrede tomater, hvidløg og grøntsager kommes i gryden sammen
med fiskefonden.
3. Småkoge i ca. 20 min.
4. Tomaterne deles i kvarte og kommes sammen med pastaen i suppen.
5. Lad retten simre til pastaen er kogt.
6. Friskhakket basilikum vendes i suppen.
Serveres
pyntet med strimlet røget laks.
|
Stegt
andebryst m. rodfrugtgratin
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
300 g andebryst
1 appelsin
30 g syltede ingefær
1 spsk. honning
150 g tørrede abrikoser
2 spsk. hvid balsamico
ca. 125 g salat
lidt olie til stegning
salt og peber
300 g kartofler og rodfrugter
2 dl. 13% fløde
50 g smør
salt
revet muskat
revet ost
|
FREMGANGSMÅDE:
1.
Rids og brun anden på skindsiden.
2. Vendes og og krydres m. salt og peber.
3. Ingefær i skiver og honning
blandes med appelsinsaften, som hældes på panden.
4. Kom låg på panden og lad retten småsimre i 20 min.
5. Spæd evt. op m. lidt vand.
6. Kødet hviler tildækket i 5-8 min.
7. Panden koges af med lidt vand og jævnes med fløde.
8. Smag til med salt, evt. ½ suppetern.
9. Abrikoserne skæres i skiver og kommes i en lille gryde sammen med
balsamico.
10. Koges ind ved svag varme.
11. Den fintsnittede salat blandes i, og gryden tages af komfuret med det
samme.
a)
rodfrugterne rives
b) koges klare i en gryde med 50 g smør
c) tilsæt fløden
d) smages til med salt og muskat
e) de kogte tilsmagte rodfrugter kommes i et smurt ildfast fad
f) reven ost drysses over
g) bages i ovn ved 180 grader i ca. 30 min.
Retten
anrettes
- i
portionstallerkener
- i bunden fintsnittet salat og abrikos
- kødet skæres i tynde skiver og arrangeres ovenpå!
|
Hindbærmousse
INGREDIENSER
TIL 4 PERSONER:
200 g hindbær
3 spsk. sukker
1/4 l piskefløde
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Optø hindbærerne i en si.
2. Tilsæt sukkeret.
3. Mos hindbærerne.
4. Pisk fløden.
5. Vend hindbærerne i flødeskummet.
|